Ga naar inhoud

zogezegd "Booster" programma's


dindo

Aanbevolen berichten

Beste

een heleboel programma's beloven een snellere opstart, een snellere PC. Men moet maar de werkbalk van Internet bekijken en er wordt veel belooft.

Toch zijn er maar weinig die hun beloften waarmaken. Onlangs installeerde ik "registry booster." Opkuisen, scannen, repareren, PC boost, enz. Mijn PC is er niet sneller door geworden en ik vraag me af of er eigenlijk een efficient programma is die, niet alleen belooft, maar het ook doet.

groeten

Dindo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opletten met registry cleaners en registry boosters. Ze kunnen je Windows helemaal instabiel maken. Een redelijk betrouwbare register opkuiser is CCleaner.

Download CCleaner. (Als je het nog niet hebt)

Installeer het en start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op “Cleaner”. Klik achtereenvolgens op ‘Analyseren’ en 'Schoonmaken'.

Klik vervolgens in de linkse kolom op “Register” en klik op ‘Scan naar problemen”. Als er fouten gevonden worden klik je op ”Herstel geselecteerde problemen” en ”OK”. Dan krijg je de vraag om een back-up te maken. Klik op “JA”. Kies dan “Herstel alle geselecteerde fouten”.

Soms is 1 analyse niet voldoende. Deze procedure mag je herhalen tot de analyse geen fouten meer aangeeft.

Sluit hierna CCleaner terug af.

Wil je dit uitgebreid in beeld bekijken, klik dan hier voor de handleiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die "boosters" zitten meestal ook nog met veiligheidslekken waardoor je achterpoortjes open zet voor malware en andere besmettingen met als gevolg dat ze soms meer problemen veroorzaken dan ze oplossen.

De eventuele snelheidswinst ga je enkel merken in speciale benchmark programma's.

Trouwens de nieuwe systemen zijn snel genoeg zonder extra hulp.

Voor oudere systemen zijn er andere manieren om het systeem te versnellen.

Een goede raad: hou die "boosters" van je systeem want ze zijn nergens voor nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.