Ga naar inhoud

algemene vraag


Aanbevolen berichten

Ik ben al jaren vaste klant op dit forum. Ik was vooral op de Windows forums te vinden. Nu heb ik niet voor het eerst een MAC, maar degene die ik op kantoor gebruik is de laatste tijd super traag. Traag in opstarten van programma's en zelfs het typen zorgt wel eens voor problemen. Mijn ervaring vanuit Windows is dat vaak Malware en andere kleverige zaken je pc enorm vertragen. Ik wilde starten met Eusing free registry cleaner, maar doordat het een MAC is word dus ook meteen alles complexer, althans voor mij omdat ik windows minded ben. 

 

Wie kan me helpen om hem weer optimaal te laten werken?

 

Het systeem wat ik gebruik is;

Mac OS X 10.11.6

iMac 8.1 Intel Core 2Duo 2,66 GHZ 2,0 GB RAM

 

Mvg Dave

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een iMac heeft geen register zoals een Windows computer dat wel heeft. En bij Windows moet je erg oppassen met registercleaners; ze maken soms meer kapot dan je lief is. Dus niet gaan zoeken naar een registercleaner voor je Mac.

 

Wat kun je dan wel doen? Als je denkt aan malware, dan kun je de gratis versie van Malwarebytes for Mac downloaden, installeren en uitvoeren: https://nl.malwarebytes.com/mac/

 

Op dit moment heb je echter geen duidelijke oorzaak voor de traagheid van je circa 11 jaar oude iMac. Misschien is je harde schijf niet helemaal jofel meer? Of is de harde schijf te vol? Er kunnen ook andere oorzaken zijn.

Voor de helpers, hier staan de specificaties van de iMac van daveEHV: https://everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-2-duo-2.66-20-inch-aluminum-early-2008-penryn-specs.html

 

Je zou het gratis programma EtreCheck kunnen downloaden en uitvoeren.

Hier wat informatie over dat programma: https://www.howtogeek.com/283890/etrecheck-runs-50-diagnostics-at-once-to-determine-whats-wrong-with-your-mac/

Lees die informatie door, zodat je een idee hebt wat je met dat programma kunt doen.

En dit is de website waar je EtreCheck kunt downloaden: https://etrecheck.com/index

Klik op die pagina ook (onderaan) op About, Features, Details om meer over het programma te weten te komen.

Het programma maakt een diagnostisch rapport op van je iMac.

Klik in dat rapport ook zeker op [Show SMART report], zodat de conditie van je harde schijf zichtbaar wordt.

Dat rapport van EtreCheck kun je als bijlage plaatsen op dit forum in een volgende reactie.

 

Experts kunnen aan de hand van dat rapport jou verder helpen. Ik ben zelf niet zo'n expert, al heb ik zelf ook een iMac van dezelfde leeftijd als die van jou (maar dan in een goedkopere versie, dus met iets minder krachtige hardware).

 

iEscape is moderator op dit forum en zij weet veel van Apple apparaten, zoals iPhone, iPad en Macs.

Ik hoop dat zij jou verder kan helpen aan de hand van het door jou geplaatste rapport van EtreCheck.

aangepast door porrelaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.