Ga naar inhoud

Raar internet probleem wellicht netwerkkaart kapot?


elquinnto
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste mensen van het PC helpforum,

Ik heb een raar probleem met men PC, namelijk het volgende:

Sinds afgelopen zondag kan ik niet normaal op het internet, ik kan alleen op het internet als ik bij status van LAN-verbinding op herstellen druk. Het is ook zo dat ik dan een paar seconden toegang krijg tot het internet, dus genoeg om telkens een nieuwe pagina te laden. Ik ben verschillende fora's langsgelopen om te kijken of dit probleem ergens anders voorkwam, maar heb nog geen succes gehad.

Het is dus wel zo dat ik internet tijdelijk kan krijgen, wat op zich best apart is. Een software programma kan het niet zijn aangezien ik de computer sinds ik dit probleem heb gehad heb geformatteerd. Dus aan de software zou het niet kunnen liggen lijkt me.

Zelf denk ik dat het wellicht dan aan de netwerkkaart zal liggen, aangezien huisgenoten hier via dezelfde modem en router wel verbinding hebben. Heeft iemand enig idee voor een oplossing? Zelf ben ik niet al te technisch aangelegd, dus heb niet echt een idee hoe ik de netwerkkaart moet vervangen, het lijkt er op dat het in de fabriek gelijk op het moederbord is vastgezet... Wellicht heeft iemand iets om de netwerkkaart te testen?

Alvast bedankt voor de hulp en de moeite,

Quinn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey,

Dus je werkt met een lan-kabel.

- kan je eventueel de lan-kabel in een andere pc steken en zien of het zich daar ook voordoet? (laptop?)

- kijk ook even of je een fixed-ip hebt ingesteld. Als je 2 dezelfde ip's hebt staan kan dit problemen veroorzaken. (niet bij wat jij omschrijft maar ik wil gewoon dergelijke zaken vermijden)

grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heej Robke,

Is indd een goed idee om uit te proberen of het wellicht aan mijn internetkabel ligt, hoewel ik dit ernstig betwijfel zal ik het eens uit proberen. Verder heb ik een automatisch gegenereerde IP, maar zoals je al zegt denk ik ook niet dat het daaraan ligt. In ieder geval bedankt voor je reply en ik zal het eens uittesten.

Quinn

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.