Ga naar inhoud

Komt er een geheel vernieuwd Windows 11 in het najaar?


Calvus

Aanbevolen berichten

Komt er een geheel vernieuwd Windows 11 in het najaar?

windows11.png?itok=cZrEudz5
 

Op diverse websites wordt de laatste weken veel drukte gemaakt over de nieuwe Windows-versie die eind 2021 moet uitkomen.

Microsofts CEO Satya Nadella zou op donderdag 24 juni, tijdens een speciaal Microsoft Event, deze compleet vernieuwde Windows uitgave introduceren.

En sommigen spreken al van Windows 11.

Windows 11?

Met name Windows Latest bericht veel over het mogelijke Windows 11. Maar ook BleepingComputer speculeert over Windows 11 als opvolger van Windows 10.

En in een videootje op Twitter van Microsoft Chief Product Officer Panos Panay ziet de website zelfs een aanwijzing dat de volgende versie Windows 11 gaat heten.

Het schijnsel door het venster (het Windows logo) heeft namelijk de vorm van een '11'...

Of het nou Windows 11 wordt of niet, in ieder geval wordt de nieuwe versie van Windows een grote uitgave volgens CEO Satya Nadella.

Op zijn openingstoespraak tijdens de Microsoft Build 2021 conferentie noemt Nadella de nieuwe Windows-versie 'one of the most significant updates of Windows of the past decade' (bekijk deze video vanaf minuut 16:19).

Grote update?

Of het werkelijk zo'n grote update wordt is wat ons betreft de vraag. De update voor dit najaar staat bekend met de codenaam 'Sun Valley' en belooft inderdaad wijzigingen aan het uiterlijk van Windows, maar veel verder dan afgeronde hoeken, nieuwe icoontjes en een wat anders vormgegeven Startmenu en Actiecentrum gaat het vooralsnog niet.

Ook komt er nieuwe functionaliteit in Windows 10 'Sun Valley' 21H2 (of moeten we zeggen Windows?) maar wat tot nu toe bekend is gemaakt - verbeterde instellingen, DNS over HTTPS en nieuw schijfbeheer - is nog niet heel spectaculair.

Geheimzinnigheid

Misschien dat Microsoft nog met grote wijzigingen komt de komende weken, want de preview builds voor Windows Insiders zijn tijdelijk stopgezet.

Nog meer geheimzinnigheid dus. We hopen dat de nieuw toegevoegde functies en uiterlijke wijzigingen in ' Windows 11' ons zullen verrassen, want tot nu toe is het niet meer dan wat cosmetische aanpassingen en een enkele nieuwe functie.

De vorige twee halfjaarlijkse uitgaves van Windows 10 (versies 2004 en 20H1) waren zeer kleine upgrades met weinig nieuws onder de zon.

Sun Valley moet hier verandering in gaan brengen. En hopelijk is Windows 11 Sun Valley meer dan alleen een likje verf voor Windows 10. We gaan het zien op donderdag 24 juni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Integrale weergave van bron: GratisSoftware.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.