Ga naar inhoud

hoe automatisch invullen in excel


StefanG

Aanbevolen berichten

Mijn vrouw is zelfstandige als schoonheidsspecialiste en we zoeken (indien mogelijk) een eenvoudige manier om een kasboek in excel bij te houden.  Is er eventueel een mogelijkheid dat je door middel van keuzelijsten ook automatisch een prijs kan laten invullen in een andere kolom?   Bijvoorbeeld in Kolom A selecteer ik 'Pedicure' en dat er dan in in Kolom B 15 Euro komt... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 23
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ziet er echt heel goed uit. Alvast bedankt om al iets uit te werken.  Ik zie dat ik verkoop nu manueel kan ingeven bij ‘maak rekening’. Is het ook alle producten met de prijzen worden opgenomen en dat het bedrag in het veld verkoop komt te staan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alweer danku wel, het document krijgt stilaan de vorm die we zoeken. Dit gaat een enorme hulp zijn :) 

Nog een laatste vraag, ik heb het document inmiddels wat aangepast naar de juiste behandelingen prijzen. Alleen merk ik nu dat hij de prijzen niet correct weergeeft.  Bijvoorbeeld iets van 38,5 wordt nu 38.  Heb ik iets fout gedaan?   Wat de verkoop van producten betreft, is het nog mogelijk dat de naam van het product ook bij de omschrijving komt (net zoals dit is bij de naam van de behandelingen?)

Kopie van Dagontvangsten + omzet 2023 - test 3.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat komt omdat VBA Amerikaans is en daar gebruiken  ze geen komma voor de decimalen maar een punt. 

Je kan dan  2 dingen doen 1. uw toestel omzetten naar Amerikaanse rekennormen, 2. VBA de komma doen vervangen door een punt om te rekenen.

 

gemakkelijkshalve heb ik gekozen voor de tweede optie.

als je excel 365 hebt kijk daan ook eens naar de formules op het blad omzet. ik weet niet juist wat daar de bedoeling van is maar zo heb je een idee wat er zoal kan.

Kopie van Dagontvangsten + omzet 2023 - test 3.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.