Ga naar inhoud

PC start niet op zonder HDMI-monitor (ook al heeft de grafische kaart DVI en VGA-uitgang)


Roel Willems

Aanbevolen berichten

Oei, ik had even niet door dat ik op een Nederlandstalig forum terechtgekomen was. 

 

Bij deze:

Ik wil dus mijn nieuwe laptop op de monitor van mijn oude desktop aansluiten, maar nog steeds mijn desktop af en toe gebruiken. Dus, aangezien mijn desktop's grafische kaart én mijn monitor allebei zowel HDMI, DVI als VGA ondersteunen, dacht ik: no problem, ik sluit mijn desktop voortaan aan via DVI en het dock van mijn laptop via de HDMI (dat dock heeft enkel HDMI). Probleem is nu dat mijn desktop begint te biepen (BIOS error) wanneer ik enkel de DVI kabel heb insteken. Hij wil ENKEL opstarten als er een HDMI monitor aanhangt. Wanneer ik de monitor zowel via DVI als HDMI aansluit en de HDMI uittrek na het opstarten, lukt het wel. Maar... ik zou toch graag vermijden om de hele tijd kabels te moeten switchen.

 

Ik vermoed dat het iets te maken heeft met BIOS display priority, dus ik ben in de bios (AMI 2.15.1227) gaan kijken, maar ik vind niet direct hoe de het probleem op te lossen.

 

Ik vond ook deze video online die me hoop gaf, maar ik blijk geen 'chipset tab' in mijn BIOS te hebben. 😕

 

 

Kortom: mijn grafische kaart heeft zowel HDMI, VGA als DVI en ik zou graag DVI gebruiken als primaire monitor, maar... om één of andere reden wil hij niet booten zonder er een HDMI monitor geconnecteerd is.

Iemand een suggestie?

 

Dank!

Roel

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.