Ga naar inhoud

PC sneller: zet opstarten en achtergrondprocessen Edge uit.


Calvus

Aanbevolen berichten

PC sneller: zet opstarten en achtergrondprocessen Edge uit.

 

speedometer_0.jpg?itok=km3D56qt

De nieuwe Edge-browser van Microsoft bevalt sommige mensen heel goed, maar veel anderen blijven gewoon trouw aan hun eigen browsers zoals Chrome of Firefox.

En als je Edge toch niet gebruikt dan kun je je computer wat sneller maken door het automatisch opstarten met je pc en het op de achtergrond blijven draaien van Edge uit te zetten.

Wij laten zien hoe (alleen voor mensen die Edge niet gebruiken dus).

 

1. Pc sneller maken door opstarten Edge uit te zetten.

  • Ga naar Instellingen (van Windows 10) >>Apps >> Opstarten en zet de schakelaar op Uit bij Microsoft Edge.

 

G    edgeopstartenuit.png.583a20216d86513f5a289558f3a2f40e.png

Nu start Edge niet meer op met je pc (en volgens Microsoft heeft dat 'Veel invloed' om het opstarten van je computer sneller te maken).

 

Als je hier toch bent kun je gelijk ook Cortana (de digitale assistent die niemand gebruikt) uitzetten...

Mocht je Edge trouwens wel gebruiken dan zorgt bovenstaande instelling (als die aan staat) ervoor dat Edge bij de eerste keer openen sneller start.

 

Na de aanpassing van Windows-instelling gaan we nu een instelling in Edge aanpassen.

2. Pc sneller maken door Opstartboost (op achtergrond draaien) Edge uit te zetten.

Open de Edge-browser en ga naar driepuntjesmenu (rechtsboven in de web browser) Instellingen >>Systeem en zet de schakelaar Uit achter Opstartboost.

 

1690994674_edgeopstartboost-kopie.thumb.png.16c95924cb8b05b63a1b84ed19d96cf1.png

 

Het uitzetten van Opstartboost zorgt ervoor dat Edge niet op de achtergrond gestart wordt als je inlogt op je pc en ook dat tabbladen in Edge niet op de achtergrond blijven draaien als je de browser afsluit.

Lees hier meer over Startup-boost.

Het kan zijn dat de opstartboost in Edge al op Uit staat. Dit is een functie die Microsoft gefaseerd uitrolt voor gebruikers van Edge.

Of deze instellingen in Windows 10 (1) en Edge (2) geheel los van elkaar staan weten we niet maar in onze test moesten we beide schakelaars op uit zetten.

Het kan ook geen kwaad beide uit te zetten als je Edge niet als web browser gebruikt.

Het zal je pc iets sneller laten opstarten en iets soepeler laten draaien omdat achtergrondprocessen van Edge geen geheugen en CPU in beslag nemen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Intergrale weergave van bron: GratisSoftware.nl 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.