Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Calvus

Medewerker
  • Aantal items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Calvus

  1. Zijn goedkope Windows 10 licenties legaal? Windows 10 Home en Pro licenties kun je officieel kopen voor bedragen rond de 130 euro tot 250 euro. Niet goedkoop dus. Op diverse websites op internet kun je echter goedkope licenties voor Windows 10 kopen. Voor 10 tot 20 euro krijg je vaak al een product sleutel. Maar zijn deze goedkope Windows 10 licenties wel legaal? En hoe kun je gewoon gratis en legaal upgraden vanaf Windows 7/8.1? "Korte samenvatting De goedkope productcodes voor Windows 10 zijn niet legaal (soms grijs gebied), maar ze blijven vaak wel werken. Maar soms ook niet en dan kan Microsoft jouw Windows 10 versie als 'pirated' of illegaal betitelen, met vervelende zwarte schermen als gevolg. Gratis legaal upgraden vanaf Windows 7/8.1 kan echter nog altijd. 1. Zijn goedkope Windows 10 productcodes (licentiesleutels) legaal? De product codes van 10 tot 20 euro die je op veel websites kunt kopen, zijn die legaal? Volgens de AskWoody-nieuwsbrief, How-To Geek en The Windows Club niet. Deze goedkope Windows 10 versies zijn dus NIET LEGAAL. Deze licentiecodes zijn vaak: ..... zijn vaak wat ? ... dat zou iedereen HIER (klik) moeten gaan lezen (= zéér interessant/goed om weten) --> Bron: GratisSoftware.nl
  2. Calvus

    Moppen tappen

    Een vrouw mag men nooit onderschatten !!! Hoe vrouwen de klus klaren... De FBI had een vacature voor een moordenaar. Na de achtergrond van alle kandidaten te hebben gecheckt, gesprekken en testen waren afgelegd, waren er nog drie die in aanmerking kwamen: twee mannen en één vrouw. Voor de laatste test, namen de FBI agenten één van de mannen mee naar een gebouw met een grote stalen deur, gaven hem een revolver en zeiden: “We moeten weten of je bereid bent alle instructies op te volgen gelijk welke en dit in alle omstandigheden. Binnen in de kamer zal je je vrouw op een stoel zien zitten. Breng haar om!!!” De man antwoordde, “Dat kan toch niet waar zijn. Ik zou mijn vrouw NOOIT kunnen neerschieten.” Eén van de FBI agenten zei: “Dan ben je niet de geschikte man voor deze job. Neem je vrouw mee en ga naar huis.” De tweede man kreeg precies dezelfde instructies. Hij nam de revolver en ging de kamer binnen. Gedurende vijf minuten was alles stil. De man kwam naar buiten met de tranen in de ogen, “Ik heb het geprobeerd, maar ik kan mijn vrouw niet ombrengen.” De agent zei, “Dan ben je niet geschikt voor deze job. Neem je vrouw mee en ga naar huis”. Tenslotte was het de beurt aan de vrouw. Ze kreeg dezelfde instructies maar nu om haar man om te brengen. Ze nam de revolver en stapte de kamer binnen. Schoten werden gehoord, het ene na het andere. Ze hoorden schreeuwen, krakende geluiden, gebonk op de muren.... Na een paar minuten was alles stil. De deur ging zachtjes open en daar was de vrouw, het zweet van haar voorhoofd wrijvend. ‘Deze revolver is verdorie geladen met losse flodders !” zei ze. “Ik heb hem moeten doodslaan met de stoel !!!”
  3. Calvus

    Moppen tappen

    Halverwege de middag kwam een dief een huis binnen. Hij bond de vrouw vast aan een stoel en vroeg aan de man om de juwelen en het geld te geven. De man begint te snikken en zegt: "Je kunt nemen wat je wilt, maar maak haar alsjeblieft los en laat haar gaan” De dief: “Je moet écht wel van je vrouw houden!” Man: "Nee, ... maar ze kan wel elk moment binnen komen!"
  4. Calvus

