Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

bergkid

Lid
 • Aantal items

  852
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over bergkid

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 13-11-1992

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  windows 7 professional 64Bit
 • Monitor
  AOC 2434Pw
 • Moederbord
  GIGABYTE X58A-UD3R
 • Processor
  Intel I7-950
 • Geheugen
  Corsair Dominator PC3-12800 latentie 8 3x2GB
 • Grafische Kaart
  Powercolor Radeon HD 6870
 • Harde Schijf
  Samsung SpinPoint F3 Desktop Class HD103SJ 1TB
 • Voeding
  XFX Core Edition PRO850W
 • Geluidskaart
  standaard op moederbord
 • Behuizing
  aerocool PGS Value series VX-9 PRO LE
 1. is het niet zo dat als je de latentie aanpast het geheugen onstabiel word?
 2. hey, Ik zit momenteel te denken over het uitbreiden van mijn ram geheugen in mijn pc. Ik heb op mijn moederbord 6 ramsloten waarvan 3 in gebruik zijn (tripple channel). Dit heb ik er nu in zitten: azerty Nou is het probleem dat deze niet meer te verkrijgen zijn in Nederland, ik zou ze kunnen bestellen bij de fabrikant zelf maar dit kost meer dan wanneer ik 3*4 GB ram koop. Ik wil graag mijn huidige ramgeheugen kunnen blijven gebruiken en nieuwe toevoegen. Ik weet dat ik hier voor op meerdere dingen moet letten zoals: - dat het merk het zelfde moet zijn (Corsair) - de snelheid moet hetzelfde zijn (anders word de langzaamste gepakt) - het type moet het zelfde zijn (ddr3 werkt niet met ddr2) Nou weet ik niet of de latentie ook het zelfde moet zijn, bij die ik al heb is dat CL8 (8-8-8-24). Stel dat ik CL9 (9-9-9-24) koop werkt het dan samen en zo ja word dan net zoals met de snelheid de langzaamste gepakt en past de snellere automatisch aan? Moet de grote van het ramgeheugen ook overeen komen? Kortom, welk ramgeheugen is compatibel met het gene wat ik nu heb? al vast bedankt voor jullie hulp.
 3. ik volg HBO informatica momenteel. mijn opleiding zou mogelijk anders kunnen zijn dan die van jouw. ik ben specifiek bezig met het programmeren van websites en programma's. ik ben daarbij met name bezig met de achterkant van deze websites en programma's. mijn laptop specificaties zijn: 6GB ram (aangeraden) videokaart: GT 525M CPU: I7 2630QM ik raad aan om een laptop te nemen die een i3 of sneller heeft. al kun je met langzamer ook uit de voet raad ik dit toch af want als je in de laatste jaren van de opleiding komt (4e jaar). zul je soms meerdere programma's draaien die je code debugt, in bestanden verwerkt, installers maakt en/of servers draait. de videokaart gebruik ik bijna niet,maar ik gebruik ook weinig photoshop, omdat ik voornamelijk de achterkant doe en niet zo zeer het uiterlijk. je moet even kijken naar de specificaties die nodig zijn om microsoft visual studio 2010 te draaien want deze word veel gebruikt bij mij op de opleiding en ik vermoed dat jij die via je school ook kunt krijgen als je in jaar 2 komt ofzo. ik gebruik ook veel netbeans dat is ongeveer een zelfde programma. ik denk dus dat je voor je laptop minimaal de volgende specificaties nodig hebt: CPU: I3 dualcore (i5 aangeraden) videokaart: intel graphics HD 4000 Ram: 4GB (6GB aangeraden) een goede accu die minimaal 2 uur mee gaat.
 4. @Miksel12 2x een wlan netwerkkaart vergroot niet het bereik. je samenstelling ziet er wel goed uit, alleen ik vraag mij af of de voeding niet aan de krappe kant is. misschien dat iemand anders het iets beter weet, maar ik zou zeggen dat een 600 watt voeding toch net wat ruimer is. daarom raad ik deze aan: cooler master b-series 600w @oritel volgens mij zal deze setup geen bottleneck hebben. heel misschien het moederbord, maar daar is naar mijn weten weinig kans op.
 5. ik heb even zitten te kijken en ik miste een cdstation in je samenstelling, dus die heb ik er even bij gedaan. verder viel het me op dat je een netwerkkaart koos die op een usb aansluiting word geplaatst, dit betekend dat deze altijd ergens uit zal steken en je meteen een usb aansluiting hebt bezet. misschien is het daarom een idee om deze te nemen. ik heb trouwens de antec one er weer in gezet in plaats van je de kast die je had geselecteerd, omdat er ruimte was in het budget en deze kast usb 3.0 aan de voorkant heeft en iets beter uit de bus komt. samenstelling mocht je de kast die je had geselecteerd toch mooier vinden, dan kun je natuurlijk altijd die nog nemen.
