Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

dreivilo47

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

Over dreivilo47

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  België

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

679 profielweergaven
 1. De overstap van iOS naar Android is goed verlopen. Alles lijkt in orde te zijn. Eén ding was ik vergeten te vermelden in m'n eerste post... Het is ook nodig om de APN Instellingen correct in te stellen, anders heb je geen internet achteraf. Dit gaat als volgt: Instellingen, Netwerk en internet, Mobiel Netwerk, Geavanceerd, Namen toegangspunten, + (=Nieuwe APN) Internet van Mobile Vikings werkt nu ook op m'n nieuwe smartphone. Bedankt voor je hulp, tijd en moeite @iEscape. Dit onderwerp mag gesloten worden.
 2. Bedankt voor de info @iEscape, ik hou je op de hoogte.
 3. Uitloggen op de iPhone zeg je. Dus: Instellingen, bovenaan op m'n naam duwen en dan onderaan "Log uit". En waarom eigenlijk? Ik ga er vanuit dat als ik uitlog, dat ik geen apps meer op de iPhone kan updaten. En dat is niet de bedoeling. Op de Xiaomi ben ik al ingelogd met hetzelfde emailadres als op de iPhone om de Android apps te kunnen downloaden. Neen, als 2e smartphone met de simkaart (=ander nummer) die nu nog in de Xiaomi steekt.
 4. @iEscape Bedankt voor de info, dan kan ik verder. Is "iMessage" en "FaceTime" gewoon uitzetten niet voldoende? Ik gebruik die iPhone SE verder als 2e smartphone. Ok, dan voer ik de backup regelmatig manueel uit. In verband met de Notities: Ik zet ze over via iCloud. Contacten, Kalender, Foto's en video's: Heb ze overgezet via Google Drive. Slechte ervaring gehad met "Copy My Data", maakte fouten in de Android Kalender. Ik hou je op de hoogte van verdere acties.
 5. Ik wil overstappen van een iPhone SE naar een Xiaomi Mi A2 Lite (Dual Sim 32GB Zwart). Laatstgenoemde Android smartphone is al gekocht. Reden van overstap: de (zwakke) batterij van de iPhone SE (1624 mAh). De Xiaomi Mi A2 Lite beschikt over een 4000 mAh batterij. Alle apps die ik op m'n iPhone SE heb staan, heb ik gedownload op m'n Xiaomi Mi A2 Lite. Indien niet aanwezig in de Play Store, heb ik voor een gelijkwaardig alternatief gekozen. Daarbij heb ik de volgende stappen (en/of vragen): 01) "iMessage" en "FaceTime": Voor de zekerheid heb ik "iMessage" en "FaceTime" uitgezet op de iPhone SE. Anders ontvang je op je nieuwe Android toestel geen smsjes meer, heb ik ergens gelezen. Klopt dit? 02) Mail accounts: Alle mail accounts die ik op de iPhone heb, zijn ingesteld op de Xiaomi (Gmail app). 03) Instellen backup (Google Drive?): Hoe stel ik de backup op de Xiaomi Mi A2 Lite in zodat er van alles een backup gemaakt wordt zoals de iPhone SE dat doet? Gebeurt die backup automatisch of dient die manueel te gebeuren? 04) Notities: Al m'n notities (iPhone) staan in de iCloud. Deze wil ik graag hebben op m'n Xiaomi, zodat ik ze kan bewerken. Welke notitie-app kan ik best gebruiken? Worden de notities dan opgeslagen in Google Drive? En hoe kan ik de notities overzetten? 05) Contacten: Beide smartphones werken met een nano-simkaart. Staan de contacten (nr + naam) op de simkaart of niet? Indien niet, kan ik best de app "Copy My Data" op beide devices installeren om de contacten van de iPhone naar de Xiaomi te kopiëren, denk ik. 06) Sms-berichten: Hoe zet ik de sms-berichten van de iPhone over naar de Xiaomi? 07) WhatsApp: Hoe zet ik de chatgesprekken van de iPhone over naar de Xiaomi? Inclusief foto's en video's. 08) Foto's en video's: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken. 09) Kalender: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken. De standaard kalender (agenda) gebruiken of iCalendar iOS 13? 10) En dan als allerlaatste: De simkaart van de iPhone naar de Xiaomi verplaatsen. Zijn bovengenoemde stappen correct? Of ben ik iets vergeten? Graag feedback. Alvast op voorhand bedankt voor de tijd en moeite.