    Moppen tappen

    Yes… ik weet het al… nu jij nog Succes! Vakantie voor dit jaar ... Kies een cijfer tussen 1 en 9 Vermenigvuldig dit met 3 Het resultaat + 3 Opnieuw x 3 Maak nu de som van de 2 cijfers Het nummer correspondeert nu met de bestemming 1.Portugal 2.Spanje 3.Mauritius 4.Caraïben 5.Australië 6.Zuid-Afrika 7.Florida 8.Kenia 9.Thuis 10.Zanzibar 11.Tenerife 12.Bali 13.Japan I14.talie 15.Dubai 16.Hawaï 17.Thailand 18.Lanzarote 19.Seychelles 20.Frankrijk Duidelijk ?
  5. Windows 10 2004 beschermt tegen mogelijk ongewenste apps (PUPs) Windows 10 versie 2004 - waar deze functie in zit - verschijnt eind mei! Als je deze versie hebt kun je dit aanzetten. Nu dus nog ter informatie. In Windows 10 versie 2004 zit bescherming tegen 'mogelijk ongewenste apps' (PUPs of adware) ingebouwd. Dit zijn die vervelende, onnodige en overbodige programmaatjes die vaak tjokvol met reclame zitten, je zoekmachine willen veranderen, je pc vertragen en die regelmatig met gratis software worden gebundeld en meegeleverd. (Wij waarschuwen altijd voor dit soort gebundelde extraatjes en geven instructies hoe je ze kunt voorkomen bij de installatie). Wij leggen uit hoe blokkering van mogelijk ongewenste apps werkt en hoe je deze kunt inschakelen (standaard staat deze nog uit). Lees op GratisSoftware.nl "Hoe je de blokkering van mogelijk ongewenste apps zult kunnen aanzetten?"
  6. Kan het zijn dat zijn "Automatische Windows updates" uitgeschakeld zijn? Volgens mij wel. Kan het zijn dat er daarom sinds 1 mei 2018 géén updates meer geïnstalleerd werden? Er werd dan ook niet "manueel" geupdated? - "Zoeken naar updates maar laat mij ....." ? Of zie ik dit mis? Als dit alles in orde wordt gebracht, kan het leegmaken van de map "SoftwareDistrubution" ook al eens helpen om mislukte updates toch geïnstalleerd te krijgen.
  7. Nu ik dit hier lees ... Sinds 9 februari van dit jaar, ben ik toch ook al 4 jaar niet meer "on terms" !
  8. Firefox krijgt functie voor aanmaken tijdelijk e-mailadres. Veel sites vragen om je mailadres, maar wil je die ook altijd geven? Als het antwoord 'liever niet' is, dan kun je een tijdelijk e-mailadres aanmaken. Daar bestaan al diensten voor, maar straks kan het ook eenvoudigweg via Firefox zelf. De functie heet Firefox Private Relay en zit nu nog in een vroege testfase, te installeren als browser-extentie. Voorlopig wel nog enkel voor een klein groepje genodigden. Na het installeren ervan geeft Firefox een melding zodra je online een account aanmaakt. Met één klik voer je dan een wegwerp-mailadres in. Berichten die je op dat adres van de site in kwestie ontvangt, worden vervolgens doorgestuurd naar je persoonlijke e-mailadres. Tegen hacks en spam Het voordeel van deze aanpak is dat websites jouw daadwerkelijke e-mailadres niet in hun database krijgen. Mocht zo'n site ooit het slachtoffer worden van hackers, dan hoef je niet bang te zijn dat zij je mailadres in handen hebben. Ook werkt het goed tegen spam. Zodra je merkt dat een site wel erg veel mailtjes stuurt, dan laat je het tijdelijke e-mailadres gewoon vervallen. Wanneer de functie naar de reguliere versie van Firefox komt, is nog niet bekend. Integrale overname van bron: ComputerIdee.nl
  9. Calvus

    Microfoon

    In dezelfde posting van zondag laatsleden. De uitzendtaal "Engels"? En eventueel dit hier? Kan het probleem niet reconstrueren omdat ik geen microfoon noch camera op de desktop heb aangesloten. Sorry.
  10. Calvus

