Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

abbs

Moderator
 • Aantal items

  3.905
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door abbs

 1. Deze keuzen is zeer persoonlijk, Windows Mail is simpel en heeft weinig extra's. Thunderbird is dan een goede vervanger. Als de map van Windows Live Mail nog op je pc staat zit er een .eml-bestanden in. Deze heb je nodig voor de e-mail backups. Hier een handleiding: https://support.mozilla.org/nl/kb/overstappen-thunderbird#w_overstappen-van-windows-mail-of-windows-live-mail-naar-thunderbird Daar staat de locatie van het bestand: C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail (of \Windows Mail). Lukt dat niet dan zou je eerst Thunderbird aan moeten maken op je pc en via je smartfoon de e-mails versturen naar je nieuwe Thunderbird.
 2. Hallo, Windows live mail word niet meer ondersteunt, dus het beste is om een ander e-mail programma te nemen. Wil je dit programma toch gebruiken wat moeilijk word kan je het volgende eens proberen. Je het het installatie bestand gedownload, koppel je nu van internet los en voer dan het installatie bestand uit. Als Windows live mail is geïnstalleerd herstart je pc en koppel je weer aan internet.
 3. Hallo, De schijven C:\, D:\ en E:\ zijn besmet, dus alles moet geformatteerd worden om er vanaf te komen. Maar als ik zie wat je allemaal gedownload en geïnstalleerd heb is het vragen om problemen zoveel illegale software. Ik ben geen politie agent maar waarom er zijn zoveel gratis oplossingen? Als je eens wilt spelen met illegale software, waarom gebruik je dan geen VM ( virtuele machine) Uitleg: https://pcmweb.nl/artikelen/internet/virtualbox-bouw-je-eigen-virtuele-pc/?API_COOKIE_REDIRECTED=True
 4. Hallo, Het programma HijackThis word niet meer ondersteunt en is dus verouderd. Het programma FRST (Farbar Recovery Scan Tool) is een zeer veilig programma, maar omdat het dezelfde kenmerken als een virus gebruikt daarom word het wel eens als een virus aangezien. Ook via FRST krijgen we meer info en inzicht, wat de tool HijackThis niet meer doet. Dus je kan het gewoon uitvoeren (wij laten geen tools uitvoeren die niet verantwoordelijk zijn). Alleen bij verkeerd gebruik zijn dit soort tools gevaarlijk.
 5. Hallo, Als het goed is kan je via Emsisoft Emergency Kit ook je exsterne schijf scannen. Als je Emsisoft Emergency Kit opent en dan bij Scan kiest voor de optie "AANTGEPASTE SCAN" Doe dat eens en plaats de uitslag..
 6. Zo'n kabelhaspel zou iedereen toch willen makkelijk voor als je buiten zit met je laptop en de battery is leeg. Dus hup leden reageer hierop want zo'n haspel kan iedereen gebruiken
 7. Hallo, Ik heb geen goed nieuws voor je, je bent besmet met het virus Win32.Virtob.Gen.12 (B) [krnl.xmd]. Dit virus behoord tot de familie van Virut. Virut is een polymorfische virus die je .exe, .scr-bestanden infecteert, Wanneer geprobeerd wordt om te desinfecteren, worden de bestanden beschadigd en kan het systeem onherstelbaar worden. Dus formatteren is de enige oplossing, niet alleen je systeemschijf maar ook alle andere schijven die de volgende bestanden met onderstaande extensie bevatten moet je formatteren. .exe, .scr, .htm, .html, php en .asp. Als je bestanden wilt backuppen doe dit niet van bestanden met de bovenstaande extensies. Hoe dit virus op je pc is gekomen is door het downloaden en installeren van illegale software. De Keygen en Cracks die meegeleverd worden bevatten vaak deze virus.
 8. Hallo, Dat is mooi, bedankt en graag gedaan
 9. Hallo, Bedankt en graag gedaan (dan sluit ik dit onderwerp)
 10. Forum weer traag en pagina opent dan met Origin Error .
 11. Hallo, Van wie of wat kreeg je een melding dat je pc besmet was? De tool HijackThis is vervangen door FRST. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u alert te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (dit is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van Farbar Recovery Scan Tool kan je HIER vinden.
 12. Hallo, Het komt toch mee steeds met de downloads en om dat tegen te gaan houden is moeilijk. Defender houd niet alles tegen, daarom zou je toch wekelijks met Mbam moeten gaan scannen. Of eens een betaalde scanner gaan uitproberen (meestal 30 dagen gratis)
 13. Hallo, Staat niet echt duidelijk. Je heb twee mogelijk heden. 1. machtiging instellen: https://www.pcleek.com/tips/tips-voor-windows/1070-hoe-machtigingen-voor-mappen-instellen-met-windows 2. een wachtwoord: https://www.easytechguides.com/nl/bestanden-en-mappen-beveiligen-met-een-wachtwoord.html https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/mappen-versleutelen-in-windows/
 14. Hallo, Oke, download en installeer Unchecky en kijk of die enig adware tegenhoud voor je (je kan nooit 100% beschermt zijn soms kan je er niks aan doen). Daarom is mijn advies 1x per week met Malwarebytes scannen en schoonhouden is het te erg maak je een onderwerp aan. Voer de volgende stappen uit om FRST te verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op FRST / FRST64 en selecteer Naam wijzigen. Hernoem het naar Uninstall.exe en druk op Enter op je toetsenbord. Dubbelklik op Uninstall.exe. Uw computer zal opnieuw opstarten en dit toestaan. FRST wordt nu verwijderd.
