Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Review: Antec ONE + High Current Gamer 400

behuizing budget combi computer gamer gaming hardware recensie review voeding

 • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp

#1 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 19:25


Inleiding:

We nemen een kijkje naar de Antec ONE behuizing en de High Current Gamer 400 voeding. Een ideale combinatie voor een budget gaming computer?

Bewerkt door superjona, 24 juli 2012 - 17:42.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

#2 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 19:25

Al heel wat jaren kennen we Antec als steengoede fabrikant van behuizingen en overige componenten. De 'gaming reeks' van computerbehuizingen worden ook telkens genummerd, en onlangs introduceerde het merk een nieuw product in deze reeks. De ONE is de nieuwste telg in de serie gaming behuizingen van Antec. De computerkast moet goede prestaties en functionaliteit bieden voor een voordelig prijskaartje. Of de ONE daadwerkelijk een goede keus is, kan je hieronder lezen.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1049 png.jpg   57,7KB   288 downloads

​Verpakking en inhoud

De behuizing wordt geleverd in een stevige kartonnen doos, waarop heel wat informatie over het product staat; inclusief verschillende afbeeldingen van de ONE behuizing. Achterop zien we een uiterst gedetailleerde afbeelding van de behuizing en de specificaties in acht verschillende talen. De behuizing wordt stevig beschermd in een plastic zak en twee dikke lagen piepschuim. De meegeleverde accessoires bevinden zich al in de behuizing. Bij het openen van de verpakking was er geen sprake van schade aan de case, niets op aan te merken dus.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1078 png.jpg   72,58KB   220 downloads


In de doos vinden we naast de behuizing een zakje met enkele bevestigingen voor de harde schijven, wat extra schroefjes en een beknopte handleiding. De volledige handleiding is te lezen op de website van Antec. Daarnaast is er ook een USB adapter aanwezig, indien het gebruikte moederbord niet overweg kan met USB 3.0. De accessoires zijn niet erg uitgebreid, maar wel voldoende.


Specificaties

Bijgevoegd Bestand  Untitled.jpg   98,12KB   238 downloads


De specificaties zijn erg goed voor een budget-behuizing als deze. Ten eerste hebben we hier te maken met een standaard, ATX, Mid-Tower behuizing. Er is ondersteuning voor zowel Mini-ITX, microATX als ATX moederborden. Aan de achterkant van het moederbord-tray is er een gigantische uitsparing voorzien om processorkoelers gemakkelijk te installeren. Er zijn twee ventilatoren standaard meegeleverd, en biedt ondersteuning voor maximaal 5 ventilatoren voor optimale luchtcirculatie.

Bijgevoegd Bestand  Untitledd.jpg   31,67KB   232 downloads


In het overzichtje hierboven vind je de acht belangrijkste kenmerken van de Antec ONE, die we uiteraard verder op in de review in detail gaan bespreken.

Uiterlijk

De voorkant is vrijwel geheel in mesh uitgevoerd, we zien een drietal vrije slots voor 5.25 inch apparaten, zoals DVD-branders en fancontrollers. Het mesh zorgt tevens ook voor verbeterde luchtcirculatie. Als goed kijkt kan je via het mesh een aardig stukje zien van het interieur. Op het voorste paneel zijn ook de I/O connectors geplaatst. V.l.n.r. vinden we een resetknop, twee USB 3.0 poorten, de geluidsingangen voor de microfoon en headset, en ten slotte ook een powerknop. Onderaan is een het Antec-logo zichtbaar.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1053 png.jpg   23,84KB   222 downloads

Aan het linkerpaneel is een uitsparing voorzien voor een extra 120 mm intake ventilator. Rechts is het zijpaneel volledig gesloten. Beide panelen hebben een kleine verhoging, dit komt vooral van pas als je kabels netjes wilt wegwerken. Met behulp van de meegeleverde duimschroeven kan je de zijpanelen erg gemakkelijk openen en sluiten. Het gebruikte materiaal voelt erg solide aan. Ook is de case met een gewicht van 5 kilogram redelijk licht.


