Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Taakbalk en Menu Start


  • Log in om te reageren
11 reacties op dit onderwerp

#1 Airandius

Airandius

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 295 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 11:40


Ik heb twee folders, eentje gevuld met snelkoppelingen van spelletjes en eentje van applicaties.
Dit omdat mijn menu start een chaos is en ik het niet meer gebruik.

Nu wou ik deze als werkbalken hebben, eerst zette ik ze bovenaan mijn scherm, dit zorgde echter voor veel problemen bij verschillende spelletjes.
Zo kon mijn muis tijdens het spel over die werkbalk heengaan en zou mijn spel vastlopen.

Toen besloot ik maar op het in mijn taakbalk te stoppen, als ik echter de taakbalk vergrendelde zouden de pictogrammen nog half te zien zijn. (Ik wou alleen de map naam en dan via de >> een programma selecteren.

Mijn vraag is: Kan ik deze twee mappen net als "Alle programma's" kunnen weergeven in menu start? Is het ten tweede ook mogelijk om "Alle programma's" weg te halen uit menu start?
Ik heb namelijk geen idee hoe dit zou moeten als het kan. =)

Alvast bedankt.

#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 12:11

Ja moet normaal gezien kunnen.
Sleep de dit naar de start.

Andersom is met uw rechtermuisknop op eigenschappen en dan verwijderen.

Als je met games werkt dan is misschien te overwegen om balken op automatisch verbergen zetten.

#3 Airandius

Airandius

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 295 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 12:20

Ik kan het wel slepen maar dan krijg ik de map waar ik dan kan op klikken om de map te openen.
Ik wil echter dat het een uitklapbaar menu word net als alle programma's. Deze kan ik trouwens ook niet weghalen. Bij eigenschappen staat er niets over het verwijderen van deze menu.

#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 13:12

Dan moet je bij XP is dat C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's
Bij Vista is dat geloof ik c:\Users enz.
Daar moet je de map plakken.
In die map kan je ook verwijderen.

#5 Airandius

Airandius

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 295 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 13:21

De map is C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu
Als ik deze plaats krijg ik echter geen uitklapbaar menutje in menu start.
Maar krijg ik gewoon de map onder: Alle programma's.

EDIT: Het blijkt dat ik meerdere folders heb voor menu start, waarom?
C:\Users\..naam..\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Program is bijvoorbeeld nog eentje.


Volgensmij is er een misverstand.
Ik wil twee extra uitklapbare menu's hebben op deze plek:

Bijgevoegde Thumbnails

  • Menu.jpg

Bewerkt door Jean-Pierre, 10 november 2012 - 16:07.
Op vraag TS naam verwijderd


#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 14:17

Waar jij wilt zetten wordt bepaald door register. Dat moet ik nog zoeken.
Als je op ieder gast ook wilt hebben dan moet naar Alle users gaan.
Maakt niet uit als er maar Menu Start staat.
In die menumap hebt je deelmappen en onderdeelmappen.

#7 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 14:34

Bij vista weet ik niet maar bij xp is dat zo:
configuratiescherm
Taakbalk en menu start
Tab Menu start
Klassieke menu start
Hier kan je de map toevoegen. (Waarschijnlijk geen snelkopeling)

Bij Vista zal ook zoiets voorzien zijn.

#8 Airandius

Airandius

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 295 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 17:03

Ik wil liever mijn huidige menu behouden, ziet er leuker uit. :P
Dus is dat mogelijk?
Of kan ik het via de klassieke menu toevoegen en vervolgens veranderen naar de moderne? Zodat het daar tevoorschijn komt?

Ik snap niet hoe zoiets zo moeilijk kan zijn. xD

#9 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 20:24

Er bestaat wel een programma voor zodat je alles kan wijzigen.
WinCustomize: Naked WB for XP and Vista by vStyler for WindowBlinds

Of het echt veilig is kan ik niet over oordelen.

#10 Airandius

Airandius

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 295 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 21:41

Dat is gewoon een skin, heb er nu ook een custom skin op staan. Dus dat zal me helaas weinig helpen.
Is het echt niet mogelijk? =(

EDIT: Kan je ook op een manier mappen in de windows sidebar stoppen?
Of een lijst aan programma's erin stoppen?

#11 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 mei 2009 - 21:49

Ik zou het niet weten.
Misschien naar Bill Gates bellen want hij is op pensioen.

#12 SoLt3c

SoLt3c

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 20 berichten

Geplaatst 30 mei 2009 - 04:33

gewoon eerst je taskbalk vergroten (uitschuiven),alle koppelingen erin zetten en taskbalk terug normaal zetten dan krijg je met 1 klik alle koppelingen te zien
heb er zelf een stuk of 25 in staan,werkt prima
Geplaatste Afbeelding




Geplaatste Afbeelding




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!