Ga naar inhoud

problemen in de bootsector malware??


ismael
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik heb overal op het internet gezocht en bijna alles geprobeerd. Hieronder de probleem:

Ik heb 2 hdds in mn pc (xp). Nooit een probeem gehad totdat ik avira antivir download. Deze detecteert malware in de bootsector van mn pc. Deze heb ik gedelete als t goed is. Volgende dag heb ik bij het opstarten in problemen en kom ik niet verder bij de windows-teken. Er staat in t duits (duits antivirus) iets met bootsector en deze vraagt een Systemdiskette. Sindsdien heb ik het volgende geprobeerd:

in recovery mode mwt xpbootcd na r klikken fixmbr en ook fixboot. Daarna kreeg ik ntldr is missing.

volgende phrases ingevoerd:

copy d:\i386\ntldr c:\

copy d:\i386\ntdetect.com c:\

Ik wou hiermee de bootsector repareren. Daarna ging dit weg maar kreeg ik dit na opstarten:

invalid boot.ini file booting from c:\windows\

dit weer opgezocht en het volgende geprobeerd: bootcfg /rebuild

ik kreeg het volgende:

Error: failed to succesfully scan disks for windows installation. This error may be caused by a corrupt file system, which would prevent bootcfg from succesfully scanning. Use chkdsk to detect any disk errors.

Als ik em nu opstart krijg ik het volgende:

Windows could not start because the following file is missing or corrupt:

<windows root>\system32\hal.dll Please reinstall a copy of the above file.

heb t geprobeerd te fixen met dit in recovery mode:

expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32

Ik kreeg dan steeds ACCES DENIED dus ik kan die hal bestand van mn bootcd niet erop zetten denk ik

mn enigste zorg is mn bestanden die in 1 vd harde schijven zit. Van mij part mag die pc stuk als k mn bestanden maar terug heb. By the way als k mn hdd controleer in recovery mode zie ik de naam van mn lege hdd (denk ik) ipv mn hdd met alle bestanden.

iemand een idee.... please leave a reply and help me outsad2.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

of heb je een opstart cd ? (of kan je er een lenen ofzo) ? Met bv een Ubuntu cd kan je opstarten en je HD's bekijken zonder er iets op te schrijven, want dat is nu wel erg belangrijk.

als je er ervaring mee hebt zou je de schijf in kwestie ook in een andere PC kunnen proberen. Ik neem aan dat je gegevens niet op de systeem schijf stonden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb een bootcd van xp. na het rebooten vanuit de cd kom ik in de recovery mode, na het drukken van r (repair)

kan ik opdrachten geven in een opdrachtprompt (zie fixmbr fixboot in mn eerste post)

@ eques

Ik heb een ubuntu en win.xp bootcd.

Het probleem is dat er op deze harde schijf van 80 gb eerst winxp en mijn bestanden waren en nu kan ik die niet meer openen.

de hdd draait gwn en word normaal warm... word ook herkend in bios.... kabels zitten goed vast.... en is een western digital

nooit eerder gecrashd.

nu geeft ie bij t opstarten mijn mac adress aan en failed to boot...

Ik heb geprobeerd om deze hdd te slaven en met een andere master te openen maar hij herkent em dan niet meer in deze computer

wel in appraatbeheer etc. Ook heeft het dus ook geen Letter die is toegekend.

Bij het rebooten vanuit cd (xp) zie ik dat alle 80gb niet gepartitioneerd is

Toen er geen problemen waren met mijn pc deed hij het gewoon en stond er op die 80gb harde schijf : winxp en mijn bestanden.

Nu is die harde schijf ongepartitioneerd en ik kom er niet op.

Ik ben bang dat als ik ubuntu erop zet en ik hem dus moet partitioneren dat hij eerst formateert voordat ik er ubuntu op kan zetten.

@ ProMind

k hoop dat jullie me kunnen helpen alvast heel bedankt voor jullie post.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien je xp gebruikt kan je de code robocopy in de opdrachtprompt niet meer gebruiken omdat dit pas werkt vanaf vista. Je kan echter wel je ubuntu cd gebruiken. Wanneer je deze insteekt en er een ubuntu schermpje opent zou je normaal moeten kunnen kiezen tussen ubuntu installeren en probeer ubuntu. Eenmaal je ubuntu gewoon probeert vanaf de cd zal deze niets installeren en dus ook niets partitioneren. Via daar kan je dan proberen bestanden over te zetten op een externe harde schijf. Als dit eventueel nog niet zou werken kan je nog altijd via die opdrachtprompt proberen. Door enkele codes kan je files kopieren. Maar de precieze code hiervan weet ik ook niet. Ik denk dat het xcopy is, maar dan moeten hier nog allerlei parameters bij. Dus ik zou eerst met ubuntu proberen en dan hier iets plaatsen of dit gewerkt heeft.

Ik wil wel nog iets zeggen aangezien je een Western Digital hebt. Ikzelf heb een nieuwe laptop gehad en na maanden was de Western Digital HDD al kapot. Dit wilt natuurlijk niets zeggen maar andere mensen hoor ik toch ook zeggen dat er vaak eigenaardigheden zijn met Western Digital. Ik wil hier natuurlijk er niet kwaad over spreken, maar toch xD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heey kweezie wabbit, dit heb ik niet geprobeerd omdat ik mn bestanden en pc al heb gered. Ik heb TestDisk gebruikt en toen de verloren partities teruggevonden.

Super bedankt voor jullie hulp en snelle reacties. Deze case kan ik met een gerust hart opgelost verklaren. Allen super bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.