Bijgevoegd Bestand  IMG_1067 png.jpg   42,8KB   208 downloads


Ook de bovenkant is sober, maar doeltreffend. Een 120 mm ventilator kan geplaatst worden, echter is er standaard al eentje aanwezig. Onderaan zien we een zeer aangename aanwinst, een stoffilter voor de voeding. Er is tevens de mogelijkheid om een 120/140 mm ventilator te installeren. Deze is gemakkelijk verwijderbaar en even gemakkelijk om te reinigen. De rubberen voetjes voelen erg stevig aan, maar hebben weinig grip op een oppervlakte.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1060 png.jpg   63,59KB   220 downloads

De achterkant van de ONE heeft een redelijk standaard indeling, met de voeding helemaal onderaan geplaatst. Er zijn zeven uitbreidingssloten te vinden, helaas zijn ze niet herbruikbaar. Daarnaast vinden we twee rubberen uitsparingen voor externe waterkoeling, en wat open ruimte voor ventilatie. We zien ook een reeds geïnstalleerde Antec ventilator. De gehele kast is in het zwart uitgevoerd en de bouwkwaliteit is uistekend.


Installatie

Bijgevoegd Bestand  IMG_1069 png.jpg   42,22KB   221 downloads


Testsysteem:[*=left]Intel Core i5 3570K @ Stock
[*=left]Standaard Intel-koeler
[*=left]ASRock Pro3 Z77
[*=left]GTX 560 SE
[*=left]Corsair Vengeance LP 8GB 1600Mhz
[*=left]Samsung 830 128GB SSD
[*=left]Samsung Spinpoint HM641JI 640GB HDD
[*=left]Antec ONE behuizing
[*=left]Antec HCG-400 voeding
[*=left]Windows 7 Ultimate 64 bit

De installatie verliep erg vlot en simpel, vooral de harde schijven en 5.25 inch apparaten zijn een fluitje van een cent. De zogenaamde 'brackets' kan je heel gemakkelijk bevestigen aan een harde schijf, daarna moet je enkel het geheel schuiven in de bestemde kooi en wat kabels aansluiten. Opmerkelijk is dat Antec gekozen heeft voor een honingraatstructuur bij de harde schijven. Er zijn ook twee aparte locaties voorzien voor het installeren van SSD's. Voor DVD-branders en dergelijke is het gewoon een principe van trekken en duwen, maar je moet het voorpaneel tijdelijk weghalen.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1068 png.jpg   49,63KB   210 downloads

Het valt meteen op dat een zeer nette installatie mogelijk is, kabels zijn prima weg te werken. Er zijn voldoende uitsparingen voorzien om kabels doorheen te steken. Achter de hardeschijf-kooi is er een ruimte zat om enkele kabels uit het zicht te stoppen. Voor kabels op het moederbord zijn er drie grote uitsparingen in de behuizing, echter kan het soms moeilijk worden om het zijpaneel te sluiten met een heleboel kabels, heel veel ruimte heb je niet. Ook de kabels in de buurt van de voeding zijn prima weg te werken.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1070 png.jpg   46,31KB   225 downloads

In principe ondersteunt de Antec ONE een groot assortiment aan CPU-koelers, zelfs high-end exemplaren zoals de Prolimatech Super Mega passen prima in de behuizing. Echter zal je in sommige gevallen de bovenste ventilator moeten verwijderen. Ons ASRock moederbord heeft een ongelukkig geplaatste 8-pin aansluiting voor de processor, en zoals je op de foto's kan zien past het allemaal maar nipt.

De maximale lengte voor grafische kaarten bedraagt net geen 27 cm. Dat is ruim voldoende voor het merendeel van de videokaarten, waaronder NVIDIA's GTX 680. Jammer is dat de PCI-covers niet meer herbruikbaar zijn. Eens je het plaatje weghaalt, kan het niet meer bevestigd worden aan de behuizing (met uitzondering van één).


Al bij al zijn de installatie-mogelijkheden van de Antec ONE uitmuntend.


Testresultaten

Geluidsproductie: De Antec ONE is een vrij stille case. De case heeft standaard twee ventilatoren, maar de processorkoeler, eventuele grafische kaart, en voeding komen daar uiteraard nog bij. Met een goede processorkoeler is de computer niet hoorbaar in idle. Onder volledige belasting hoor je de fans draaien, maar het is absoluut niet storend. Wie echt belang stelt in een zo stil mogelijke pc, kan ook geluidsdempend materiaal installeren aan beide zijpanelen.

