Ga naar inhoud

Controleer je privacy op Facebook


Kurtt
 Delen

Aanbevolen berichten

Over privacy en hoe Facebook daar mee omgaat, is al heel wat te doen geweest. Er is een toepassing waarmee je kunt controleren of je niet al te veel info prijsgeeft.

Op deze website vindt u een programma waarmee je uw privacy-instellingen van Facebook kunt controleren.

1. Klik op bovenstaande link. Zodra je ingelogd bent op Facebook, moet u de toepassing nog toestemming geven. Klik op de knop Login.

post-484-1417704277,63_thumb.png

2. Klik op Ja (Yes) en even later berekent de toepassing je score op 21.

  • Door op de link view raw data te klikken naast elke score krijgt u een beter idee van hoe de score berekend werd.

  • Facebook laat je niet toe om al uw info verborgen te houden. Een score van 21/21 is dus onmogelijk. De beste score dat je kan halen is 15 of 16/21. (Tenzij je niet hebt ingegeven wat je geslacht is, waarvan je houdt of als je geen vrienden hebt, dan scoor je iets hoger).

_________________________________________________________________________________

Scoor je onder de 15/21, dan moet je je privacy instellingen aanpassen. Hoe doe je dit in Facebook:

1. Log in op je Facebook account. Klik dan bovenaan aan de rechterkant op "Account" en vervolgens op "Privacyinstellingen".

post-484-1417704277,6633_thumb.png

2. Dan krijg je opnieuw een scherm.

  • Bij "Aangepast" kies je dan "Instellingen aanpassen..." Bij "Dingen die ik deel" kan je dan zelf beslissen wie wat mag zien: iedereen, vrienden, vrienden van vrienden, enz...

  • Zet nooit iets op "Iedereen", want dan kan iedereen dat onderdeel zien, zelfs als je die niet als vriend hebt toegevoegd!!!!!

Lees ook:

Facebook gebruikt voor ongevraagd profiel op datingsite - Security.NL

Leeftijdsgenoten grootste gevaar voor kind op Facebook - Je Kinderen - HLN

T-zine : Wat verklapt Facebook over jou?

T-zine : Niet op Facebook? Toch kent de site je beter dan je zou denken

Amerikaan gebruikte Facebook-informatie om e-mailaccounts te kraken | Pro | Tweakers.net Nieuws

http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1207020/2011/01/12/Basketbalspeler-aangehouden -voor-post-op-Facebook.dhtml

Social media slecht voor bedrijven - RTL Nieuws.nl

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Hier (klik er op) kan je een uitzending (her)bekijken van KRO Reporter (23/04/2011) over Facebook...

Ontdek hoe Facebook omgaat met uw privacy, zelfs als je geen Facebook-gebruiker bent...

Een opmerkelijke en verhelderende reportage die je zeker niet mag missen !

aangepast door Asus
link aangepast, met dank aan Jean-Pierre !
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Facebook heeft al je gsm-contacten

Facebook weet meer dan je denkt. Wie ooit met zijn Android-smartphone gebruikmaakte van Facebook heeft mogelijk al zijn telefoonnummers op zijn Facebookaccount staan. Via ‘Account’ -> ‘Vrienden bewerken' en vervolgens klikken op ‘Contacten’ krijg je al je contactpersonen te zien, inclusief namen en telefoonnummers van mensen die geen Facebook hebben, maar wel in je gsm staan.

Hoewel de bewuste telefoonnummers alleen voor jezelf te zien zijn, blijft het een gevoelige kwestie. Facebook heeft immers nooit expliciet toestemming gevraagd voor de actie. Al staat deze ongetwijfeld wel ergens in de lettertjes van de gebruiksvoorwaarden.

Contacten weghalen

Wie zijn mobiel adresboek op Facebook ziet opduiken kan gelukkig wel maatregelen nemen. Je kunt ervoor kiezen om geïmporteerde contactpersonen te verwijderen. Al moet je dan eerst de synchronisatie in de Facebookapplicatie op iPhone of Android stopzetten.

Voor de iPhone vind je die optie door in het hoofdmenu op het pictogram Vrienden te drukken en dan Synchroniseren te kiezen in de rechterbovenhoek. Bij Android druk je in het hoofdmenu van de applicatie op de menuknop van je telefoon en kies je voor Instellingen, waar je onderaan Contacten synchroniseren vindt.

Verwarring troef

Toch valt op dat Facebook bewust verwarring zaait over wat er precies wordt gesynchroniseerd. Zo kan je ervoor kiezen om alles te synchroniseren tussen je vrienden en contacten, of om te synchroniseren met bestaande contacten. “Alleen gegevens synchroniseren voor vrienden die al in contacten staan”, lezen we daar. Maar het is vrij onduidelijk of ‘contacten’ slaat op Facebookcontacten (die niet noodzakelijk Facebookvrienden zijn) of Google- of iPhone-contacten.

bron: ZDNet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.