Ga naar inhoud

Processor word te warm


Zammorak
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb sinds mei een nieuwe computer geen problemen mee niks.

Maar sinds deze week begon ik bij Splinter cell lag te krijgen(terwijl ik in het weekend nog nergens last van had) ik dacht bij mezelf vreemd dus ik call of duty 2 spelen kreeg ik daar ook lag(fps drops) men fps ging telkens van 250 naar 165 en dan weer terug en dat om de 2 seconde. Ik dus via Pcwizard kijken of het aan men processor zou liggen en toen stond er bij de tempratuur 86 graden:O toen was ik in game ik schok me de ziekte dus ik gelijk cod2 afsluiten gelukkig ging de tempratuur toen naar 50 graden wat ook eingelijk veel te hoog is want normaal blijft mijne hangen bij de 36 graden heel vreemd vond ik het. Dus ik he gekeken bij me processor of er teveel stof zat maar er was niks aan de hand de warmte kon makkenlijk weg dus ik pc weer opstarten en zonder kap van de pc en beetje gevoelt hoe warm de fan boven de proccesor werd het maar die werd helemaal niet warm het voelde gewoon kamer tempratuur aan miss nog wel iets kouder. terwijl bij pc wizard en bij speedfan stond dat men pc 86 graden was. Maar het meest vreemde is nog dat als ik call of duty 2 1seconde aan heb dat die gelijk van 50 naar 80 gaat het word niet langzaam warmen maar gewoon in 1x word die zo warm. Dus mijn vraag aan jullie is hoe krijg ik mijn tempratuur op 36 graden en hoe kan ik de fps drops verhelpen?

Dit is mijn systeempje:

<<< Systeemoverzicht >>>

> Moederbord : Asus M4A79XTD EVO

> Chipset : AMD 790X

> Processor : AMD Phenom II X4 955e @ 3200 MHz

> Fysiek Geheugen : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )

> Videokaart : ATI Radeon HD 5700 Series

> Harde Schijf : SAMSUNG (1000 GB)

> DVD-Rom Station : FOPA H67GDUJ4D SCSI CdRom Device

> DVD-Rom Station : HL-DT-ST DVDROM DH16NS30 ATA Device

> Netwerkkaart : RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

> Besturingssysteem : Windows 7 Ultimate Professional 6.01.7600 (x64)

> DirectX : Versie 11.00

> Windows Performance Index : 5.9 AAN 7.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik werk als vrijwilliger mee aan een wetenschappelijk project met "distributed computing" waardoor mijn cpu bijna constant aan 100% belast word.

Met de originele koeler die bij de cpu geleverd was, ging de temperatuur naar de 100°. Ik heb dan een andere koeler geplaatst (Cooler Master Hyper TX3) en nu wordt de cpu nog rond 65° aan volle belasting.

Controleer of de koeler nog goed zit en plaats hem eventueel opnieuw met andere koelpasta of plaats een nieuwe koeler.

De Cooler Master Hyper TX3 past ook voor jouw moederbode en kost minder dan 20€.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Videokaart is de HD5770 (512mb) maar pc ziet het als hd5000 series maar mijn videokaart word niet te warm die word 44 graden dus

---------- Post toegevoegd om 12:34 ---------- Vorige post was om 12:33 ----------

Ik denk zelf dat het komt als je processor te warm word dat die dan minder gaat presteren soort beveiliging dat die niet te warm word teminste hadik met mijn oude pc.......... ik weet niet of het kan maar lijkt me het meest logisch

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 3 weken later...
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...