Ga naar inhoud

boot probleem op raid-0 systeem


Luq
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Ben nieuw hier en heb een boot probleempje (Windows 7 wil niet booten door een kennelijke mbr-fout). Voorgeschiedenis: Ik had een goed werkend dual-boot systeem met XP en Win 7, gemaakt met mrbooter (volgens aanwijzingen van schoonepc.nl), draaiend op een 640 GB HDD, met voor elke OS een eigen partitie (verborgen voor de andere OS).

Nu heb ik een tweede 640GB HDD ingebouwd en een Raid-0 opgezet, nu zonder dual boot. Geen format gedaan, omdat ik veronderstelde dat de partities toch opnieuw werden geschreven. Werkte aanvankelijk goed. Totdat ik opeens het keuzemenu van mrbooter weer terugkreeg bij het opstarten...(na een win7 update?). Oude mbr toch nog ergens blijven staan? Hoe dan ook, tot nu toe krijg ik die mbr niet gerepareerd. Het keuzemenu van mrbooter heb ik kunnen verwijderen, maar er wordt geen geldige boot-disk gevonden. Nu kan ik wel booten, maar alleen als ik dat handmatig doe met Hiren's boot cd. Daarna werkt alles gewoon. Maar als ik de hulpprogramma's van Hiren wil gebruiken (om de mbr te fixen), wordt er geen HDD gevonden (ook geen cd-rom trouwens, maar dat kon ik nog oplossen met een usb-stick). Hij vindt geen HDD, dus ook geen mbr om te kunnen fixen. Andere pogingen tot reparatie hebben tot nu toe gefaald.

Weet iemand een hoe ik die mbr dan wel kan repareren, of hoe ik bij die Hiren's boot cd toch kan gebruiken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het probleem is dat je de tweede harddisk achteraf hebt toegevoegd en dan als raid-0 gezet.

Zoiets moet je vanaf begin doen en niet achteraf.

Zou je de tweede harddisk niet beter als aparte harddisk aanmaken?

Raid-0 betekend een grote schijf maar het nadeel ervan is als 1 harddisk stuk is alle data kwijt ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welliswaar heb ik de tweede schijf toegevoegd, maar daarna wel een nieuwe (schone) installatie gedaan (achteraf kennelijk alleen niet schoon genoeg...). Raid-0 wilde ik vanwege het snelheidsvoordeel (met name qua lezen). Belangrijke data sla ik sowieso dubbel op, op een 3e 1,5 TB schijf. En alles heeft wel goed gewerkt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.