Ga naar inhoud

Mionix Naos 5000 Gaming Muis


superjona

Aanbevolen berichten

Vandaag reviewen we de Mionix Naos 5000 gaming muis!

De Naos 5000 werd ons toegestuurd door Mionix; waarvoor onze dank.

mionix-logo.PNG

Alle foto's zijn klikbaar voor high-res.

OORSPRONG :

Mionix is een Zweeds bedrijf dat zich specialiseert in gaming muizen, gaming muismatten en headsets. Met hun slogan "Light-Years Ahead Of The Game" wil Mionix tonen dat ze alleen high performance producten maken. Al de producten van Mionix zijn - mede door de slogan - gebaseerd op een hemellichaam zichtbaar vanaf de aarde. De Naos 5000 is de nieuwste telg van dit veelbelovend bedrijf.

dsc00266mu.th.jpgdsc00266mu.th.jpg

dsc00266mu.th.jpgdsc00266mu.th.jpg]A STAR HAS BEEN BORN

De muis is genaamd naar de ster 'Naos', een blauwe gigant en één van de felste sterren in ons melkwegstelsel. Naos betekent 'schip' en is sterk genoeg om kometenstaarten en gigantische aurorawolken zichtbaar te maken vanaf de aarde. Naos zit nooit stil en gaat constant weg van haar sterrenstelsel 'Vela' en draait 100 keer sneller dan onze zon. Sinds haar geboorte heeft ze meer dan 400 lichtjaren afgelegd. Niemand weet waarom Naos zo snel draait, maar een uitleg van dit fenomeen ligt in de interactie van de zwaartekracht tussen veel andere sterren.

INHOUD & VERPAKKING :

dsc00264gb.th.jpgdsc00265d.th.jpgdsc00263s.th.jpg

De muis zit stijlvol verpakt in een magnetische doos. Aan de achterkant vinden we enkele specificaties en features. (Die komen later aan bod)

In The Box

dsc00267ml.th.jpg

Wanneer we de doos openen krijgen we direct zicht op de muis en de gewichtjes.

dsc00277m.th.jpgdsc00273jv.th.jpgdsc00268d.th.jpg

  • De muis, vanzelfsprekend
  • 8 Gewichtjes van 5 gram
  • Een Get-Started Guide.

Geen Driver-CD, die is ook niet vereist omdat de muis volledig plug 'n play is. Voor geadvanceerde instellingen kan je de software altijd van de site downloaden. (Hier komen we later op terug)

De Gewichtjes

dsc00269ni.th.jpgdsc00274t.th.jpg

Omdat het onvermijdelijk is dat de muis bij iedereen perfect is, levert Mionix een handige set gewichtjes bij. De 8 gewichtjes van 5 gram zijn gegraveerd met een Mionix logo. De installatie van de gewichtjes gebeurt met een 'lock' knop op de muis.

SPECS & FEATURES :

  • Ergonomisch Design
  • Grip-vriendelijk rubber
  • 7 instelbare knoppen
  • 3 stappen in-game DPI adjustment
  • In-Game profile switch
  • 5040 DPI Laser Sensor

dsc00271qw.th.jpg

  • 6 instelbare LED's

dsc00296e.th.jpg

  • Aanpasbare polling rate
  • 128Kb geheugen
  • Grote Teflon voeten
  • Gebalanceerd Gewichtssysteem
  • Gold plated USB-Connectie

dsc00270l.th.jpg

  • Full Speed USB 2.0.
  • Gevlochten kabel
  • Werkt op alle oppervlakken (behalve glas)
  • S.Q.A.T. - Surface Quality Analyzer Tool
  • 1ms responstijd
  • 12.000 frames/sec
  • 10.6 Megapixels/sec

DE MUIS NADER BEKEKEN :

dsc00272wm.th.jpgdsc00275z.th.jpgdsc00276nf.th.jpg

De Naos 5000 is een van de weinige muizen die een uitstekend ergonomisch design heeft. De Naos biedt plaats voor alle vingers. Ongeveer 10 à 15 procent van de mensen zal helaas niet kunnen meegenieten van deze ergonomie; de muis is alleen geschikt voor rechtshandigen.

naos_5000_1_0.png

Erg opvallend is de groene kleur, iedereen zou meteen denken dat de muis volledig groen is. Maar dat is niet waar, niets is groen gemaakt. De LED's zijn instelbaar in verschillende kleuren.

Hier zie je de muis in verschillende kleuren.

Aan de linkerkant treffen we een DPI-Indicator aan, een vorige en back knop. Rechts de plaatsen voor de ringvinger en pink. Bovenaan zien we de DPI-knoppen, en het scrollwiel.

IN-GAME :

Als testspel gebruiken we Call of Duty 2.

Opeens haal je veel gemakkelijker headshots, en je mikt veel accurater. De DPI staat op level 2. Level 3 is iets te veel voor ons.

Je zult zien dat je online scores sneller omhoog gaan in vergelijking met een standaard muis. We kunnen goed gebruik maken van de vorige en terug knop, en DPI veranderen gaat feilloos.

DRIVERS :

Om aanpassingen te maken, zoals nauwkeuriger de DPI instellen, profielen aanmaken, kleuren te veranderen, is wel software vereist. Als je hier geen behoefte aan hebt, moet je deze niet installeren.

De nieuwste driver vindt u altijd op de site van Mionix.

Het bestand neemt nog geen 3MB in, en is zo geïnstalleerd.

driver1.th.jpgdriver2.th.jpgdriver3.th.jpg

Het is gemakkelijk ingedeeld in 5 tabbladen.

De software kan echter hier en daar wat beter worden, soms heeft hij moeite met het veranderen van kleuren. Maar meestal gaat het perfect.

CONCLUSIE / CONCLUSION :

De Mionix Naos is een pareltje voor gamers. Een uitstekende precisie, topkwaliteit en uitstekende grip. In onze ogen kan dit haast niet beter. Dankzij de drivers pas je de Naos helemaal aan je persoonlijkheid. Met de uiterst extreme specificaties wordt elke game een ware uitdaging. De 'Naos' draait niet alleen 100 keer sneller dan de zon, maar is ook 100 keer de ideale gamingsmuis.

ENGLISH :

The Mionix Naos is a gamer's jewel. Thanks to the excellent precision, top quality and the rubber grip.In our opinion it is close to perfection. The drivers allows you to adjust the Naos to your personality. With the extreme specifications every game will become a challenge. The 'Naos' not only spins 100 times faster than our sun, but it is 100 times the ideal gamingmouse.

-Maes Jonathan

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

75 euro voor zo'n muis is echt wel veel hoor, als je weet dat de CM Storm Sentinel Advance een hogere DPI aankan, een OLED scherm heeft etc.

Ook de Logitech G9 bijvoorbeeld, kosten allemaal minder dan die 65-75 euro.

Desalniettemin is het wel een mooie prijs, ik zou hem ook overwegen als die 10-15 euro goedkoper was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.