Ga naar inhoud

html pagina met klikbare plaatjes


Rekeneke

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal.

Ik wil een html pagina creëeren met 25 plaatjes (5 kolommen x 5 rijen) van producten welke bij aanklikken door moeten linken naar de betreffende subpagina over dat product.

De plaatjes zijn niet vierkant maar van verschillende vorm. De achtergrond van de plaatjes is verwijderd. De achtergrond van de contentpagina moeten de rand van de plaatjes omsluiten.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan uitvoeren. Misschien weet iemand een voorbeeld HTML waar ik dit met enig knutselen voor elkaar kan krijgen?

Alvast dank voor de aandacht en eventuele hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat het in dit geval weer over de webshop? Want dit heeft weer hetzelfde te maken met wat ik in je andere topic heb verteld. Dat je eerst moet weten hoe je webshop software bepaalde commando's moet uitvoeren.

Het is wel mogelijk, wat je wilt. Maar dat heeft allemaal met PHP te maken en een klein stukje html. En je moet weten hoe je webshop software bepaalde handlers doet naar je database met je producten daarin.

Groeten,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

hhmmm als het telkens de zelfde producten moeten wezen kun je dat wel met html doen maar het is lastig.

je zult iets moeten doen als:

<table border="0">

<tr>

<td><a href=pietje.nl><img src=pietje.jpg width="300" height="230"></a></td>

<td><a href=pietje2.nl><img src=pietje2.jpg width="300" height="230"></a></td>

</tr>

<tr>

<td><a href=pietje3.nl><img src=pietje3.jpg width="300" height="230"></a></td>

<td><a href=pietje4.nl><img src=pietje4.jpg width="300" height="230"></a></td>

</tr>

</table>

en dan verder ik raad je aan om eens op w3schools.com te kijken en dan onder het kopje html hier zul je veel van dit soort spul vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bergkid, daar ging ik ook al vanuit, alleen ik had een paar minuten voor mijn reactie ook al een topic van rekeneke gezien over een webshop vraag ook over plaatjes. DUs het lijkt mij dat dit topic daar ook over ging. Vandaar dat je eerst de handlers van de webshop moet weten voordat je verder gaat met plaatjes toevoegen.

Want een product kan wel eens deze url krijgen: article.php=id=297473002knhd7920y96dnh

en dat zou je dan allemaal moeten uitzoeken terwijl als je de database handler van de webshop weet je alleen nog maar het object moet aanroepen en de eigenschappen van het object(product in dit geval) kan weergeven op de juiste plaats

Groeten,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja als hij een webshop wil word het inderdaad een ander verhaal. dan zou hij met php gewoon de plaatjes en de linkjes uit de database op kunnen vragen met een query die voor de klant enig sinds wijzigbaar is.

wat ik daar mee bedoel is dat je de klant een dropdown menu(of een checkbox) geeft waarin staat rood blauw geel (om maar even een voorbeeld te geven) en dat als hij er 1 selecteert de query bijvoorbeeld SELECT * FROM TABLE1 WHERE kleur ="$_POST['kleur']";

word inplaats van SELECT * FROM TABLE1; dit is te doen met een if statement (maar ik denk dat dit ook weer langzaam word :S als je veel verschillende eigenschappen aanbied om op te zoeken).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nja... wat je daar doet is onveilig, wanneer je de query onderbreekt en een nieuwe query schrijft en die verzend als post kleur. Dan kun je gewoon de database leeg gooien of de prijzen veranderen van de producten.

Neej, wat ik bedoelde is dat een webshop classes gebruikt., een class is een object. Elke webshop software gebruikt zijn eigen classen. Als de classe bijvoorbeeld 'product' heet en je zou bijvoorbeeld product nummer 15 willen weergeven op je scherm. Dan zou je eerst de classe door moeten kijken hoe die werkt en op deze manier bijvoorbeeld laten weergeven:

<?php
if(class_exists('product')){
$product = new product('15');
echo '<img src="' .$product->imgSmall(). '" title="' .$product->shortDescription. '" alt="' .$product->shortDescription. '" />
}
?>

wil je dit zo instellen dat hij automatisch 5 rijen en 5 kolommen doet, met een opeenvolgend nummer beginnend vanaf 15. Dan zou je zoiets moeten maken:

<?php
$rows = 5;
$cols = 5;
$productnumber = 15;
echo '<table border="1">';
for($i=1; $i<=$rows; $i++){
echo '<tr>';
	for($a=1; $a<=$cols; $a++){
		echo '<td>';
			if(class_exists('product')){
				$product = new product($productnumber);
				echo '<img src="' .$product->imgSmall(). '" title="' .$product->shortDescription. '" alt="' .$product->shortDescription. '" />';
				$productnumber = $productnumber+1;
			}
		echo '</td>';
	}
echo '</tr>';
}
if(class_exists('product')){
$product = new product('15');
echo '<img src="' .$product->imgSmall(). '" title="' .$product->shortDescription. '" alt="' .$product->shortDescription. '" />
}
echo '</table>';
?>

Hierdoor worden er automatisch 5 rijen en 5 kolommen gemaakt met op een volgende nummers vanaf nummer 15..

Maar let op! dit is maar een voorbeeld. In werkelijkheid is het nog ingewikkelder omdat je nog relaties moet leggen tussen andere classes.

Groeten,

Leroy

aangepast door leroy
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat zou je inderdaad moeten opzoeken. Maar ik begrijp dat je een webshop software gebruikt.

Als je mij kunt vertellen welke webshop software, dan is misschien zoiets wel te maken. En misschien zijn er al mensen die een module hiervoor hebben gemaakt die je gewoon zo kunt downloaden en importeren, maar dat weet ik natuurlijk niet.

Let wel, het gaat denk ik een hele tijd duren voordat we zoiets kunnen maken voor je omdat ik dan een hele grote broncode moet doorkijken hoe je dat moet gaan gebruiken.

Groeten,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.