Ga naar inhoud

kan niet defrag, RAW bestandssysteem??


g_wy
 Delen

Aanbevolen berichten

Meerdere problemen in één keer:

1. Ga ik naar 'mijn computer', dan duurt het makkelijk 2 minuten voor het venster de drives weergeeft (C, E, F,..), en nog eens twee minuten voor ik deze kan aanklikken om de Windows explorer ernaartoe te sturen. Het lijkt dan alsof de pc ondertussen te veel ineens moet verwerken maar dit wordt alleszins niet gereflecteerd in het CPU-gebruik bij processen in Windows taakbeheer. Voor de rest lijkt Windows explorer op een normale manier te reageren, het is alleen maar bij 'mijn computer' en weergave vd verschillende drives.

2. defragmentatie start niet, noch via de gebruikelijke wijze (eigenschappen van HDD, extra, defragmentatie: ) noch via de ingebouwde functie in het programma System Mechanic. Ik krijg dan:

"kan schijfdefragmentatie niet starten"

of bij System Mechanic:

"..encountered a problem while attempting to defragment the current drive: C:. This usually indicates physical corruption on the disk surface, or other such structural issues. A thorough Skandisk operation (incl. disk surface scan) is recommended before attempting to defragment this drive again. For more information on scandisk consult Windows documentation."

3.Ergens (weet al niet meer hoe en waar-bij het uitvoeren van een diskcheck misschien) lees ik ook: "Het bestandssysteem op C: wordt gecontroleerd - het type bestandssysteem is RAW" (hè??Wat is hier gebeurd??) en:

"autocheck is niet beschikbaar voor RAW-stations."

Heeft er iemand suggesties?

Er is niet veel veranderd op mijn pc in vgl. met vóór ik deze problemen ondervond, behalve dat hij nu op een draadloze internetverbinding is aangesloten. Kan het daar iets mee te maken hebben?

Link naar reactie
Delen op andere sites

het type bestandssysteem is RAW
Dit betekent dat volgens windows de schijf niet geformatteerd is.

Er bestaan wel hulpmiddelen om van een bestandssysteem naar een ander te converteren maar ik vind geen enkel die ook voor RAW werkt.

De oplossing die het meest wordt voorgesteld is om een back-up van je gegevens te maken (indien mogelijk) en dan te formatteren. Aangezien het hier blijkbaar om de systeemschijf gaat, zal het een nieuwe windows installatie worden vrees ik.

edit: met Zero Assumption recovery kan je nog gegevens terughalen van RAW schijven zodat je misschien niet alles kwijt bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.