Ga naar inhoud

Justify column


j-u--u-l

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb een vraag over de layout van mijn tekst in een word document en ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.

Ik heb drie columns met tekst naast elkaar op 1 pagina. De tekst staat in blokvorm, 'justify' heet dat in mijn word die in het engels is (daar waar je ook kan kiezen voor align, center en align right, en dus justify).

Nu hebben bepaalde stukjes tekst de lengte van anderhalve kolom, met bovenaan een titel. Nu wil ik het tekstgedeelte in de tweede kolom ter hoogte van de tekst in de eerste kolom hebben, niet ter hoogte van de titel. Daarin heb ik twee problemen:

1: als ik met enter de tekst naar beneden verplaats komt de tekst niet precies op dezelfde rechte lijn terecht als de tekst in de eerste kolom.

2. als ik met enter de tekst naar beneden verplaats verspringt de laatste zin van de 1e kolom en wordt korter; vult niet meer de hele regel. Dus dan is het niet meer 1 blok tekst (justify), maar staat die laatste zin er eigenlijk alsof die 'aligned' is.

 

Zou iemand mij hiermee kunnen helpen? Ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgelegd.
Als het onduidelijk is kan ik nog screnshots sturen.

 

Bedankt alvast!

 

Groetjes Juliette

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 23/2/2020 om 14:52, j-u--u-l zei:

1: als ik met enter de tekst naar beneden verplaats komt de tekst niet precies op dezelfde rechte lijn terecht als de tekst in de eerste kolom.

Dit probleem kan je oplossen door in de lijnen boven deze tekst de grootte van het lettertype aan te passen, zodat de witte ruimte tussen de lijnen je toelaat om in de tweede kolom op gelijke hoogte te komen met de eerste kolom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.