Ga naar inhoud

registry geheimtaal


robmeyer

Aanbevolen berichten

In mijn zoektocht naar een oplossing voor de weigerende volumetoetsen van mijn Microsoft 6000v2 toetsenbord, kwam ik iets tegen over HIDsevices, die ik niet kan vinden.

Ik las:

If the service was running or you get an error starting it, check if the "ServiceDll" registry entry in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HidServ\Parameters is %SystemRoot%\System32\hidserv.dll (type is REG_EXPAND_SZ).

Bij mij is er geen HID-service. Wel kan ik de gemelde key vinden in de registry en de parameters daarvan kloppen.

Vraag: maar wat betekent "type is REG_EXPAND_SZ."

Iemand schrijft dat zijn probleem was opgelost toen hij in de registry deze REG_EXPAND_SZ toevoegde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

REG_EXPAND_SZ is een datatype voor het register waarin je systeemvariabelen kan gebruiken zoals %systemroot% en %userprofile%.

Andere datatypes zijn bvb REG_SZ om tekst op te slaan, REG_DWORD op getallen op te slaan en REG_BINARY voor binaire waarden.

Meer informatie hierover kan je vinden op [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Registry]Windows Registry - Wikipedia, the free encyclopedia@@AMEPARAM@@/wiki/File:Registry_Editor_Vista.png" class="image"><img alt="" src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0c/Registry_Editor_Vista.png/220px-Registry_Editor_Vista.png"@@AMEPARAM@@en/thumb/0/0c/Registry_Editor_Vista.png/220px-Registry_Editor_Vista.png[/ame].

Link naar reactie
Delen op andere sites

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HidServ\Parameters is %SystemRoot%\System32\hidserv.dll (type is REG_EXPAND_SZ).

Wat ik eigenlijk wilde weten:

Moet "type is REG_EXPAND_SZ" ergens in de sleutel verwerkt worden. want "%SystemRoot%\System32\hidserv.dll" staat al ingevuld. En indien het verwerkt moet worden, hoe dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hoeft daarvoor eigenlijk niets te doen.

Wat je wel kan proberen is het volgende.

Ga naar configuratiescherm - systeembeheer - services.

zoek naar de service Human Interface Device Access en dubbelklik erop.

Wijzig het opstarttype naar automatisch en indien nodig start de service.

Bevestig met OK en sluit de vensters.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.