Bijgevoegd Bestand  temps antec one.png   2,19KB   201 downloads


Koeling: ​Koeling is zeer belangrijk, vooral voor game pc's, en daarin is de Antec ONE in elk opzicht geslaagd. De twee meegeleverde ventilators zorgen voor voldoende luchtcirculatie, maar het belangrijkste is dat je nog een aantal fans kan toevoegen om de prestaties te verbeteren. Onze waarnemingen vind je in de tabel hierboven.

Eindwoord

Bijgevoegd Bestand  antec_one.jpg   19,62KB   227 downloads

De Antec ONE is over het algemeen een uitstekende behuizing. Net design, prima kabelmanagement en goede koelprestaties. De behuizing is dan ook uitermate geschikt voor de gemiddelde samenstelling / gaming computer. Antec verdient met haar ONE behuizing onze Silver Award.


Bijgevoegd Bestand  Microsoft Excel - Book1.jpg   17,9KB   207 downloads

Deze behuizing is al verkrijgbaar voor slechts €49.

Bijgevoegde Bestanden


Bewerkt door superjona, 30 juli 2012 - 17:08.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

#3 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 19:27


Nu is het de beurt aan de voeding, de Antec High Current Gamer. Wij hebben het 400 watt exemplaar gereviewd, wat meteen ook de lichtste variant is van de HCG-reeks. Vrijwel alle voedingen uit deze reeks van Antec hebben hetzelfde design, sommige exemplaren zijn ook in ene modulaire uitvoering beschikbaar. De volgende wattages zijn beschikbaar: 400, 520, 620, 750 en 900 watt. De twee hoogste modellen hebben een iets ander design dan de rest van de reeks. De HCG-400 voeding wordt voornamelijk gericht op gamers, deze moet goede prestaties en stabiliteit bieden voor (lichte) game-pc’s.

Bijgevoegd Bestand  IMG_1037.jpg   46,79KB   214 downloads
De voeding heeft een 80 Plus Bronze certificaat meegekregen. Dit wil zeggen dat de voeding altijd een minimale efficiëntie van 81 procent behaalt. Op halve belasting zijn voedingen het meest efficiënt, hier behaalt de HCG-400 dan ook gemakkelijk 85 procent. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer stroom er bespaard wordt, maar ook hoe minder warmteontwikkeling er ontstaat. Laten we eerst even kijken naar de verpakking en inhoud.

Verpakking en inhoud

Bijgevoegd Bestand  IMG_0928.jpg   32,67KB   226 downloads

De verpakking valt duidelijk op. Aan de voorkant vinden we een erg groot logo terug van de voedingen-reeks, en ook een kleine afbeelding van het product. Er is heel veel informatie af te lezen op de verpakking, onder andere de verschillende kenmerken van de voeding, alsook een grafiekje met de geluidsproductie. Je ziet ook meteen dat het hier gaat om een 80 Plus Bronze voeding. Als we de doos open doen vinden we meteen een beknopt overzicht van de verschillende kabels, een gepaste stroomkabel, en natuurlijk de voeding zelf in een bijhorend opbergzakje. Er is een dubbele laag karton geplaatst die dient als bescherming voor HCG-400. Enkele schroefjes zijn ook aanwezig.


Een kijkje dichterbij

Uiterlijk

Bijgevoegd Bestand  IMG_1040.jpg   48,1KB   207 downloads
Bijgevoegd Bestand  IMG_1027.jpg   49,01KB   229 downloads


De voeding is uitgevoerd in een zwart-rood kleurenpatroon en is net iets langer dan een standaardvoeding. Aan de uitgangszijde van het toestel is een hexagonaal patroon te zien dat meehelpt met het afvoeren van warmte. Verder is de gekende aan/uit schakelaar en de stroomingang ingebouwd. Aan beide zijkanten van de HCG-400 staat duidelijk de naam en het merk van de voeding vermeld. Onderaan zien we wat informatie over de voltages en hun maximaal vermogen in watt. Uiteraard is er aan de bovenkant van de voeding een 135mm ventilator aanwezig.

