Ga naar inhoud

Eigenaardig probleem


Computerprutser

Aanbevolen berichten

Overschakelen naar windows 10 wordt langs alle kanten aangeraden en ja je kan nog altijd gratis updaten dus waarom nog langer uitstellen?  Nu als je iets gratis krijgt dan ben je best op je hoede dus daarom leek het me geen slecht idee een tweede SSD aan te schaffen, daarop eerst W7 te installeren en dan direct te updaten naar W10. Ik zou dan ingeval van problemen nog altijd kunnen terrug vallen op die oude SDD met mijn goede oude W7?

Installeren W7 en updaten naar W10 op die nieuwe SSD lukte probleemloos en alles werkt naar wens .

 Echter, wanneer ik nu weer mijn oude SSD op het systeem aansluit dan wil dit niet meer opstarten. Aan die oude SSD is helemaal niks veranderd dus vermoed ik dat die W10 installatie iets veranderd in de UEFI /BIOS van de computer.  Als ik W7 opnieuw installeer op die oude schijf dan start die weer probleemloos op maar dan weigert die nieuwe met W10 weer dienst...

Instellingen in het bios veranderen haalt niks uit.

Is hier iets aan te doen zodat ik van beide schijven zou kunnen  opstarten met eventueel een harddisk-selector  of wisselaar ?

Computer is een Medion  Akoya met american megatrends bios/efi .

Best groeten en alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spreken we hier over een desktop of een laptop?

 

Is het een "desktop" van het merk Medion >> beschikt dit toestel al dan niet over een hot swap-bay?

Indien ja, dan zou je probleem opgelost kunnen zijn.

 

Gewoon wisselen van SSD naargelang je behoefte.

 

Geef anders eens het Model No en/of  MSN No van het desbetreffende apparaat.

Zou er zo ongeveer moeten uitzien:

ScreenShot009.jpg.11df8a46cfb89cee82f3a0ab6ca25b37.jpg

 

 

aangepast door Calvus
Typefoutje gecorrigeerd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Calvus

Wel wisselen van ssd is helemaal geen probleem, probleem is dat als ik op de ene ssd W10 installeer de computer niet meer wil booten van de ander ssd waar W7 op staat en die voorheen perfect opstartte en die op het moment dat ik met die eerste ssd bezig was helemaal niet aangesloten was op de pc dus aan die schijf kan niks veranderd zijn maar waaraan dan wel ? ...vandaar dat dit een nogal eigenaardig probleem is he ... ( Het omgekeerde is ook waar, als ik W7 dan opnieuw op die tweede installeer dan wil die eerste met W10 niet meer booten...Computer is overigens een desktop inderdaad met een een hot-swap bay maar die werkt via usb3 en dus niet aan te raden om van te booten wegens te traag.

Toch al bedankt voor uw reactie

 

Vriendelijke groeten

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.