 6. Excuses voor de late reactie, ik was vergeten dat er hier nog een topic openstond. USB Vault is wat ik zoek. M'n probleem is opgelost. Bedankt voor de hulp droske en stegisoft. Dit onderwerp mag gesloten worden.
 7. Sorry voor de late reactie, drukke week gehad. De fabrikant (Silicon Power) heeft ook zo'n programma, genaamd SP Widget. Ik heb besloten om dit programma niet te blijven gebruiken. Reden: Ik heb er 2 fouten in gevonden. Namelijk 1 bestand wordt niet uitgepakt + SP Widget verwijdert niet de originele bestanden als dit aangevinkt is. Onlangs heb ik USB Vault gevonden, dit ga ik testen. Ik laat weten of dit wel de moeite is.
 8. Bedankt voor je reactie stegisoft. Onlangs heb ik al een USB stick (64 GB) gekocht. Je brengt me op goede gedachten. Ik ga de fabrikant mailen met de vraag of zij ook zo een programma hebben. Vragen staat vrij hè. Ik hou jullie op de hoogte.
 9. Bedankt voor je reactie droske. Die USB Saveguard klinkt interessant maar kan ik niet gebruiken omdat m'n USB stick 64 GB is.
 10. Welke software (gratis/betalend) is de beste om een USB stick te beveiligen met een wachtwoord? D.w.z. je steekt een USB stick in je pc en op die stick staat maar 1 programma. Je dubbelklikt op die executable, geeft een correct wachtwoord in en op de stick verschijnen dan al je bestanden. Ik zou graag hebben dat: - die usb-stick ook op andere Windows pc's kan gebruikt worden (en niet alleen op de mijne) - de beveiligingssoftware liefst geen administrator privileges nodig heeft - er zonder problemen zelfgeschreven PowerShell scripts (voor m'n werk) uitgevoerd kunnen worden van die usb-stick (na ingave correct wachtwoord) Ik dacht hierbij aan USB Secure. Is dat een goede keuze? Of zijn er betere alternatieven?
 11. Office 2016 Professional Plus is gedownload en geïnstalleerd. M'n probleem is opgelost. Bedankt voor je hulp stegisoft. Dit onderwerp mag gesloten worden.
 12. Bedankt voor de info. Ik heb juist Office 2016 Professional Plus via je link gekocht. Als het gedownload en geïnstalleerd is, laat ik weten of m'n probleem opgelost is.
 13. Bedankt voor je snelle reactie stegisoft. Er staat op de verkooppagina: "Direct downloadbaar via Microsoft". Ik vermoed dat het een iso-file is. Dus in "Programma's en onderdelen" de volgende zaken verwijderen?: - Microsoft Office Professional Edition 2003 - Compatibiliteitspakket voor het 2007 Microsoft Office system - Compatibility Pack for the 2007 Office system M'n xls-bestand openen in de nieuwe versie van Excel en dan best opslaan als xlsx? Of kan ik de xls-extensie blijven gebruiken?
 14. Sinds gisteren heb ik een vervelend probleem met een Excelbestand (extensie xls) dat ik al jaren, zonder problemen, gebruik. Wanneer ik een wijziging in het Excelbestand aanbreng en het bestand wil opslaan, gebeurt dit niet en sluit Excel automatisch af. Ook is er na het afsluiten een bestand zonder extensie aangemaakt, bijvoorbeeld "6BAE5200". In dit bestand zitten gegevens uit m'n Excelbestand. Ik gebruik Excel 2003 SP3 op Windows 10 Home. Hoe kan ik dit oplossen?
 15. Ondertussen heb ik Dashlane een tijdje gebruikt. Die heb ik terug verwijderd. Nu ben ik bezig met de 30 dagen probeerversie van RoboForm uit te testen. Die lijkt veel beter dan Dashlane.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.