Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Ludoke

outlook

  Aanbevolen berichten

  Ik heb een e-mailadres in outlook. Ook mijn vrouw heeft een e-mailadres in outlook. Als ik outlook open zie ik twee postvak IN vakken, dat van mij en dat van mijn vrouw. Alle binnengekomen e-mails komen in beide postvak IN te staan. Als ik in mijn postvak IN een mail verwijder is deze in het postvak IN van mijn vrouw ook weg. Kan ik dit voorkomen?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gebruiken jullie misschien allebei een e-mailadres van jullie internetprovider?

  Is het e-mailadres van je vrouw misschien een alias van jouw e-mailadres/mailbox? Ik weet niet bij welke provider jullie zitten. Laat ik als voorbeeld Telenet nemen. Dit is informatie van Telenet:

  Per mailbox kunt u

  5 e-mailadressen (aliassen) instellen die allemaal naar dezelfde mailbox leiden. Die aliassen zijn gelijkwaardig. Een alias is dus een extra e-mailadres waarvan de e-mails in uw mailbox aankomen.

  Bron: https://www2.telenet.be/nl/business/klantenservice/extra-telenet-mailbox-aanmaken

   

  De e-mails van alle aliassen die bij dezelfde mailbox behoren, zullen allemaal in hetzelfde Postvak IN aankomen. Dat lijkt nu bij jullie de situatie te zijn.

  En als jullie nu 2 aliassen gebruiken die bij dezelfde mailbox behoren, dan heeft het ook geen zin om daarvoor twee e-mailaccounts op te nemen in Microsoft Outlook, want het is in feite maar 1 e-mailaccount (met 2 of meer aliassen).

   

  Laat ik het met een eigen voorbeeld toelichten: Ik zat vroeger bij Planet.nl. Dat was mijn provider. Van Planet kreeg ik dit e-mailadres: [mijn achternaam]809@planet.nl. Daar had ik zelf geen keuze in; dat e-mailadres kreeg ik toegewezen.

  Als alias koos ik [mijn voornaam + achternaam]@planet.nl.

  In mijn e-mailprogramma nam ik slechts 1 e-mailaccount/e-mailadres op: [mijn achternaam]809@planet.nl.

  In Postvak IN van dat account kwamen daarna ook de e-mails binnen van mijn alias [mijn voornaam + achternaam]@planet.nl.

   

  Misschien zijn er ook nog andere verklaringen, maar dit lijkt me de meest voor de hand liggende.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.