Ga naar inhoud

Automatische Alt-Tab


Bart755
 Delen

Aanbevolen berichten

Hey allemaal,

 

(niet zeker of dit gaat om een windows 10 bug, een virus of iets anders)

 

Ik zit nu al een paar maanden met een heel irritante bug of virus... het probleem is wanneer ik in een spel zit dat mijn computer automatisch ALT+Tabt waardoor ik dus het volgende scherm krijg. Dit is natuurlijk heel hinderlijk als je midden in een gevecht zit want je kan niet meteen verder in je spel:

https://imgshare.io/image/NcGSsO

 

Ik heb al van alles opgezocht om dit probleem op te lossen maar niets lijkt te helpen. Wat heb ik gedaan:

 

  1. Windows focus logger: programma om te kijken of een bepaald programma dit veroorzaakt maar daar krijg ik het volgende te zien (niets dus, gewoon alsof je zelf zou alt tabben. Er zou dus geen programma mogen zijn die dit triggered):

https://imgshare.io/image/NcKaA8

 

2. Ik heb alle "start-ups" uitgeschakeld. (= stap 6 op de volgende website: https://windowsreport.com/pc-automatically-alt-tabs/#:~:text=Press the Windows key %2B R > type msconfig and hit Enter,each app and click Disable.):

https://imgshare.io/image/NcGngX

 

3. Ik heb een script uitgevoerd om Alt-Tab uit te schakelen op mijn PC. Dit werkt dus als ik nu op Alt+Tab druk gebeurt er NIETS maar als ik in game zit, dan Alt-Tabt de PC nog steeds automatisch.

https://www.youtube.com/watch?v=lRYsGVaOH_U&ab_channel=SwayTheWorld // software AutoHotKey

 

4. Ik heb Avast en daar heb ik een volledige scan mee gedaan... de PC zou virusvrij moeten zijn. Verder merk ik ook niets verkeerds aan mijn PC.

 

Nu het bizarre aan dit hele verhaal is dat ik dit heb bij zowel het spel Overwatch en Phasmafobia. Dus het zit niet bij 1 spel... En het meest bizarre is dat dit ALLEEN gebeurd als ik dicht tegen een vijand zit (dus meestal in het midden van het gevecht). En daardoor is het zo lastig. Dus met Overwatch als ik een personage speel dat van afstand schiet, heb ik er geen last van. Het is alleen zo als ik dicht tegen een vijandelijke speler aankom dat dit voorkomt. Hetzelfde bij phasmafobia, daar gebeurd het alleen als er een geest in mijn gezicht zit (ik speel dit spel ook in VR maar heb het alleen nog maar gehad als ik niet in VR speel). => Ik weet het, dit klinkt onrealistisch maar ik verzeker u... Dit is het geval, het gaat al maanden zo. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. 

 

Ik dacht eerst dat het misschien kwam door mijn toetsenbord of muis (hebben extra knoppen) maar als ik alt-tab uitschakel op de PC met behulp van "AutoHotKey" zou het toetsenbord + muis dit toch niet mogen triggeren? En natuurlijk heb ik al alle mogelijke knoppen ingedrukt om het probleem te reproduceren maar dit lukt niet. Het gaat hier dus niet over simpelweg een knop indrukken... En zoals al aangegeven komt het alleen maar voor als er een "vijand" in het spel vlak voor mij staat (I know, raar maar het is zo).

 

Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen want ik ben teneinde raad. 

 

Met vriendelijke groeten,

Bart

 

aangepast door Bart755
Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Probeer het volgende eens:

 

Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op de taakbalk en klik op "Knop Taakweergave weergeven" zodat het vinkje weg is.

Nu is de icoon van Taakwergave van je taakbalk, test je spel nu eens of het weg blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zojuist, Bart755 zei:

Nope :) allee... Gewoon de versie zonder geactiveerd te zijn (is op zich niet illegaal). Maar zouden ze die windows zo hebben gemaakt om dit te doen voorvallen als je geen key hebt?

Daar ben ik juist bang voor, Windows 10 heeft bepaalde trucjes om te voorkomen om deze illegaal te blijven gebruiken.

Waarom koopje geen Windows 10 hier bv: https://www.variakeys.nl/besturingssystemen/windows/windows-10/40-windows-10-pro-oem

Dit soort bedrijven kopen licenties op, ik geef dit als een advies en als er iets fout gaat waardoor het niet werkt kunnen wij of forum daar niks aan doen.

Dus dit is voor eigen risico maar beter als een illegale versie, ik heb daar al eens een Office vandaan en werkt nog steeds goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...