Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


kape

Duplicate Cleaner - Handleiding

  Aanbevolen berichten

  DUPLICATE CLEANER

   

  Hoe netjes je ook werkt op je PC of laptop, het is quasi onmogelijk om geen dubbele bestanden op je toestel te krijgen. Deze nemen dan onnuttige ruimte in op verschillende plaatsen op je harde schijf.  Met het programma Duplicate Cleaner kan je deze dubbele bestanden eenvoudig verwijderen. Dit programma bestaat in twee versies: een gratis versie waarmee je eenvoudig dubbele bestanden kan opsporen en verwijderen én een betalende versie waarmee je o.m. ook dubbele afbeeldingen en muziekbestanden kan opsporen en verwijderen. De betalende versie laat wel toe om het programma 14 dagen uit te proberen.

   

  5e021b57b92c7-Duplicate_Cleaner_-_downlo

   

   

  Beide versies kun je HIER downloaden. 

   

   

   

  DOWNLOADEN

   

  Na de keuze voor één van de twee versies, opent zich het scherm waarbij je de taalkeuze voor de download kan bepalen:

   

   

  5e021d8f33e28-Duplicate_Cleaner_-_taalke

   

  Klik OK en dan opent zich de installatiewizard.

   

   

  5e021dd339e71-Duplicate_Cleaner_-_instal

   

  Via "volgende" ga je naar de licentieovereenkomst waarmee je je "akkoord" moet verklaren.

   

   

  5e021e444c81e-Duplicate_Cleaner_-_akkoor

   

   

  INSTALLEREN

   

  Op het volgende scherm wordt het programma aangeboden en staat standaard een snelkoppeling op het bureaublad aangevinkt.

   

   

  5e02299a4c828-Duplicate_Cleaner_-_onderd

   

  Klik op "volgende" om de installatielocatie te kiezen.

   

   

  5e021f90889a4-Duplicate_Cleaner_-_kiezen

   

  Via "installeren" wordt het programma op je PC of laptop geïnstalleerd. Na het voltooien ervan krijg je volgende scherm te zien:

   

   

  5e02204f85a06-Duplicate_Cleaner_-_voltoo

   

  Klik op "voltooien" en de installatie van het programma is gebeurd (in deze handleiding hebben we voor de gratis versie gekozen).

   

   

   

  SCANNEN

   

  Na de installatie kan je het programma automatisch laten openen. In sommige gevallen moet je hier opnieuw een taalkeuze maken. Later kan je opstarten via de snelkoppeling (logo) op het bureaublad.

   

   

  5e02227b92b96-Duplicate_Cleaner_-_logo.P

   

  Dan krijg je volgende startpagina in zicht:

   

   

  5e0228bc90259-Duplicate_Cleaner_-_starts

   

  Om te bepalen in welke onderdelen van de PC of laptop je dubbele bestanden wil opzoeken, moet je eerst de scanlocatie instellen. Dubbele bestanden moeten niet noodzakelijk altijd verwijderd worden. Het kan perfect zijn dat je van sommige bestanden een back-up hebt opgeslagen op je harde schijf, waardoor een bestand twee keer correct voorkomt op je toestel.

   

  Om de scanlocatie in te stellen, klik je op de startpagina bovenaan op "Scan locatie".

   

   

  5e0223cd9cce5-Duplicate_Cleaner_-_scan_l

   

  In het linker venster krijg je een overzicht van alle beschikbare mappen. De mappen die je wil laten scannen draag je via het pijltje in het midden naar het rechter venster over om ze toe te voegen aan de lijst die je wil controleren. Na het aanduiden van je keuze, ziet dit scherm er zo uit:

   

   

  5e0224b149f6e-Duplicate_Cleaner_-_scan_l

   

  Voor elke map die je toevoegt, kan je ook aangeven of de submappen mee doorzocht moeten worden (onder het titeltje "scan submappen").

   

  Dan moet je nog instellen naar welke gegevens je Duplicate Cleaner wil laten zoeken. Dit stel je in door bovenaan te kiezen voor "Zoek criteria".

   

   

  5e02260c74479-Duplicate_Cleaner_-_zoek_c

   

  De standaardinstelling is "Dezelfde inhoud". Hierbij houdt het programma geen rekening met de naam van het bestand, maar enkel met de inhoud ervan. Indien deze inhoud gelijk is, worden de bestanden als "dubbel" beschouwd.

   

  Kies je voor "Negeer inhoud", dan kan je alle mogelijke andere criteria kiezen (dezelfde bestandsnaam, dezelfde bestandsextensie, dezelfde grootte, dezelfde datum en tijd van opmaak van het bestand of dezelfde datum en tijd van wijzigen van het bestand).

   

  Onder de hoofding "Zoek filters" kan je nog extra filters instellen, waardoor bvb. bepaalde bestandsnamen, extensies, e.d. niet mee onderzocht worden.

   

  Wanneer je al deze instellingen hebt uitgekozen, klik je op "Scan starten" en gaat het programma aan de slag. Als resultaat krijg je een lijst met dubbele bestanden, waardoor je kan bepalen welke bestanden je kan verwijderen van je PC of laptop.

   

   

  5e022a6b50d6c-Duplicate_Cleaner_-_scan_v

   

   

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.