Ga naar inhoud

Verkenner scrollt ongewild en hernoemen moet snel


aadx
 Delen

Aanbevolen berichten

Niet al te lang geleden ondervond ik problemen in de Verkenner van Windows 10:

1. Wanneer ik in de Verkenner een map met veel bestanden had die niet allemaal binnen het venster pasten en ik naar de onderste scrollde schoof het scherm na enige tijd ineens terug omhoog.

2. Wanneer ik in de Verkenner een bestandsnaam wilde wijzigen en dat meer dan enkele seconden duurde werd het hernoemen ineens afgebroken en stond de te wijzigen naam er weer.

Na veel zoeken heb ik een oplossing gevonden. Het is voor mij dus geen probleem meer, maar wil het anderen graag makkelijk maken door de oplossing hier te geven.

Het heeft te maken met de wisseling van de achtergrondkleur (bv bij wisselende foto's in je bureaublad!)
Oplossing:
-rechtsklik op bureaublad en kies "aan persoonlijke voorkeur aanpassen"
-kies Kleuren in keuzemenu links
-zet de knop "Automatisch een accentkleur uit mijn achtergrond selecteren" uit !!
KLAAR !!

 

Deze oplossing vond ik op: https://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/all/lijst-met-files-of-mappen-verspringt-steeds-naar/956ec03e-25da-4a21-88bd-1549c1ba65ed

Bij mij vormt het een oplossing voor BEIDE bovengenoemde problemen. Ook terwijl ik de Bureauachtergrond nog elke minuut met een andere dia liet wijzigen.

Op dit forum vond ik in een gesloten topic een soortgelijke oplossing voor probleem 2:. Zie: https://www.pc-helpforum.be/topic/70715-bestandsnaam-wijzigen/?do=findComment&comment=555823 Daar wordt echter de diashow als basisprobleem gezien. De waarschijnlijk op de diawisseling reagerende automatische accentkleurwijziging lijkt de echte boosdoener te zijn.

Succes.

 

aangepast door aadx
taalkundig
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op ons forum. :welkom:

 

Fijn dat u hier al meteen een bijdrage levert. Het probleem komt inderdaad op diverse sites ter spraken, zo ook hier:

https://www.schoonepc.nl/vragen/nb79-02_door_fotos_scrollen_werkt_niet.html

 

image.png.ad05728193a3a138ea8c36bc099cdcf7.png

 

Of het om een bug in Windows 10 gaat betwijfel ik. Ik heb eerder een vermoeden dat het probleem te wijten is aan een te krappe rekenkracht van de processor en (of) een te zwakke beeldkaart.

Doordat Microsoft Windows 10 gratis heeft aangeboden aan gebruikers van een Windows 7 en 8.1 systeem heeft de overgrote meerderheid hier van gebruik gemaakt, ongeacht de kracht van de hardware.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.