Ga naar inhoud

Erg vreemd probleem met grafische kaart


funem
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een Dell Inspiron 530 met Windows Vista en (vanaf fabriek) een ATI Radeon 2400 HD beeldkaart. Voor Wireless internet zit er een broadcom-kaartje in.

Om het grafische wat te upgraden bestelde ik een ATI 5670 met 1 Gb geheugen. Die kaart op zich werkt overigens zeer goed.

In de oude setup werkt alles perfect, ook draadloos internet. Wanneer ik echter de videokaarten wissel, kan ik echter geen stabiele internetverbinding meer maken? Ik heb al enkele keer de switch gedaan: met de 2400 werkt alles perfect heb heb ik een prima verbinding, met de 5670 kan ik amper enkele minuten erg traag op internet voor de verbinding weer weg valt.

Zowel voor de videokaart als voor de broadcom staan de nieuwste drivers geïnstalleerd.

Ik sta voor een raadsel. Wat kan een mogelijke oplossing zijn? Ik heb al eens gedacht aan conflicterende drivers voor de nieuwe videokaart en de bestaande wireless drivers in Vista. Kan een update naar Windows 7 raad brengen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat had ik al geprobeerd, zonder resultaat.

Nu heb ik, denk ik, wel een afdoende oplossing gevonden. Bij het wisselen van de kaarten was in de BIOS de primary videocard versprongen op PCI, terwijl zowel de oude als de nieuwe kaart een PCIe-aansluiting hebben.

Hoe dat juist is kunnen gebeuren weet ik niet, maar het is alleszins een verklaring voor het feit van de haperende Wlan-kaart, die uiteraard wel op PCI zit...

Alleszins, so far, so good, voorlopig geen problemen meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...