Kabels
Deze voeding is non-modulair uitgevoerd. Dit betekent dat alle kabels van de voeding niet losgemaakt kunnen worden, de kans is groot dat je niet alle kabels zal nodig hebben in je systeem. Voor wie zich hieraan stoort heeft Antec met De HCG-400M echter ook een modulaire uitvoering op de markt gebracht. De niet-modulaire versie is echter wat goedkoper. Alle kabels zijn netjes gesleeved en hebben een aanvaardbare lengte. In onderstaande tabel zie je de verschillende aansluitingen. Hiermee is deze voeding – voor een 400 watt exemplaar – goed uitgerust. Er is zelfs een 6+2-pins aansluiting, waardoor je low-end tot middenklasse videokaarten kan installeren. Wat betreft het assortiment van kabels, kunnen we zeker niet klagen. Het netjes wegwerken van kabels is dan ook geen probleem.

Bijgevoegd Bestand  aansluitingen.png   336,77KB   213 downloads
Specificaties

Voltages
Specificaties zijn allesbehalve onbelangrijk voor een voeding. Antec vermeldt meerdere keren dat de voeding het beloofde vermogen van 400 watt doorlopend kan voorzien, sommige merken kiezen ervoor om het vermogen te bepalen a.d.h.v. een piekmoment. Onderstaande tabel toont enkele gegevens over de stroomtoevoer, en de verdeling tussen de 3, 5, en 12-volt. De HCG-400 heeft één 12-volt lijn voor verbeterde stabiliteit.

Bijgevoegd Bestand  stroomtoevoer1.jpg   21,36KB   247 downloads


We zien dat vrijwel de volledige 400 watt beschikbaar is voor de 12-volt lijn, belangrijk voor bijvoorbeeld stroomtoevoer naar de grafische kaart of processor. De voeding kan ook de andere lijnen goed voorzien van voldoende vermogen, simpelweg uitstekend.

Ingebouwde beveiligingen

Net zoals de meeste voedingen op de markt heeft de Antec High Current Gamer 400 enkele ingebouwde beveiligingen, zodat je computer bijvoorbeeld geen kortsluiting krijgt. In onderstaand tabelletje zie je de ingebouwde fail-safes en een korte beschrijving.

Bijgevoegd Bestand  safetys.jpg   23,58KB   213 downloads


Daarnaast kreeg de voeding ook volgende certificaties: 80 Plus Bronze, cUL, TÜV, CE, CB, FCC, C-TICK, CCC, BSMI en Gost-R. Er is duidelijk goed nagedacht over de veiligheid van het product, en voor een relatief goedkope voeding als de HCG-400, is dat zeker een goede zaak. De voeding heeft een gemiddelde levensduur van 100.000 uur (MTBF), wat neerkomt op een dikke elf jaar constant gebruik.

Een woordje uitleg over efficiëntie
Efficiëntie is een maatstaaf in de voedingenwereld om te kijken hoeveel energie effectief wordt gebruikt in de computer. De energie tussen het elektriciteitsnet en de computer is namelijk niet perfect, dat moet nog omgezet worden in een formaat dat compatibel is met de verschillende computerdelen. Dat is uiteraard de taak van de voeding; echter gaat er altijd tussen de omzetting energie verloren in de vorm van warmte. Een voeding met een gemiddelde efficiëntie van 85 procent zal dus bijvoorbeeld 15% energie 'verliezen'. Hoe hoger de efficiëntie van de voeding, hoe minder energie er verloren gaat, en dat heeft natuurlijk een positief effect op de elektriciteitsfactuur.

Er is een organisatie die zich bezighoudt met het testen van voedingen op hun efficiëntie. Ze stellen een aantal bepaalde eisen om een 80 Plus certificaat te mogen ontvangen; alle verschillende soorten labels zie je hieronder in de tabel. Het verschil tussen bijvoorbeeld een 80 Plus Bronze en een Silver voeding loopt niet bepaald hoog op, maar het is natuurlijk altijd prettig. Niet elke voeding haalt een minimum van 80, sommige voedingen geraken zelfs niet aan 65. Dan loopt het verschil natuurlijk wel aardig op.