    Microfoon

    Wat mij is opgevallen bij het lezen van dit topic is wat TS zondag om 10.42 uur schreef en liet zien. Uit onderstaande printscreen zou men kunnen afleiden dat er enkel "geluid uitzending" zou zijn bij "gaming" ? Moet dat vinkje hier niet verwijderd worden? Is dat niet eens waard om uit te proberen?
  11. Corona-malware laat computers niet meer opstarten Onderzoekers hebben corona-gerelateerde malware ontdekt die de Master Boot Record (MBR) van besmette computers overschrijft, waardoor de machine niet meer kan opstarten. Alleen door het herstellen van de MBR kan het besturingssysteem weer worden geladen. Dat melden securitybedrijf SonicWall en beveiligingsonderzoeker "MalwareHunterTeam". Hoe de malware wordt verspreid laten de onderzoekers niet weten. Wel maakt de malware gebruik van een bestand genaamd "Coronavirus.bat" en een map genaamd "Covid-19". Tevens schakelt de malware de Windows Task Manager en User Access Control (UAC) uit. Daarna krijgt de gebruiker een melding te zien dat zijn computer met het coronavirus besmet is geraakt en zal worden herstart. Na de herstart verschijnt er een afbeelding van een virus met twee knoppen, waaronder de knop "Remove virus" die niet werkt. In de achtergrond wordt op dat moment de MBR herschreven. De MBR bevat gegevens over het soort en de locatie van de logische partities van de harde schijf en bevat de bootloader van het besturingssysteem. Het is essentieel voor de computer om te kunnen starten. Na het herschrijven van de MBR krijgt de gebruiker alleen nog de melding "Your Computer Has Been Thrashed" te zien. Daarnaast is er ook andere corona-gerelateerde malware ontdekt die bestanden van het systeem wist. De malware maakt gebruik van de naam Covid-19.bat en overschrijft bestanden op het systeem. Onderzoekers merken op dat de malware zeer amateuristisch is, en het onduidelijk is of het hier om een grap of serieuze poging gaat. Intergrale tekst van bron: Security.nl
  12. Idem hier. Een nu reserve laptop 17" - Asus X70 series van 2008 draait al zeker 7 jaren zonder batterij en werkt perfect op de laatste versie van Windows 10 Pro. Was van origine een Vista. Batterij werd verwijderd.
  13. Daar ben ik het volmondig mee eens Droske! Ikzelf heb het aan de lijve ondervonden op een testcomputer én in "een beveiligde omgeving". Van zodra ik die knop op "aan" zette kreeg ik een melding rechtsonder. Bij mij handelde het over een "IOS.EXE" bestand dat geblokkeerd werd nadat die knop op aan stond. Verdere opzoeking leerde mij dat dat bestand voorkomt in Office 2010. Dat bestand bevindt zich inderdaad in C\Program Files\ Microsoft Office\ Office14\ IOS.exe Nu ben ik ervan overtuigd dat dat bestand geen bedreiging vormt, .... maar ik heb toch maar wijselijk besloten om die knop terug op "uit" te zetten. Wie weet inderdaad welke meldingen er anders in de toekomst nog tevoorschijn kunnen komen.
  14. Hoe zet je de anti-ransomware van Windows Defender aan? Windows Defender, de prima ingebouwde virusscanner in Windows 10, biedt ook bescherming tegen ransomware (gijzelsoftware die je bestanden kan kapen en losgeld vraagt). Je moet deze anti-ransomware beveiliging nog wel handmatig aanzetten. Wij leggen uit hoe. *** Dit is alleen mogelijk voor mensen die Windows Defender als hun standaard virusscanner gebruiken, als je een andere anti-virus hebt werkt dit niet! *** -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lees hoe je Anti-ransomeware kunt aanzetten in Windows Defender, tevens verduidelijkt met meerdere printscreens, op de pagina van de bron nl. gratissoftwaresite.nl
  15. Calvus

    Moppen tappen

    Vader (al lachend): “Zoon, ik vind het prima als je mijn auto even leent. Maar breng hem dan tenminste ook schoon terug!” Zoon (verontwaardigd): “Ík ... ik heb je auto helemáál niet geleend ! Mama had gisteren je auto !”
  16. Calvus

