Ga naar inhoud

Windows 10 afsluitprobleem


ALFA2

Aanbevolen berichten

Hallo,

ik ben in het bezit van een mini laptop merk DELL windows 10.  Wanneer ik de pc afgesloten heb, dus op "afsluiten" heb gedrukt, blijft er steeds  en dit voor enkele minuten,  op het scherm de volgende tekst staan : Windows Schakel de computer niet uit.  Hoe kan ik dit uitschakelen versnellen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord(en)

Mvg,

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Waarschijnlijk luidt de tekst:

Windows voorbereiden

Schakel de computer niet uit

 

Op dat moment is Windows bezig met het downloaden en/of het voorbereiden van de installatie van nieuwe updates.

Klik op de volgende link: https://www.windows10help.nl/windowsvoorbereiden/index.html

Scrol op die pagina omlaag naar die grote blauwe afbeelding. Is de tekst in die afbeelding hetzelfde als wat jij steeds ziet?

Lees dan wat er onder die afbeelding staat.

 

Wanneer je zelf via Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging naar Windows Update gaat, dan kun je daar ook klikken op de link 'Geschiedenis van updates weergeven'.

Dan zie je welke updates er onlangs geïnstalleerd zijn. Ook zie je bovenaan welke update eventueel steeds mislukt. Het lijkt er namelijk op dat bij jou een update mislukt, omdat jij die melding elke keer krijgt wanneer je de computer wilt afsluiten. Welke update is dat bij jou?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van het scherm waarop de mislukte updates genoemd worden, maak je een schermafbeelding (screenshot). Druk daarvoor op de toets Print Screen. Op jouw mini laptop staat er waarschijnlijk prt scr op die toets.

Open dan Paint of een ander fotobewerkingsprogramma en klik op de knop Plakken.

Sla de afbeelding op met een duidelijke naam en op een plek waar je hem terug kunt vinden.

 

Zet daarna die afbeelding in een volgende reactie in dit topic.

 

Om een afbeelding die op jouw pc staat, op het forum te plaatsen kun je gebruik maken van deze website: https://www.imgdumper.nl/

Op die website klik je in de groene balk op de knop ‘Bladeren…’

Een klein venster van de Verkenner komt dan in beeld. In dat venster navigeer je naar de plek waar je afbeelding staat. Als je de afbeelding gevonden hebt, dan dubbelklik je op die afbeelding. Klik daarna op de knop ‘Upload’ (die knop staat ook in de groene balk).

Even later zie je aan de linkerkant jouw afbeelding staan. Daaronder staan 7 links. Klik met de rechter muisknop op de bovenste link en kies dan ‘Kopiëren’. Die link komt daardoor op je klembord te staan.

Dan ga je naar de website van het PC Help forum. Misschien heb je die al open staan. Prima. Je klikt daar met de rechter muisknop in het vak waar jij je reactie schrijft en je kiest dan ‘Plakken’. De link naar je afbeelding is daarmee geplakt in dat vak.
Wil je controleren hoe dat er op het forum uit komt te zien, dan klik je in de werkbalk die boven dat tekstvak staat op de knop Voorbeeld:

5c99585caf147-PCH_knop_Voorbeeld.png

Ziet het er goed uit, dan klik je op de knop Reactie toevoegen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.