Efficiëntie is niet het sterkste punt van deze voeding, maar dat hoeft ook niet in deze prijsklasse. De HCG-400 kreeg een 80 Plus Bronze certificatie mee. Dat is over het algemeen een prima resultaat, hoewel er uiteraard efficiëntere voedingen op de markt zijn. Even een tabelletje met de verschillende 80 Plus certificaties:

Bijgevoegd Bestand  efficiëntietabel.png   9,58KB   169 downloads

Testresultaten

Uiteraard hebben we de voeding ook stevig getest in verschillende scenario's. Hieronder zie je onze bevindingen voor de stabiliteit/voltages, efficiëntie en geluidsproductie.
Bijgevoegd Bestand  IMG_0958.jpg   103,68KB   220 downloads

Testsysteem:[*=left]Intel Core i5 3570K @ Stock
[*=left]Standaard Intel-koeler
[*=left]ASRock Pro3 Z77
[*=left]GTX 560 SE
[*=left]Corsair Vengeance LP 8GB 1600Mhz
[*=left]Samsung 830 128GB SSD
[*=left]Samsung Spinpoint HM641JI 640GB HDD
[*=left]Antec ONE behuizing
[*=left]Antec HCG-400 voeding
[*=left]Windows 7 Ultimate 64 bitStabiliteit: Elke voeding heeft een 3.3V, 5V en 12V lijn. Het is de bedoeling dat de effectieve waardes voor de voltages ook zo dicht mogelijk blijven bij het originele getal. Als de 12V lijn bijvoorbeeld een waarde van 11V heeft, zal de voeding niet stabiel zijn. Deze voltages zijn erg belangrijk voor de stabiliteit van de voeding. Als de gemeten waarde 5% afwijkt, dan kunnen we besluiten dat de zich voeding in de 'gevarenzone' bevindt. Gelukkig is dat hier niet het geval; even een tabel met alle gemeten waardes:

Bijgevoegd Bestand  Microsoft Excel - Map1.jpg   9,73KB   206 downloads


We merken dat de voeding stabiel blijft, zowel bij volledige als geen belasting. De stabiliteit van de 3.3V en 5V lijnen zijn uistekend, en de 12V lijn doet het prima, maar het kan toch net iets beter. In de praktijk hebben we geen enkele crash van de voeding gehad, stabiliteit is dus prima.

Efficiëntie:
Uiteraard gaan we ook eens kijken of de Antec HCG-400 de beloofde waardes voor efficiëntie daadwerkelijk haalt. De gemeten waardes liggen zelfs iets hoger dan de minimumvereisten voor 80 Plus Bronze:

Bijgevoegd Bestand  sd.jpg   8,69KB   196 downloads

Geluidsproductie: De HCG-400 maakt nauwelijks geluid. Op idle is de voeding niet hoorbaar, en zelfs op volledige belasting maakt de voeding minder lawaai dan de gemiddelde casefan. Gemiddeld draait de ingebouwde ventilator op 900-1000 toeren per minuut, op volledige belasting hebben wij een waarde gemeten van 1300 toeren per minuut. De High Current Gamer is een opmerkelijk stil product.

Eindwoord

Bijgevoegd Bestand  HCG400_box.jpg   26,48KB   213 downloads

De Antec High Current Gamer 400 is een erg degelijke voeding en is met een gemiddeld prijskaartje van 60,- scherp geprijsd. Hoewel de voeding nergens uitblinkt, scoort het in elk opzicht meer dan voldoende. Ben je op zoek naar een stille, degelijke voeding met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, dan is de HCG-400 absoluut het overwegen waard. We belonen deze voeding - net als de ANTEC ONE - met onze 'Silver Award'.


De Antec HCG-400 is verkrijgbaar voor een gemiddelde prijs van 59.

Bijgevoegde Bestanden


Bewerkt door superjona, 02 augustus 2012 - 19:41.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

#4 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 19:28Bijgevoegd Bestand  antec25_logo.png   24,43KB   234 downloads

Deze reviews zijn gesponsord door Antec, waarvoor onze dank.
Neem ook zeker een kijkje op hun website om het volledige Antec-assortiment te bekijken.

Behaalde Awards:

Bijgevoegd Bestand  Antec ONE.png   118,09KB   219 downloads


Bijgevoegde Bestanden


Bewerkt door superjona, 30 juli 2012 - 17:13.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: behuizing, budget, combi, computer, gamer, gaming, hardware, recensie, review, voeding

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!