    PC opschonen

    @abbs Als ik het goed zie dan is het gegeven commando door "PolH" niet correct Of het gebruik van hoofdletters een rol speelt weet ik niet zeker maar ... de spatie is aanwezig, het is echter duidelijk dat er een "W" teveel staat in het commando. En is er waarschijnlijk géén scan uitgevoerd. Vandaar de uitgebreide uitleg van de correcte commando's die wél begrepen worden.
  17. “Groot gat in beveiliging van Windows 10” De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft waarschijnlijk een groot gat in de beveiliging van het besturingssysteem Windows 10 ontdekt. Kwaadwillenden zouden dat kunnen gebruiken om diep in de computers van nietsvermoedende mensen en bedrijven door te dringen. Volgens de krant The Washington Post komt Microsoft, de maker van Windows, vandaag met een update om het gat te dichten. Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd. Het gat zou zitten in de manier waarop Windows programma’s checkt, code signing genaamd. In de code van computerprogramma’s zit een handtekening van de maker. Als er dan een update komt, weet Windows dat het een echte update is, en geen schadelijke software is die zich voordoet als een echt programma. De NSA zou hebben ontdekt dat dit kan worden omzeild. Zo zou een hacker ongezien bijvoorbeeld spionagesoftware kunnen plaatsen. Windows 10 is de meest recente versie van het besturingssysteem en kwam in 2015 op de markt. Twee op de drie Windows-pc’s ter wereld draaien op Windows 10. Volgens The Washington Post heeft de NSA na de ontdekking meteen een waarschuwing gestuurd naar Microsoft, zodat het bedrijf de fout kon herstellen. Als dat klopt, is het een opvallende koerswijziging. In 2011 of 2012 vond de NSA ook een gat in Windows. Dat gat kreeg de naam EternalBlue. De dienst hield de ontdekking stil, zodat de eigen hackers de opening konden gebruiken. De informatie viel echter in handen van anderen, mogelijk Russische cyberspionnen. Vervolgens werd EternalBlue gebruikt om de gijzelsoftware WannaCry te verspreiden. Die aanval wordt toegeschreven aan Noord-Koreaanse staatshackers. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Integrale overname van de bron: HIER
  18. Heb jij je Windows 7 pc al gratis bijgewerkt naar Windows 10? Windows 7 krijgt morgen zijn laatste updates ooit. Het meer dan tien jaar oude besturingssysteem van Microsoft wordt daarna niet meer ondersteund. Dat betekent dat lekken niet meer dichtgeplakt worden en dat Windows 7 onveilig wordt om mee te internet bankieren en online shoppen bijvoorbeeld. Tijd om Windows 7 op je pc of laptop te vervangen door een ander besturingssysteem. En dat kan gewoon gratis! Wil je weten hoe? Lees er dan HIER meer over. Bron: gratissoftwaresite.nl
  19. Microsoft-accounts massaal beveiligd met ... reeds gelekte wachtwoorden. 44 miljoen gebruikers van Microsoft-diensten loggen op hun Microsoft-account in met een wachtwoord dat bij cybercriminelen al bekend is. Dat zijn namelijk wachtwoorden die eerder zijn buitgemaakt in datalekken, maar hergebruikt worden. Dat concludeert Microsoft in een nieuw security-rapport. Het bedrijf vergeleek hiervoor de inlog-gegevens van drie miljard accounts (periode januari - maart 2019) met data uit gehackte databases. Vaak weten mensen helemaal niet dat hun logins op straat liggen. Een site als Have I Been Pwned helpt bij het in kaart brengen hiervan. Remedie: unieke wachtwoorden Wachtwoorden voor accounts die hier naar boven komen, kun je beter niet ook voor andere diensten gebruiken. Toch komt dat tientallen miljoenen keren voor, zo blijkt nu uit Microsofts onderzoek. Bij de 'matchende' Microsoft-accounts wordt een wachtwoord-reset afgedwongen. Verder blijft gelden: bedenk zoveel mogelijk unieke wachtwoorden of installeer een wachtwoordmanager. Bron: Computeridee.nl
  20. @lei2 Begrijp ik goed dat jij op een Mac, via de Boot Camp-assistent, een Windows partitie wil aanmaken om er vervolgens Windows 10 op te installeren? Je moet weten dat bestanden groter dan 4GB niet kunnen worden opgeslagen op een Fat32 stick. Je kan wel die stick formatteren naar exFAT en zal je probleem oplossen. exFAT kan dus wél bestanden groter dan 4 GB verwerken. Het exFAT bestandssysteem is volledig compatibel met een Mac.
  21. Zou het kunnen helpen als TS de map "SoftwareDistribution" eens zou leegmaken? Kan TS misschien eens gaan kijken in de "Services" of de "Background Intelligent Transfer Service" is gestart? Ook aldaar eens nakijken of "Windows Update" is gestart? Tevens ook eens "Windows Modules Installer" en "Windows Installer" starten?
  22. Malwarebytes 4.0 met nieuwe interface nu te downloaden. Malwarebytes 4.0 is uit en deze versie van het bekende antivirusprogramma kenmerkt zich door een hele nieuwe interface. De software ziet er daardoor frisser en overzichtelijker uit. Momenteel krijgen huidige Malwarebytes-gebruikers deze variant nog niet automatisch binnen, ook niet als ze binnen het programma handmatig een update uitvoeren. Upgraden naar Malwarebytes 4.0 kan alleen nog maar door via de site van Malwarebytes het losse installatiebestand te downloaden en te installeren. Eén van de nieuwe menu's toont in een cirkeldiagram welke soorten infecties door de software zijn tegengehouden. Daar wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen 'kwaadaardige websites', malware en ransomware. Niet alleen op je eigen pc, maar ook wereldwijd. Verschillende Malwarebytes-onderdelen zijn hier afzonderlijk in te schakelen of juist uit te zetten. Meer kom je HIER te weten. Bron: ComputerIdee.nl
  23. Website overspoelt Firefox met eindeloze pop-ups. Cybercriminelen misbruiken een kwetsbaarheid in Firefox via een website die de bezoeker met eindeloze pop-ups bestookt. Op die manier hopen ze potentiële slachtoffers naar hun 'helpdesk' te lokken. Lees hier meer. Bron: ComputerIdee.nl
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...