Ga naar inhoud

Systeemmappen aan elkaar gekoppeld na verplaatsen schijf C/D


Mattijs

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Ik heb 2 weken terug een nieuwe laptop (HP pavilion) gekocht. Nu is het zo dat mijn HP laptop 2 harde schijven heeft: een C (128gb) en D (1tb) schijf. De C schijf is de windowsschijf waar onder andere de systeemmappen op staan (muziek/afbeeldingen/documenten etc.).

 

Ik wilde de bestanden van mijn oude PC overzetten op mijn nieuwe laptop. Echter, mijn C schijf was al snel vol. Daarom had ik de documenten en muziekmap verplaatst naar de D schijf. Dit ging niet helemaal goed (zowel de muziek als document bestanden kwamen bij elkaar te staan in dezelfde map. Dus als ik op muziek klikte kreeg ik zowel de muziekbestanden en de documenten en andersom). Ik wilde daarom de mappen terugzetten naar de C schijf. Het scenario is nu als volgt dat de twee mappen ‘documenten’ en ‘muziek’ nu exact hetzelfde zijn (allebei heten ze 'documenten'). Zowel de naam als de locatie is nu dus hetzelfde. Ik krijg de naam niet veranderd (een map met de naam muziek en een met de naam documenten) en als ik de locatie van één van de mappen wil aanpassen, dan past hij ze bij alle twee aan. Ook als ik bestanden in de ene map plaats, komen ze automatisch ook in de map met het muziek tekentje. Op 1 of andere manier zijn dus de map muziek en documenten nu aan elkaar gekoppeld. Ik krijg ze niet losgekoppeld en het lukt me ook niet om van de map met het muziek icoontje de naam 'muziek' te krijgen. Deze heet nu dus documenten. Ook is de muziekmap helemaal verdwenen in de map 'my hp' van de harde schijf C. Het lijkt er dus ergens op dat de hele muziekmap niet meer bestaat, terwijl er nog wel een map met een muziek icoontje is alleen  de naam 'documenten' heeft net als de map 'documenten' zelf.

 

Weten jullie hoe ik dit probleem kan oplossen en zouden jullie mij daar bij kunnen helpen?

 

Groeten,

Mattijs

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zet herstelpunt terug van voor uw probleem.

Naast start op vergrootglas en dan herstel typen en klik op hersteloptie en zet herstelpunt terug.

(je kan ook configuratiescherm / herstel klikken)

 

Waarom heb je niet de inhoud van mijn documenten verplaatst?

Je verplaatst de map met de bestanden en dat mag niet.

Maar persoonlijk vind ik de slechte eigenschappen dat men heeft.

 

Als je al uw muziek, documenten enz. opslaat op een andere partitie dan kan je altijd blijven gebruiken.

 

Ik zelf gebruik simpel een betere usb-stick en heb de gewoonte om alles wat ik moet opslaan naar mijn usb-stick te doen.

Uiteraard wordt je voorgesteld om op te slaan in mijn documenten of download.

Ik heb dan het voordeel dat ik met de usb-stick naar eender welke computer of laptop kan gaan of dat nu Windows of Linux is maak niks uit. 

 

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.