Ga naar inhoud

carambole

Lid
  • Items

    517
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door carambole

  1. Na wat ploeteren staat ie nergens op de de laptop . En hoort telkens bij het moederbord, Een attest dat bij elk toestel zit, moet ik zeker onthouden anders ben Ik er niks mee. En staat te lezen: Productcode behorend tot het toestel Weer wat verder geraakt, dank. Voor mijn office en wondershare hangen die licentiecodes al lang uitgeprint aan de kast.
  2. Zojuist mijn Product-id, licentie w10 gaan uitprinten via het knipprogramma. Je hebt dat nodig bb volgens je vorig antwoord. Voortaan lees ik elke stap grondig. Ik had vroeger Xubuntu en al een paar keer naar een steunpunt moeten rijden. Ondertussen toch wat IT avondlessen gaan volgen tov de de grote chaos/wanorde/geen geduld op de pc. We geraken er mss wel, dank.
  3. Dat is nu wat ik nooit gevonden heb ivm aankoop occas.(plantrekkerij). Een HD van 1,5 Tb, een externe cd rom en een goeie HUB met externe voeding heb ik nu en zijn een goede aanvulling. Enkel nog ene vinden met aparte cijfertoetsen, dat zou ook al veel gemakkelijker zijn en azerty. Ik denk dat mijn topic al goed beantwoord is, dank.
  4. t' Is pas tegen de zomer dat ik mij ene aanschaf. Maar kan ik evtl een gekochte van iemand zelf in orde krijgen moest hij amper kennis hebben, zijn schijf leeg met bestanden en prog's?---Dat baart me zorgen. Mijn maat (geheim wapen) pastte bij atos laptops aan voor banken in de oostbloklanden. Hij heeft een w7 op op mijn Latitude D830 gekregen en drivers ervoor gemaakt. die niet bestaan En heb toen W10 erop gezet.Voor video is hij wat zwak aan't worden(15j oud). Die taal die hij spreekt versta ik weinig van, ik probeer het zelf op te lossen.
  5. Ha denkelijk kent de partikuliere verkoper dat ook. Voor mij als koper is dat bijna niet te doen dus, vanwege zijn w10 account.
  6. Denkelijk wordt dat van een particulier en heeft die W10 draaien. Maar waarom moet hij W10 geherinstalleerd hebben. Denkelijk is dat samen met alle bestanden en prog's eraf gooien. Is dit zo? Bij mij dan opzetten en we zien dan wel.
  7. Ik zou graag een modernere laptop willen kopen. Occasie. Ik plug hier internet aan thuis, log in evtl met mijn hotmail behorende tot mijn W10 en klaar is kees. Al wat ik al gelezen over zulke daad brengt me niks verder. Ik versta er mss te weinig van of is onmogelijk.
  8. Mijne Dell heeft ook die kuren van lang of kort op de start duwen. Als ik te kort druk start die niet op maar blijft hangen. Een korte druk en hij gaat uit. Bij langer drukken start hij volledig op.
  9. Ik versta het telkens niet, een occasie laptop kopen met een goedgekeurde W10 er op. Vliegt mijn W10 in gang als ik hem opstart en inlog? Ik snap daar weinig van en ik plooi het naar mijn gedachtengang, denkelijk kom ik niet te dom over.
  10. Die had op de zwarte markt > 2 installaties gekocht, 2 heeft hij bij mij afgezet omdat de audio niet verbeterde . Er staat een installatie nu met boxen die elks 2 bas luidsprekers, 1 middeltoon, 1 tweeter en super tweeter hebben. En toch is dat geluid belabberd. Als toemaatje heeft hij zo'n oude kast gekocht met PU en radio met lampen, maar die aansluiting is nog DIN(tape). Dan is normaal toch het bronbestand dat slecht is, een slechte instelling in de laptop. Mijn Audacity heb ik ingesteld gekregen, die stond bij Opnemen steeds op microfoon(mono). Volgens mij kan je afspelen ook ergens instellen.
  11. Die gast speelt via Bleu thoot geluid af via zijn hifi rack. 't Geluid is belabberd zoals versterkt koptelefoon-geluid., weinig bass/treble. Onderwijl heeft die al 2 kl hifi racks gegeven, gekocht op de zwarte markt omdat het mss daar aan lag. Volgens mij zijn er instellingen die dat geluid begrenzen tot koptelefoon. Omdat ik zelf last van 2 maal mono bij Audacity heb ik dat goed gekregen na 1 week prullen, en niet via de nieuwste driver of upgrades van de fabrikant. Is daar iemand bekend mee?
  12. Knippen vs kopiëren, dat ken je ? Normaal zet de verkenner automatisch alle liedjes in een alfanumerieke volgorde (eerst de cijfers dan de letters. Verbeter evtl via 'naam wijzigen' (menuknop) de artiest en of liedje. Vooraleer een grote ingreep te doen zou ik testen met een paar liedjes
  13. Het is te zien met welk programma je ript. Fre ac heeft de CDDB databank met Artiesten/nummers van veel CD's. Windows Media Player heeft een andere databank en kan ook naar .flac rippen. Resultaat is hier dat dikwijls je .flac extra in een map zitten. Is extra werk door dit openen- selecteren-knippen naar andere map-bronmap deleten-dan liedjes knippen naar je flac's. En toch heb je nog dikwijls als eerste woord Various staan of genummerd. Achteraf naam wijzigen is dan aan te raden. Laatstleden een gaffel gedaan door 160 liedjes te selecteren en dan naam wijzigen => 160 liedjes met dezelfde naam maar wel genummerd dan.'k ben al een week elke dag 1 uurtje die liedjes terug op hun juiste te naam te zetten(afspelen, titel aflezen, via youtube spelen, copy paste naar mijn liedjes te brengen)
