Ga naar inhoud

Tip 1: Optimaliseer de afbeeldingen


Adclick

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

Ik dacht dat het nuttig zou zijn om in een paar postings een aantal van de meest belangrijke punten bij zoekmachine optimalisatie onder de loep te nemen.

De volgorde zou niet op belangrijkheid zijn.Niemand kan eigenlijk precies een volgorde plakken op hoe het juist moet om je website bovenaan de zoekresultaten te krijgen.

Dus begin ik er maar aan, met een tip die eigenlijk makkelijk te doen is:

Optimaliseer de afbeeldingen op je website (afbeelding naam + alt tag)

1. Afbeelding naam: het zou mooi zijn als je ipv logo.gif toch wel bv. pchelpforumlogo.gif gebruikt. Lijkt me een duidelijke voorbeeld maar als er vragen zijn, shoot!

2. Alt tag toevoegen

Alt tag staat voor alternative text. Google (+90% marktaandeel in Belgie) en andere zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen. Daarom moet men die afbeeldingen dan van een alternative text voorzien, dit is een combinatie van 3 tot 5 sleutelwoorden die de afbeelding omschrijven. Op die manier weten de zoekspiders: ach ja, deze afbeelding gaat daarover.

Wees voorzichtig en zet niet al te veel zoekwoorden in de naam en in de alt tag.

Hoe ziet er een alt tag uit?

<img src="pchelprofumlogo.gif" alt="Logo PC Helpforum" />

Hier kan je dan een filmpje bekijken waar Matt Cutts ( bekende Googler zeg maar ) het een en andere uitlegt over de alt tag:

Matt Cutts legt uit hoe belangrijk alt tags zijn: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=3NbuDpB_BTc]YouTube - Matt Cutts Discusses the Importance of alt Tags[/ame]

Alle vragen en opmerkingen zijn meer dan welkom. Er zijn hier zeker een paar details die ik niet opgenomen heb, om het simpel te houden.

Groetjes,

Oggy van Adclick.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet, hoe belangrijk dit kan zijn, maar naast de alt tag heb je ook de title tag. Ik vind het persoonlijk ook een nuttige toevoeging. Wanneer de gebruiker over de afbeelding heen gaat krijgt hij een korte beschrijving te zien, niettemin soms handig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Muggenzifterij : alt en title zijn attributen van elementen.

Ik vind persoonlijk dat alt bij img (afbeeldingen) hoort en title bij a (linken)

De title tag is zichtbaar enkel in Firefox en Opera bij een mouse-over. Afbeeldingen kunnen ook een title tag hebben, dit is helemaal waar, hoor. Die title tag moet ook kort, bondig en to the point zijn (relevant) aan de afbeelding. Het is een extratje, die je wel kan missen.

Er zijn er trouwens veel belangrijkere dingen bij de SEO optimisatie, die komen nog aanbod. Mss wil Pascal eens bijdragen aan onze kleine, maar sterke community, met een aantal tips :) ?

Cheers jongens,

Blijf vriendelijk aub,

Oggy

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.