Ga naar inhoud

Asus T101H functioneert enkel bij continu ingedrukt houden van on/off knop


TA'O

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen

Op verlof neem ik telkens onze Asus T101H notebook/tablet mee, om gegevensoverdracht van geheugenkaarten naar een externe harde schijf te doen.  Buiten deze periodes gebruik ik hem amper.  In juli waren we 3 weken weg en werkte hij zoals normaal. 

Nu zijn we anderhalve week terug en wou ik hem even opstarten, maar dit lukte niet onmiddellijk.  Hij heeft nog wel al es 'lastig' gedaan, dan moest ik de aan/uit knop een 10-tal seconden inhouden vooraleer hij opsprong, maar ditmaal lukte ook dit niet.

Niet wetend of dit een oplossing zou bieden, blééf ik de knop nu ingedrukt houden, en effectief, na bijna een halve minuut lichtte het scherm op.  Ik dacht: "Ok, eindelijk.", dus liet ik de knop los en daarop werd het scherm weer zwart.  Nogmaals een poging, weer hetzelfde resultaat.  Mijn euro begon te vallen, dus hield ik de knop ingedrukt tot ik m'n verificatiecode moest intikken en het bureaublad verscheen, maar bij het minste dat mijn intussen verkrampte vinger minder druk uitoefende op de aan/uit knop, viel het toestel weer uit.

De enige documenten die zich op dit toestelletje bevonden, heb ik er zo gauw nog weten af te halen.

Ik heb gedacht om een systeemherstel uit te voeren, maar blijkbaar stond de functie voor het aanmaken van herstelpunten uitgeschakeld...  Naar mijn mening is dit namelijk mogelijk een virus(???).  Op verlof heb ik namelijk een paar keer ingelogd op een open netwerk om de mails te laten binnenlopen.

Uiteindelijk komt er soms een blauw scherm tevoorschijn om de pc te herstellen, maar als ik dan die keuze maak, laat het toestel me weten dat er onvoldoende vrije ruimte is om dit uit te voeren en dat ik eerst bestanden moet verwijderen.  Dit terwijl er nu he-le-maal niets van bestanden, foto's, ... op het toestel staan..  Enkel de software die er al maanden opstaat.  Ik zou misschien wat apps kunnen verwijderen, maar vergeet niet dat ik ondertussen nog steeds die aan/uit knop indruk en het minste beetje lossen er opnieuw voor zorgt dat het toestel uitvalt.

Mijn vriend denkt eerder dat het een hardware probleem zou kunnen zijn, door het feit dat de fysieke aan/uit knop ingedrukt moet blijven.

Ik hoor graag van jullie wat jullie ideeën hieromtrent zijn.  Alvast dank!

groetjes, Emma

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het om een defecte aan/uit knop gaat.

Dat kan je niet herstellen met sofware.

De tussenkomst van een technieker is hier noodzakelijk.

Je kan er mee terug naar de winkel gaan en daar tonen wat het probleem is

Zij kunnen dan zeggen of het te herstellen is of niet.

 

aangepast door kweezie wabbit
Tikfout verbeterd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.