Ga naar inhoud

welke laptop


smoker
 Delen

Aanbevolen berichten

Graag advies bij het kiezen van een nieuwe laptop. Op dit moment heb ik een Lenovo g50-80 (8Gb RAM DDR3) met win10 Home 2009 64 Bit en de  i5-5200U 2.2 Ghz. van Intel.
Bevalt redelijk, alleen de laptop-constructie begint uitelkaar te vallen....Het rechter scharnier van het beeldscherm ging steeds zwaarder lopen.
Nu is het frame gebroken aan die kant, kon zo naar binnen kijken. Heb dit gerepareerd met een stalen beugel. Accu is al vervangen na 2 jaar.
Als ik verschillende testen bekijk dan zie ik door de bomen het bos niet meer. Elke winkelier heeft een andere (eerlijke?) mening..

Punt 1 : Ik zoek zoals iedereen denk ik, voor een betrouwbaar merk die ook lang ondersteuning geeft in de vorm van hardware updates zoals
            firmware enz. zodat niet elke 4 jaar een nieuwe moet worden aangeschaft.
Punt 2 : Betrouwbare constructie (duurzaamheid) van het frame met de ingebouwde hardware.
Punt 3 : Welke cpu en videokaart? Ik doe wat met Coreldraw, Corelpaint en ook wat aan videobewerking. Speel geen games, kijk wel films en  doe uiteraard
            wel de normale internet dingen.

De prijs mag rond de 1000 euro liggen. Heeft U ervaringen op dit gebied, goed of slecht, a.u.b. delen.

Link naar reactie
Delen op andere sitesWil nog iets zeggen: heb je de laptop nu nodig want iedereen koopt tegenwoordig laptop wegens corona en dat betekend ook meteen dat er minder laptop zijn en ook duurder zijn.

 

Dat is heel waarschijnlijk de reden dat je verschillende adviezen krijgt.

 

 

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet direct nodig. De oude Lenovo doet het nog. Ik heb natuurlijk veel gezocht op het net, met in mijn achterhoofd mijn wensen. Maar steeds zie ik tegenstrijdige reviews en adviezen. Het mooiste lijkt mij dat iemand met ongeveer dezelfde configuratie zijn -onafhankelijke- ervaringen deelt.

Ik ben eigenlijk ook met het probleem, intel i7 versus amd ryzen 7, bezig. Het schijnt dat die amd veel energie gebruikt en dus ook erg warm loopt. Dan moet je dus een stevige accu hebben. Maar wat zie ik dan..zit er een accu met een zeer laag vermogen in. Soms zie ik een leuke laptop, staat er weer in een review dat de laptop terug gestuurd is vanwege een slechte beeldweergave. enz. Wel lastig allemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zowel I7 als ryzen 7 hebben veel verbruik.

 

Elke laptop heeft zijn voordelen als nadelen.

Je gebruikt videobewerking en dan heb je beter een betere videokaart dan een betere processor nodig.

De andere programma die je vermeldt heb je geen speciale laptop voor nodig.

Films kijken heb je heb je alleen een laptop nodig dat ook 4K aan kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...