Ga naar inhoud

Exact Audio Copy 'ziet' audio-CD maar verkenner gooit CD er uit


EvertPloeg

Aanbevolen berichten

Al tien jaar gebruik ik een Windows applicatie (Exact Audio Copy) om mijn eigen audio-cd's te converteren naar mp3-formaat. Ik heb een desktop met i7 Intel processor, ASUS moederbord, een Plextor BD-R PX-LB950SA speler en Windows 10. Ik start EAC, doe een audio-CD in de Plextor-speler en de audio nummers komen in het venster van EAC te staan. Vervolgens controleer ik de titels etc., kies ik de bestemmingsmap en start ik de conversie.

Sinds vandaag is dit niet meer mogelijk. Zodra de audio nummers bij EAC in beeld komen, vliegt meteen de Windows verkenner er over heen, gooit de CD lade weer naar buiten, en toont de melding "Plaats een schijf in station E:" met een link met de titel "Hulp bij het selecteren van een schijf". Als ik op deze link klik, dan kom ik op de https://support.microsoft.com pagina terecht, maar ik kan daar (nog) niet iets vinden dat met bovenstaand probleem heeft te maken.

Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft iemand een idee hoe dit opgelost kan worden? 

Bij voorbaat hartelijk dank. Vriendelijke groet,

Evert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt falstring, voor je reactie. Dit gebeurt bij meerdere audio cd's. De PC heb ik opnieuw opgestart. Maar de Windows verkenner blijft de cd er uit gooien. Ook als ik Exact Audio Copy (EAC) en de verkenner eerst afsluit alvorens ik de cd in de lade doe.

 

De Plextor speler lijkt me intact want als ik eerst EAC start, dan herkent EAC de CD wél (zie bijgevoegde schermfoto). Vervolgens komt de Windows verkenner op de voorgrond en gooit meteen de lade met de CD naar buiten.

 

EAC-herkent-cd-wel.jpg.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Het is opgelost.

 

Op de webpagina 'https://www.dell.com/support/article/nl-nl/sln129293/station-voor-optische-schijven-kan-een-schijf-niet-lezen-herkennen?lang=nl' vond ik onderstaande passage :

De instellingen voor Automatisch afspelen in Windows instellen op standaard

De functie Automatisch afspelen in Microsoft Windows onderzoekt nieuw gedetecteerde verwisselbare media en apparaten en helpt, op basis van inhoud zoals afbeeldingen, muziek- of videobestanden, een geschikte applicatie te starten om de inhoud af te spelen of weer te geven. Als Automatisch afspelen is uitgeschakeld, gebeurt er mogelijk niets wanneer een schijf is geplaatst. Volg de stappen hieronder om de instellingen voor Automatisch afspelen op de standaardwaarde in te stellen.

Voor Windows 10, Windows 8.1 of Windows 8:

  1. Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren control en druk op Enter.
  3. Dubbelklik op het pictogram Automatisch afspelen.
  4. Zorg ervoor dat u het selectievakje Automatisch afspelen voor alle media en apparaten gebruiken hebt ingeschakeld.
  5. Selecteer elk vervolgkeuzemenu en kies Vraag mij dit elke keer naast elk dvd-, Blu-ray- en cd-item en klik vervolgens op Opslaan.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.