Ga naar inhoud

Printer delen in draadloos netwerk


mocki

Aanbevolen berichten

Ik heb PC die draait onder WinXp Home en dmv LAN kabel aangesloten op router (KPN) en HP printer via USB op deze computer.

Voor mijn werk een HP laptop met Microsoft Windows Xp Professional

Ik wil nu via laptop ook kunnen printen via draadloos netwerk (Internet etc. werkt allemaal prima) dus printer delen.

Heb op PC aangegeven dat printer gedeeld moet worden (via Pinters en Faxapparaten) maar wat ik ook doe ik krijg printer niet te zien als ik Printer toevoegen uitvoer op mijn laptop. Heb exact dezelfde naam ingevoerd als op PC.

Firewall op laptop is uitgeschakeld.

Wie kan mij raad geven (Ben leek op dit gebied)

Gr,

Co

Link naar reactie
Delen op andere sites

De laptop van je werk staat waarschijnlijk geconfigureerd voor het netwerk van je werk.

Je kan die dus niet zomaar laten werken in je thuisnetwerk zonder de netwerkinstellingen te wijzigen. Daar zou ik dus niet aan beginnen prutsen of je zou wel eens problemen kunnen krijgen met de ict verantwoordelijke van je werk.

Het veiligste is om op je laptop een nieuwe locale gebruiker (laten) aan te maken. Thuis kun je dan onder deze gebruiker de netwerkinstellingen aanpassen (de naam van de werkgroep moet dezelfde zijn als de werkgroep naam van de pc waar je printer aan hangt).

Er zijn nog andere oplossingen, maar die verneem je waarschijnlijk wel van de specialisten hier op het forum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik raad je aan om dit te laten doen door een bevoegd persoon op je werk. Ik ken natuurlijk je situatie niet, maar er is zelfs kans dan je zelf geen rechten hebt om dit te doen. Heb je administrator rechten? M.a.w. kan en mag je zelf programma's installeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.