 15. Hallo, 01-07-2019 18:19:54 Jasc Animation Shop 3 is geïnstalleerd (staat onder Herstelpunten) zodoende weet ik dat het toen mee is gekomen. Maar waar haal jij steeds je downloads vandaan?
 16. Ik zelf zou mappen erop maken en die versleutelen: http://www.nldit.com/hardware/external-hard-drives/201309/30040.html Mocht er iets mis gaan kan je altijd nog op je HD komen en blijft die bruikbaar.
 17. Hallo, Ik zie dat je het volgende programma heb gedownload: 01-07-2019 18:19:54 Jasc Animation Shop 3 is geïnstalleerd. Ik denk dat het daar met mee is gekomen, vanwaar download jij je programma's ik zie dat je daarna ook meerdere programma's heb gedownload. Download en installeer het volgende programma ter bescherming Unchecky.
 18. Hallo, 1. Verwijder Ccleaner eens geheel, je had "CCEnhancer.exe" gedownload (stond op het andere forum) verwijder die ook. 2.Download Malwarebytes Anti-Rootkit en voer het uit: https://www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-rootkit/ Plaats het logje als bijlagen. 3. Download de Emsisoft Emergency Kit naar het bureaublad. Dubbelklik op "EmsisoftEmergencyKit.exe". Klik vervolgens op de knop "Install" en de bestanden worden nu automatisch uitgepakt naar de systeemschijf "C:\EEK". Wanneer het uitpakken gereed is opent de map "C:\EEK" dubbelklik op "Start Emergency Kit Scanner". "Emsisoft Emergency Kit" gaat de "definities laden" wanneer u de melding "Wilt u nu updaten?" krijgt klikt u op "Ja". Wanneer de update gereed is klikt u in op "Malware scan" wanneer u de melding "op PUP's mee scannen" krijgt klikt u op "Ja". Het scannen begint, gebruik bij voorkeur de computer niet voor andere bezigheden tijdens de scan. Wanneer de scan gereed is zorg dat alle items staan aangevinkt en klik op de knop "Geselecteerde in quarantaine". Klik vervolgens op de knop "Rapport bekijken" en plaats de inhoud van dit bestand in uw volgende bericht als bijlage. (Het logbestand is tevens terug te vinden op de systeemschijf (C:\EEK\Run\Reports) met de naam a2scan_130711-154142.txt)
 19. Hallo, Ik ga eens kijken of ik kan ontdekken hoe je er aan komt: Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van Farbar Recovery Scan Tool kan je HIER vinden.
 20. Hallo, Hier enig uitleg: https://www.webwijzer.nl/beveiliging/usb-stick-beveiligen.html
 21. Hallo, Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u alert te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (dit is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Ik zie dat je vele illegale programma's download, hierdoor heb je een aardige besmetting opgelopen (een Rootkit) Rootkit uitleg: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rootkit Download CKScanner by askey127 naar het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op CKScanner.exe en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Klik vervolgens op de knop Search For Files. Wanneer de zandloper/rondje van de cursor verdwijnt, klik je op Save List To File. Een berichtvenster opent, klik op OK en het bestand word opgeslagen. Op het bureaublad staat een logbestand met de naam (ckfiles.txt). Voeg dit logbestand als bijlage toe aan het volgende bericht.
 22. Hallo, Doe het volgende: Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van Farbar Recovery Scan Tool kan je HIER vinden.
 23. Hallo, Ik zal eens een collega vragen om mee te kijken.
 24. Hallo, Dat is heel mooi, dan kan je de laatste stap doen: Malwarebytes kan je laten staan en één maal in de week (na te hebben geupdate) je pc mee scannen. Hier de handleiding hoe je Mbam instelt als gratis: https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=325&t=21101 Met het onderstaande tool ruim je de meeste tools op die we hebben gebruikt: Download Delfix - Alternatieve downloadlink by Xplode naar het bureaublad. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet een vinkje voor het volgende item: Remove disinfection tools Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoeft je echter niet te plaatsen. Note: Start je pc hierna opnieuw op, mochten er nog programma's of log bestanden aanwezig zijn mag je die handmatig verwijderen. Maak indien nodig ook een nieuw herstelpunt (als je die aan heb staan) Handleiding.
 25. Hallo, Dat is mooi dan mag je de laatste stap doen: Met het onderstaande tool ruim je de meeste tools op die we hebben gebruikt: Download Delfix - Alternatieve downloadlink by Xplode naar het bureaublad. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet een vinkje voor het volgende item: Remove disinfection tools Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoeft je echter niet te plaatsen. Note: Start je pc hierna opnieuw op, mochten er nog programma's of log bestanden aanwezig zijn mag je die handmatig verwijderen. Maak indien nodig ook een nieuw herstelpunt (als je die aan heb staan) Handleiding.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.