Ga naar inhoud

[OPGELOST] AVG vs Norton


hlp
 Delen

Aanbevolen berichten

Op advies van PC "specialisten" ben ik al enige tijd overgeschakeld van Norton naar AVg. Nu hoorde ik gisteren in een winkel dat AVG je PC aanzienlijk vertraagd en dat je veel sneller met Norton kan werken en dus maar beter wat geld uitgeven voor een Norton pakket.

Graag jullie mening hierover.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op basis van de test die ik heb gevonden, hij is wel van vorig jaar, hebben ze in de winkel gelijk.

Op mijn windows-pc gebruik ik ook AVG free edition en die scant inderdaad trager in vergelijking met Norton.

Nu, ik denk niet dat er veel verschillen zijn qua "veiligheid"(verbeter me als ik fout ben :-)), dus betalen voor een anti-virus hoeft niet echt.

Jürgen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jurgen bedankt,

In deze test is Norton 2009 beduidend sneller dan AVG. Toch blijf ik mijn twijfesl houden, zeker als je de reacties op deze terst doorleest. Ik heb indertijd Norton door AVG vervangen op voorstel van verschillende specialisten, niet zozeer vanwege de snelheid maar allerlei andere problemen die door Norton veroorzaakt worden. Wellicht is de nieuwste versie betrouwbaar en misschien kan iemand anders daar meer over zeggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kape, ook weer bedankt. In dit rapport komt Norton er ook nog nog betrouwbaarder uit dan AVG. Dus zou je denken dat de beslissing om AVG er af te gooien snel genomen is.

Maar vraag me toch nog steeds af waar al die negatieve ervaringen met Norton dan

vandaan komen? Ik kan me niet meer herineren waarom men mij had aangeraden om om te schakelen op AVG, maar het niet alleen te doen met het feit dat AVG gratis te downloaden is.

Waar het mij eigenlijk om gaat is of ik met Norton niet weer het paard van Troje (dus niet een Trojaans paard) binnenhaal...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Norton had - zeker in het verleden - het grote probleem dat het behoorlijk veel systeembronnen verbruikte en daardoor de PC wel eens durfde vertragen. Maar hier spreken we natuurlijk niet over minuten, maar seconden. Nu zou - ik zeg wel zou, want Norton is hier nog nooit in huis geweest - bij de huidige versies dit euvel tot normale proporties zijn teruggebracht, zodat Norton op dat vlak niet erg negatief meer uitsteekt in verhouding tot gelijkaardige producten. Probleem mat alle Symantec/Norton-producten is dat ze zich behoorlijk verstrengelen in de PC, wat bij verwijderen nogal vaak tot problemen leidt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...