Ga naar inhoud

DVD station (D:) verdwenen


EduardM
 Delen

Aanbevolen berichten

Op mijn DELL Inspiron 6400 2Gbgeheugen Windoows 7, is plotseling de D: schijf verdwenen. In Apparaatbeheer staat de DVD speler wel, maar met de opmerking "Kan het apparaat stuurprogramma voor dit apparaat niet in het geheugen laden. Mogelijk is het stuurprogramma beschadigd of het ontbreekt. (Code 39)". Ik heb gecheckt of het stuurprogramma aanwezig is en dat is het geval. Schijfbeheer kom ik niet verder mee bij gebrek aan kennis wat ik moet doen om een externe schijf aan te maken. De E: schijf (ext harddisk) is wel aanwezig en operationeel. Wie weet wat ik moet doen?

Eduard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voer de voorgestelde oplossingen op deze pagina (onder het hoofdstuk "Probleem zelf oplossen") eens uit om je dvd station terug werkend te krijgen.

Als de fix voor windows 7 niet werkt kun je proberen die van windows vista uit te voeren daar beide besturingssystemen gelijkaardig zijn op het vlak van het register.

aangepast door Jean-Pierre
Link naar reactie
Delen op andere sites

 1. Klik op StartVistaStartButton.jpg en klik op Alle programma's.
 2. Klik op Accessoires en klik op Uitvoeren.
 3. Typ regedit en klik op OK. SecurityShield.jpg Als u naar een beheerderswachtwoord of om een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Toestaan.
 4. Zoek in het navigatievenster naar de volgende registersubsleutel en klik vervolgens op deze registersubsleutel:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
 5. Klik in het rechterdeelvenster op UpperFilters.
  Opmerking Mogelijk wordt ook de registervermelding UpperFilters.bak weergegeven. Als dat het geval is, hoeft u die vermelding niet te verwijderen. Klik alleen op UpperFilters. Als de registervermelding UpperFilters niet wordt weergegeven, moet u mogelijk toch de registervermelding LowerFilters verwijderen. Hiertoe gaat u verder met stap 8.
 6. Open het menu Bewerken en klik op Verwijderen.
 7. Wanneer u wordt gevraagd de opdracht te bevestigen, klikt u op Ja.
 8. Klik in het rechterdeelvenster op LowerFilters.
  Opmerking Als de registervermelding LowerFilters niet wordt weergegeven, kan het probleem helaas niet met behulp van deze inhoud worden opgelost. Ga in dat geval naar de sectie Volgende stappen voor informatie over hoe u kunt zoeken naar andere oplossingen of naar meer Help op de Microsoft-website.
 9. Open het menu Bewerken en klik op Verwijderen.
 10. Wanneer u wordt gevraagd de opdracht te bevestigen, klikt u op Ja.
 11. Sluit de Register-editor af.
 12. Start de computer opnieuw op.

Bron Microsoft support site.

Voer eerst dat wat clarkie voorsteld uit alvorens mijn tip te volgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.