  14. Tegenwoordig gaat dat zo, vragen die men links laat liggen. Voor werk enz zal 't normale kost zijn die updates. Een partikulier plaagt men. Mobiel netwerk heeft een jobstudente uitgezet. Dit na maanden search.
  15. Nu Kaspersky free eraf ligt is het gedaan met mega veel vragen en updates allerhande elke dag bijna. Het lijkt of de updates en scannen van je toestel opgezet spel is. Maar heeft een smartphone een eigen anti virus en evtl firewall? Er zit prepaid in en ik bel mss 2 / jaar. Hij dient meer voor foto's/video/gps en mobiel netwerk('n geldzuchtig iets) staat uit. Via mijn wifi of een een wifi van een bar kan ik wat email of Google doen. Met een bril nodig voor dit heeft deze smartphone verder weinig betekenis voor mij.
  16. Wat ik niet goed begrijp is foto's maken zonder de canvas te zien. Na een paar jaar avondlessen trek ik nu mijn plan met Paint.net om te scannen, 600 dpi en verklein de afbeelding dan naar 740 . De kleuren zijn dan vloeiender en de puntjes weg. Op de scanner zijn glas heb ik een strook karton geplakt zodat de foto steeds recht ligt(minder werk telkens). Als ik de stap 'Voorbeeld' over sla bij het scannen zijn mijn foto's mooier. En zo sla ik het werk op, nu png omdat het lossless is, gisteren ontdekt dat jpeg comprimeert en zo heb je kwaliteitsverlies. Paint 3D is mijn redder, met de Canvas omkader ik mijn foto dan. Het resultaat: foto is ca 200-500 kB , geen canvas, maar steeds wisselende kwaliteiten van leesbare teksten. Dat blijft steeds spoken, bij Paint.net en 150% zoom is alles perfekt leesbaar. Ik sla het zo op en na bewerking met Paint 3 D is al de moeite voor niks geweest. Ik denk dat ik in Paint.net moet blijven met die foto?
  17. Op pagina 2 werd gevraagd om Luidsprekers/Hoofdtelefoon in te stellen. Op pagina 6 laat je foto's zien van eigenschappen realtek hd audio 2nd output. Volgens mij staat Luidsprekers/Hoofdtelefoon(Realtek High.......) niet ingesteld. En denkelijk staat Dolby niet aan 5; 6. Ps:ik vraag mij af waarom antwoorden geen nummering hebben, is lastig zo?
  18. Veel kansen zijn er niet meer, in uw antwoord 'dit is mijn koptelefoon'-'Standaardinstelling herstellen'. Hebt ge daar al op geklikt ? Nog 1 foto heb ik voor je,geluid communicatie, dempen bij telefoongesprek-instelling:
  19. Denkelijk is de mono jack van micro niet verwisseld geweest met die van de koptelefoon, een stereo jack, of andersom.(binnen iets krom of stuk) Veel keuzes heb je bb niet meer, die Dolby kan de originele audio driver veranderd hebben of de instelling er van. Ik heb nog een foto van een instelling, Windows standaard, is dat bij jouw zo? Anders wellicht wordt het geluid halen uit je usb via een externe geluidskaart, kost niet veel. Dus digitaal wordt analoog(tulpstekker en evtl een jack).
  20. Ok, Ik heb nog een foto, op de 2° kan je aan- of uitschakelen. 't Zou aan moeten staan. Heb je de laptopluidsprekers uit staan ? Als je de jack van de koptelefoon inplugt dan vallen die uit, dus vermoedelijk moeten je luidsprekers aan staan(altijd).
  21. Beste, ik zou wel eens weten wat uw instellingen zijn, als ze veranderd zijn dan kan men nog lang zoeken. Onderaan heb je't vergrootglas of zoeken: -een lkl erop-'geluid' intypen-aanklikken. Op de foto zie je hoe het bij mij staat ingesteld(ruimtelijk staat uit). Voorlopig deze instelling, en men kan nog verder in die instellingen. Voor mijn laptop heb ik de instelling moeten veranderen omdat er een mono microfoon stond ingesteld=1 kanaal maar bij opnemen en heb dat veranderd naar stereo om op te nemen via usb(te koppig).
  22. Bij een herinstallatie ligt alles eruit, slechte instellingen, virussen, flash drive, drivers, zelf verwijderde progs waardoor w10 in panne valt, enz. Die W10 plaatst zijn eigen drivers zoals bvb voor je audio, allemaal automatisch. (Ook omdat die Specy niet werkt)
  23. Dan maar de grote middelen, w 10 opnieuw installeren. Zet evtl je bestanden, foto/muziek weg op een zware stick weg. En de grove middelen zoals mappen en programs er ook af bij het opnieuw installeren van W10. Houdt evtl je outlook of hotmail-acount binnen handbereik, kan lang duren.
  24. Iets anders, Chrome (desnoods 'n reset via de 3 puntjes boven rechts: Instellingen-Geavanceerd-Resetten en opruimen-Instellingen terugzetten.....-Instellingen Resetten) En heeft een eigen Flash Player, speel daar eens een youtube clip op. Verder heb je Audacity, door op de volumemeters een Lkl te geven zouden die signaal moeten geven (bij juiste instelling) en bij elke audio(cd,youtube, enz)dat bezig is. Als je jack aansluiting stuk is kan je nog altijd via je usb en externe geluidskaart er geluid uit krijgen, is niet duur.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.