 6. als ik het zo bekijk zou ik van allebeide wat onderdelen pakken. videokaart : die van stegisoft, omdat deze beter resolutie kan leveren en qua clocksnelheden ligt die net iets hoger(niet dat je hier veel van merkt) ramgeheugen: dat van superjona omdat deze XMP en hittebestrijding bevatten. Moederbord: superjona, omdat deze meer aansluitingen heeft, daar in tegen is deze wel groter dan die van stegisoft. Kast: die van superjona omdat ik ook voor zijn moederbord koos en die is te groot voor de kast van stegisoft. dan krijg je dit aangepast
 7. nou weet ik niet precies hoe het zit in met het budget maar misschien zou het handig zijn om een s2011 socket moederbord en processor te pakken.
 8. voor zover ik weet en lees komt de HD7000 serie van amd in februari ergens uit, misschien is het dus een idee om nog heel even te wachten daar op.
 9. als hij volledig up to date is en alle functies werken dan raad ik toch aan om een andere a.v. te nemen. er zijn genoeg gratis a.v. verkrijgbaar die het goed doen.
 10. wat denk je hier van: azerty het zit iets over je budget, maar je kunt korting krijgen via PCH.
 11. deze samenstelling heeft een 650W voeding en die is te zwak om 2 HD6950 videokaarten te kunnen voeden. ik denk dat je ongeveer rond een 750W of 800W moet gaan zitten om die 2 van stroom te voorzien. een I7-2600K is leuk voor een overklokker, de normale versie (I7-2600) zal voldoende zijn voor iemand die niet wil gaan overklokken verder is het zo dat de I7-2600 niet veel beter is dan een I5-2500 en toch een hele boel scheelt qua prijs, dus ik raad die aan. 16GB ram zal wel handig zijn bij het overklokken, maar aan 8GB ram zul je denk ik ook wel genoeg hebben. verder is het ram geheugen dat je in je samenstelling hebt ook sneller dan je processor aan kan. dit betekend dat het ramgeheugen niet tot zijn volle zal worden benut, maar dit maakt niet heel veel uit. ik denk dat als je naar de prijs kijkt dat het ook niet veel zal schelen.
 12. het is geen php code, maar omdat er geen knop was voor java code en ik die van php zag heb ik die gebruikt. ik kan het volledig pad nu wel op geven maar dit gaat niet werken want iemand anders moet het zo op zijn pc kunnen zetten en dan moet die het doen. ik heb het al opgelost al weet ik niet precies wat de fout was. toen ik ergens anders mee bezig was en de if waar hij instond iets veranderde wou hij het wel doen. ik vermoed dat het uitvoeren van het andere te lang duurde, maar doordat ik hem uit de if haalde en die specifieker maakte (dat ze niett tegelijk werden uitgevoerd) deed hij het wel. maar nu moet ik er nog voor zorgen dat hij op een andere locatie word neergezet, dus het programma staat in C\...\appdata\ en dan moet het bestand in bijvoorbeeld c\....\mydocuments\ staan. alleen weet ik dus niet zeker waar het programma komt te staan en ik weet niet zeker waar mydocuments zit aan gezien hij of zij bijvoorbeeld een dualboot heeft.
 13. hey, ik probeer gotya.bat uit te voeren in java, maar dit wil niet lukken tenminste ik krijg niet een cmd window open waarin staat "test". dit is wat ik nu heb voor het schrijven van de .bat: public void schrijfbat() throws IOException { String[] gotya; gotya = new String[5]; gotya[0] = "test haha test"; gotya[1] = "ECHO OFF"; gotya[2] = "ECHO test"; gotya[3] = "ECHO TEST2"; gotya[4] = "PAUSE"; try{ // Create file FileWriter fstream = new FileWriter("gotya.bat"); BufferedWriter out = new BufferedWriter(fstream); out.write(gotya[1]); out.newLine(); out.write(gotya[2]);out.newLine(); out.write(gotya[3]);out.newLine(); out.write(gotya[4]);out.newLine(); //out.write(gotya[0]); //Close the output stream out.close(); }catch (Exception e){//Catch exception if any System.err.println("Error: " + e.getMessage()); } } en dit lijkt wel te werken want ik kan gotya.bat terug vinden en als ik op bewerken klik krijg ik hem met deze inhoud en als ik hem run dan doet hij het ook, dus hier ligt het denk ik niet aan. en dit is de regel die ik gebruik om hem uit te voeren: Runtime.getRuntime().exec("cmd /c start gotya.bat"); als ik handmatig in cmd "start gotya.bat" invoer dan zegt hij dat de naam gotya.bat niet kan vinden en vraagt hij of ik hem wel goed heb ingevoerd. heeft iemand een idee waar de fout zit?
 14. ik doe momenteel ook een informatica opleiding en wat mij op viel was dat de personen met een apple laptop allemaal overstapte naar windows omdat deze het minste problemen hadden tijdens de opleiding. wat mij ook opvalt is dat we veel programma's gebruikten die meestal met windows compatible zijn.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...