Ga naar inhoud

Harde schijf van Windows 10


sylviarien

Aanbevolen berichten

Je hebt een harde schijf van 1 terabyte (1.000 GB). Omdat Windows een andere rekeneenheid gebruikt dan de fabrikanten van harde schijven, zul je in Windows een harde schijf zien van 930 GB. Dat is normaal.

Is dat een interne harde schijf, dus een harde schijf die in je computer zit, en waar Windows op geïnstalleerd is, of is het een externe harde schijf, die je soms aankoppelt aan de computer?

 

Je schrijft dat er 'maar' 873 GB in gebruik is. Dat vind ik juist erg veel! Dat zou betekenen dat de harde schijf bijna vol is. Bedoel je misschien het tegenovergestelde, namelijk dat er nog 873 GB beschikbaar  (= vrij) is?

Als het een externe harde schijf is, en je hebt nog voldoende ruimte vrij, dan kun je daarop een kopie zetten van je muziek en je afbeeldingen.

 

Als het je interne harde schijf is, waarop ook Windows staat, dan moet je daar geen back-up op zetten. Waarom niet? Een back-up mag je nooit opslaan op dezelfde harde schijf.  Als de harde schijf kapot gaat (en alle harde schijven zullen ooit kapot gaan; de ene gaat al na 1 jaar stuk, de andere pas na 20 of 25 jaar, maar het zal ooit gebeuren), dan ben je alles kwijt wat op die harde schijf staat, dus ook je back-ups.

Een back-up (lees: kopie) van je afbeeldingen en muziek moet je altijd opslaan op een andere harde schijf. Kies bij voorkeur een externe harde schijf, die je alleen aankoppelt wanneer je een kopie wilt maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.