Ga naar inhoud

Router/modem probleem


aight

Aanbevolen berichten

Hello,

omdat ik graag draadloos wil surfen heb ik me vandaag als een kip zonder kop een router gekocht (Dlink DIR-635, DSL/Cable modem). Ik ken echt niet veel van routers & netwerken maar was alleen gefascineerd door het feit dat er 3 antennes opstaan.

Maar nu pas merk ik dat het alleen een router is en er geen ingebouwde modem inzit, dus moet ik die aansluiten op m'n adsl modem maar dit lukt niet er is maar 1 ingang in mijn intussen verouderde adsl modem nl. die van mijn telefoonlijn.

Moet ik een nieuwe adsl modem kopen of een soort hulpstuk, zo ja, wat voor soort en waar kan ik dit kopen? Ik zou het jammer vinden om een nieuwe router te moeten kopen waar wel een ingebouwde modem in zit...

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je oude modem via usb met je pc verbonden is kan je hem niet meer gebruiken met je router.

Als je met een netwerkkabel aan je modem verbonden was, moet je de draad in de wan-poort van de router pluggen ipv in je pc. De wan-poort is de aansluiting waar wan of in bij staat; kan ook zijn dat die aansluiting een andere kleur heeft.

Je pc moet dan natuurlijk beschikken over draadloze mogelijkheden (insteekkaartje of usb-adapter). Voor de configuratie van de router verbind je toch best met een kabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.