Ga naar inhoud

Traag


Gerard_T

Aanbevolen berichten

We zullen beginnen met onderstaande eens uit te voeren.

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1° hoe meer programma's je instaleert en mappen aanmaakt (vooral foto's en films) hoe trager je PC wordt. Oplossing: werkgeheugen bijsteken.

2° Hoe meer je op het net surft, hoe meer coockies achterblijven op je PC, Dit maakt je computer ook duidelijk langzamer.

Oplossing:

1°download Ccleaner en laat dit progje telkens zijn werk doen vooraleer je je PC afsluit ( verwijderd alle coockies en geschiedenisgeheugen van jou internetsurfgedrag)

2°download Advanced System Care3: dit progje controleert ook je PC, ruimt op en hersteld eventueel fouten in je PC (doe dit minstens 1 keer in de week)

3° download Smart Defrag ( van Iobit) en stel dit in dat hij automatisch op de achtergrond loopt. Dit progje defragmenteerd automatisch op de achtergrond jou PC en houdt je PC sneller door alle bestanden die bij elkaar horen samen te plaatsen op je harde schijf.

Al deze progjes zijn gratis op het internet verkrijgbaar ( effe googlen)

Indien het een virus zou zijn, kan je dit opsporen met je virusscanner en herstellen. Een gratis virusscanner is AVG ( gebruik dit trouwens zelf ) Wel regelmatig updaten, maar dat geeft hij automatisch aan in je werkbalk beneden.

Zou je eventueel een DLL bestand per ongeluk verwijderd hebben ( door eventueel een programma te verwijderen van je laptop, waardoor een gedeeld DLL bestand ook mee is verwijderd), merk je dit wel op indien een bepaald programma niet meer werkt.

Je kan dan dit programma trachten terug te instaleren, MAAR indien het niet lukt na herinstalatie zit er vaak niks anders op dan je laptop te formateren en terug helemaal te instaleren.

Vooraleer je dat doet, alle mappen en gegevens eerst copieëren, WANT na formateren zijn al je gegevens verloren

PS: eerst programma's downloaden en runnen, daarna zien of je laptop terug OK is ( waarschijnlijk wel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.