Ga naar inhoud

Probleem met muis


Aanbevolen berichten

Welkom op het forum, A.Heinhuis!

 

Van iedere moderne muis kan de dpi gewijzigd worden. Op sommige muizen zit daarvoor een aparte knop op de muis; meestal vlak voor het scrolwieltje (vanuit de gebruiker gezien)

 

Wat is dpi?

Dots per inch (DPI) is dus de hardwarematige gevoeligheid van je muis. Hoe hoger je deze instelt, hoe heftiger de muis reageert op kleine bewegingen. Deze instelling is bij bijna elke moderne muis in te stellen, vaak zelfs via specifieke extra knoppen op de muis. Ook gebruik je de software van de fabrikant om deze knoppen naar wens in te stellen, zodat je de DPI bijvoorbeeld in stappen van 400 verhoogt of verlaagt.

 

En hier wordt uitgelegd hoe je de dpi aanpast via de Eigenschappen van de muis: https://anti-rsimuis.nl/faq/snelheid-muis-aanpassen-software-hardwarematig/.

Dat doe je niet in grote stappen (zoals gebeurt wanneer je een aparte dpi knop bovenop de muis hebt), maar exact zoals jij de snelheid van de muis wilt hebben.

 

Hieronder een afbeelding van Eigenschappen van Muis van mijn pc (ik gebruik zelf een minstens 10 jaar oude muis zonder aparte dpi-knop op de muis!):

 

5cd95e352c862-Eigenschappen_van_Muis.png

 

In het venster Eigenschappen van Muis moet je klikken op het tabblad Opties voor de aanwijzer.

Daarna selecteer je met het schuifje de gewenste snelheid  voor de aanwijzer.

Klik daarna onderaan in dat venster eerst op Toepassen en tenslotte op OK.

 

Het is wel zo dat bij sommige muizen een hogere dpi mogelijk is dan bij andere muizen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.