Ga naar inhoud

nieuw hier


 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben nieuw hier. Ik vond het altijd een probleem dat je nergens terecht kon met computerproblemen. Nu heb ik dit forum gevonden. Ik hoop dat ik hiervan kan leren. Ik werk sinds 1990 met computers. Ik weet het een en ander, maar ik weet ook ongelofelijk veel niet! Ik ben geen computer hobbyist. Ik wil er alleen lekker mee kunnen werken.

Eerste rare puntje: bij de registratie op dit forum kon ik niet aangeven dat ik uit Nederland kom. Het staat neit in de landenlijst. Grapje? Denk het niet, want België staat er ook niet bij! Hoe kan dit?

Verder heb ik op de een of andere manier 'My Security Shield' opgelopen. Ik heb al gezien dat forumlid Kape mensen hier mee helpt en daarvoor Hijack gebruikt. Ik moet bekennen dat ik zonder gericht advies een programma met een dergelijke naam alleen al daarom niet zou durven downloaden! Ik zie echter wel dat het advies afhangt van het log en steeds anders is. Ik kan dit dus pas later gaan proberen, want ik ben nu op mijn werk en het betreft mijn laptop thuis.

Ik had al eerder gegoogled op My Security Shield. Ik kwam een gratis automatische verwijderaar tegen en heb die gedownload, alleen doet die niets. Als ik het icoontje aanklik doet hij niks (ik krijg een schermpje met iets van dat bepaalde dingen de werking verhinderen).

Ik ging naar de computerzaak om te kijken of ik een programma kon kopen om dit soort dingen op te lossen en te voorkomen, ik wilde Norton, maar daar werd mij geadviseerd AVG te downloaden. Dat heb ik gedaan, maar ook die doet niets en ik krijg hetzelfde schermpje als ik eerder noemde.

Nog een tweede probleem, nadat ik AVG had gedownload stond er een ander zoekprogramma in (Yahoo, dat ik vroeger gebruikte voor Google opkwam). Misschien komt het daardoor, want sindsdien kan ik de website van Google niet meer op die laptop aan. Het scherm zegt dat het niet kan. In de URL-regel staat er iets na www.google.com. Ook als ik dat weghaal gebeurt weer hetzelfde. Ook als ik via Yahoo zoek naar Google en hun site aanklik gebeurt hetzelfde. Het lijkt erop alsof AVG dit doet: klopt dat?

Hierdoor ontstaat weer het volgende probleem: ik heb een privé-mailadres bij Gmail. Dat kan ik op het werk nog wel bekijken, maar zo lang ik via mijn laptop thuis niet bij Google kan, kan ik dat thuis niet bekijken.

Laatste probleem: Bij het opstarten van de laptop krijg ik de hele tijd een schermpje of ik me wil registreren voor Windows Live Mail. Nou weet ik niet eens precies wat dat is, maar ik denk dat het met chatten en MSN te maken heeft, en daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik heb geprobeerd om dit schermpje weg te krijgen, maar dat lukt steeds niet. Tips hiervoor?

Alvast dank, PP

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Nobler.

Het feit dat je niet kunt kiezen tussen Belgie of Nederland tijdens de registratie kan liggen aan de updates die momenteel uitgevoerd worden op het forum. Door die updates wordt het forum nog overzichtelijker en beter. Gelieve ons te verontschuldigen als u hiervan last hebt gehad tijdens het registreren.

Het beste is dat je van de andere 2 problemen een apart topic maakt. In dit topic gaan we je eerste probleem oplossen: dat van die "My Security Shield Virus". Je vertelt dat je eigenlijk wel bang bent van het programma hijackthis. Op dit forum hebben we 2 specialisten op het gebied van Hijackthis (o.a kape en kweezie wabbit). Het installeren zelf van Hijackthis is zeker niet gevaarlijk. Wat je ermee moet doen, wordt uitgelegd door onze specialisten. Zij analyseren het logje en zeggen wat je veilig kan verwijderen. Op eigen houtje mag je dus zelf niets verwijderen met hijackhtis.

Volg onderstaande procedure om je hijackhtis-logje hier te posten:

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Dubbelklik op HijackThis.msi

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

HijackThis zal openen na het installeren.

Klik op "Do a systemscan and save a logfile".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “uitvoeren als administrator". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites


Eerste rare puntje: bij de registratie op dit forum kon ik niet aangeven dat ik uit Nederland kom. Het staat neit in de landenlijst. Grapje? Denk het niet, want België staat er ook niet bij! Hoe kan dit?

Ik heb dit even nagekeken en Belgie en Nederland staan gans bovenaan in het lijst. (Niet alfabetisch zoals alle overige landen).

In je profiel kan je dit nog wijzigen: http://www.pc-helpforum.be/usercp.php

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Hijackthis gedownload en een logfile gemaakt, alleen het programma zegt 'For some reason your system denied write acces to the Hosts file. If any hijacked domains are in this file HijackThis may NOT be able to fix this. If this happens, you need to edit the file yourself. To do this, start Run, and type ...'

Allereerst weet ik niet of ik dat moet doen, maar bovendien kan ik op mijn PC helemaal geen Run vinden. Vroeger zat dat in het start scherm van windows, maar waar is dat nu?

Hoe dan ook, ik moet vanavond pakken voor een week weg en ik vertrek morgenvroeg, dus als ik terug ben ga ik er wel mee verder. Maar tot zover alvast hartelijk bedankt.

PP

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 3 maanden later...
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...