Ga naar inhoud

Harddisk wordt niet meer gekoppeld


Wap
 Delen

Aanbevolen berichten

Hoi experts,

Ik heb een Toshiba externe Harddisk van 1Tb. Ik heb eergisteren mijn laptop afgesloten en tijdens de shutdown de harddisk uitgezet. Gisteren bleek dat mijn harddisk niet meer verschijnt in het scherm "mijn computer"Ik kom hem ook niet tegen bij apparatenbeheer. De HD boot wel normaal en het lauwe lampje brand. Hij is alleen niet zichtbaar en lijkt dat de HD niet gekoppeld wordt.

Ik werk met XP.

Wie kan mij aan de oplossing van dit probleem helpen?

Mvgr. Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Raceman1910

Ik heb soms het probleem dat mijn verlengsnoer niet goed is aangesloten is op het USB-kabeltje van de externe harde schijf, dus kijk daar ook eens naar

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt, Ik heb USB-kabel gecontroleerd en zelfs de HD met een ander kabeltje aangesloten. Zonder resultaat.

Ik heb soms het probleem dat mijn verlengsnoer niet goed is aangesloten is op het USB-kabeltje van de externe harde schijf, dus kijk daar ook eens naar
Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja, de HD start normaal op. Je hoort hem draaien en het lampje gaat van rood naar blauw zoals hij dat normaal gesproken ook doet. De koppeling wordt echter niet gemaakt.

En als je de HDD aansluit op de computer, hoor je hem dan draaien of niet?

---------- Post toegevoegd om 10:06 ---------- Vorige post was om 10:04 ----------

Kan je de externe disk nog zien bij schijfbeheer?

Nee, ik kan de HD nergens terugvinden.

---------- Post toegevoegd om 10:18 ---------- Vorige post was om 10:06 ----------

probeer eens iets anders(usb stick bv) op dezelfde usb poort aan te sluiten en kijk of dit wordt gedetecteerd.

grtjs

USB poort werkt. Ik heb de HD ook op een andere notebook aangesloten. Je zou verwachten dat hij zich dan opnieuw gaat installeren. Echter zonder succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Raceman1910

Ga eens naar apparaatbeheer en kijk daar of er geen apparaten zijn waarbij er een uitroepteken staat, kijk eens of jouw hd er niet bij staat verwijder het stuurprogramma en koppel hem weer aan, bij het verwijderen van het sturprogramma mag je Hd niet gekoppelt zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga eens naar apparaatbeheer en kijk daar of er geen apparaten zijn waarbij er een uitroepteken staat, kijk eens of jouw hd er niet bij staat verwijder het stuurprogramma en koppel hem weer aan, bij het verwijderen van het sturprogramma mag je Hd niet gekoppelt zijn

Beste Raceman,

Bedankt voor je hulp. Mijn HD staat niet bij apparaatbeheer. Ik heb gekeken bij zowel: Schijfstations, Systeemapparaten, DvD/CDROM stations en Computer. Ik kom hem nergens tegen. Op welke plaats worden de stuurprogramma's fysiek opgeslagen. Wellicht staat daar nog een corrupt bestand.

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Raceman,

Bedankt voor je hulp. Mijn HD staat niet bij apparaatbeheer. Ik heb gekeken bij zowel: Schijfstations, Systeemapparaten, DvD/CDROM stations en Computer. Ik kom hem nergens tegen. Op welke plaats worden de stuurprogramma's fysiek opgeslagen. Wellicht staat daar nog een corrupt bestand.

Gr.

Ik heb de driver gevonden en verwijdert. Na de HD opnieuw aangesloten te hebben wordt de driver opnieuw geinstalleerd. Echter ik krijg geen contact met mijn HD. Er is dus contact vanaf mijn HD naar mijn PC. Waarom kan ik dan de HD niet zien? Hoe kan ik hem handmatig koppelen. Bij voorbaad dank voor jullie hulp!

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...