+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 12
Overzicht bedankjes1Bedankjes

Taakbalk en Menu Start

Dit is een discussie over Taakbalk en Menu Start in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; Ik heb twee folders, eentje gevuld met snelkoppelingen van spelletjes en eentje van applicaties. Dit omdat mijn menu start een ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    27 maart 2009
    Leeftijd
    23
    Berichten
    295

    Standaard Taakbalk en Menu Start

    Ik heb twee folders, eentje gevuld met snelkoppelingen van spelletjes en eentje van applicaties.
    Dit omdat mijn menu start een chaos is en ik het niet meer gebruik.

    Nu wou ik deze als werkbalken hebben, eerst zette ik ze bovenaan mijn scherm, dit zorgde echter voor veel problemen bij verschillende spelletjes.
    Zo kon mijn muis tijdens het spel over die werkbalk heengaan en zou mijn spel vastlopen.

    Toen besloot ik maar op het in mijn taakbalk te stoppen, als ik echter de taakbalk vergrendelde zouden de pictogrammen nog half te zien zijn. (Ik wou alleen de map naam en dan via de >> een programma selecteren.

    Mijn vraag is: Kan ik deze twee mappen net als "Alle programma's" kunnen weergeven in menu start? Is het ten tweede ook mogelijk om "Alle programma's" weg te halen uit menu start?
    Ik heb namelijk geen idee hoe dit zou moeten als het kan. =)

    Alvast bedankt.

  2. #2
    Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.532

    Standaard

    Ja moet normaal gezien kunnen.
    Sleep de dit naar de start.

    Andersom is met uw rechtermuisknop op eigenschappen en dan verwijderen.

    Als je met games werkt dan is misschien te overwegen om balken op automatisch verbergen zetten.
    Airandius gaf dit bericht een bedankje.

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    27 maart 2009
    Leeftijd
    23
    Berichten
    295

    Standaard

    Ik kan het wel slepen maar dan krijg ik de map waar ik dan kan op klikken om de map te openen.
    Ik wil echter dat het een uitklapbaar menu word net als alle programma's. Deze kan ik trouwens ook niet weghalen. Bij eigenschappen staat er niets over het verwijderen van deze menu.

  4. #4
    Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.532

    Standaard

    Dan moet je bij XP is dat C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's
    Bij Vista is dat geloof ik c:\Users enz.
    Daar moet je de map plakken.
    In die map kan je ook verwijderen.

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    27 maart 2009
    Leeftijd
    23
    Berichten
    295

    Standaard

    De map is C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu
    Als ik deze plaats krijg ik echter geen uitklapbaar menutje in menu start.
    Maar krijg ik gewoon de map onder: Alle programma's.

    EDIT: Het blijkt dat ik meerdere folders heb voor menu start, waarom?
    C:\Users\..naam..\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Program is bijvoorbeeld nog eentje.


    Volgensmij is er een misverstand.
    Ik wil twee extra uitklapbare menu's hebben op deze plek:
    Bijgevoegde miniaturen Bijgevoegde miniaturen Taakbalk en Menu Start-menu.jpg  
    Laatst gewijzigd door Jean-Pierre; 10 november 2012 om 16:07 Reden: Op vraag TS naam verwijderd

  6. #6
    Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.532

    Standaard

    Waar jij wilt zetten wordt bepaald door register. Dat moet ik nog zoeken.
    Als je op ieder gast ook wilt hebben dan moet naar Alle users gaan.
    Maakt niet uit als er maar Menu Start staat.
    In die menumap hebt je deelmappen en onderdeelmappen.

  7. #7
    Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.532

    Standaard

    Bij vista weet ik niet maar bij xp is dat zo:
    configuratiescherm
    Taakbalk en menu start
    Tab Menu start
    Klassieke menu start
    Hier kan je de map toevoegen. (Waarschijnlijk geen snelkopeling)

    Bij Vista zal ook zoiets voorzien zijn.

  8. #8
    Lid
    Geregistreerd
    27 maart 2009
    Leeftijd
    23
    Berichten
    295

    Standaard

    Ik wil liever mijn huidige menu behouden, ziet er leuker uit.
    Dus is dat mogelijk?
    Of kan ik het via de klassieke menu toevoegen en vervolgens veranderen naar de moderne? Zodat het daar tevoorschijn komt?

    Ik snap niet hoe zoiets zo moeilijk kan zijn.

  9. #9
    Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.532

    Standaard

    Er bestaat wel een programma voor zodat je alles kan wijzigen.
    WinCustomize: Naked WB for XP and Vista by vStyler for WindowBlinds

    Of het echt veilig is kan ik niet over oordelen.

  10. #10
    Lid
    Geregistreerd
    27 maart 2009
    Leeftijd
    23
    Berichten
    295

    Standaard

    Dat is gewoon een skin, heb er nu ook een custom skin op staan. Dus dat zal me helaas weinig helpen.
    Is het echt niet mogelijk? =(

    EDIT: Kan je ook op een manier mappen in de windows sidebar stoppen?
    Of een lijst aan programma's erin stoppen?
    Laatst gewijzigd door Airandius; 29 mei 2009 om 22:48

+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. Start menu sneller maken
    door ampoel in forum Windows XP
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 26 augustus 2008, 22:31
  2. [OPGELOST] Problemen met start menu
    door Wlf in forum Archief Windows
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 26 augustus 2008, 15:21
  3. De stijl van het menu Start wijzigen
    door karel in forum Windows XP
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 4 juli 2007, 16:23
  4. Items toevoegen aan het menu start
    door karel in forum Windows XP
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 4 juli 2007, 16:21
  5. menu start sorteren
    door karel in forum Windows XP
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 24 mei 2007, 18:18

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •