Ga naar inhoud

zwart scherm met opstarten + 2x knipperende Caps Lock en Num Lock.


Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik zal eerst laten weten wat voor laptop ik heb, daarna het probleem.

Laptop: HP Pavilion dv5 1220ed.

Probleem: Ik heb deze morgen mijn laptop gewoon normaal opgestart, maar op gegeven moment stond hij helemaal vast. Er was wel beeld maar reageerde nergens meer op. Toen heb ik via de aan/uit knop de laptop uitgezet en direct weer aangezet. Daarbij gaan de fans draaien en de lampjes van caps lock en num lock 2x knipperen. Verder doet hij niets, het beeld blijft zwart.

Nu heb ik via de website van HP de volgende (de links onder) dingen gevonden. Hard reset heb ik uitgevoerd, met accu er uit en knop ingehouden ed. Daarna deed hij het nog steeds niet.

Vanavond kwam ik weer thuis en kon ik hem gewoon aanzetten, met een extern scherm er aan, alleen na 10 minuten gebruikt stond ie weer vast. Kon ik niets meer.

Een vriend van me heeft me verteld dat het de CMOS battery kan zijn. Maar als ik daar info over zoek lees ik alleen dat je dan problemen hebt met de datum en opslaan van bestanden.

Graag hoor ik van jullie wat het precies kan zijn en wat ik er aan kan doen.

groeten Maurits.

Problemen oplossen wanneer er bij het opstarten of booten een zwart scherm zonder foutmeldingen wordt weergegeven HP Pavilion dv5-1220ed Entertainment Notebook - HP Klantenondersteuning (Nederland - Nederlands)

De computer start niet op en geeft een led- of geluidssignaal HP Pavilion dv5-1220ed Entertainment Notebook - HP Klantenondersteuning (Nederland - Nederlands)

Link naar reactie
Delen op andere sites


De CMOS batterij is weinig waarschijnlijk omdat die inderdaad enkel dient om de datum en tijd bij te houden als de pc/laptop wordt uitgezet.

Volgens de 2de link zou het een probleem met het BIOS kunnen zijn.

In de 2de link staat ook een procedure om het geheugen te testen.

Ga naar het BIOS zoals daar wordt aangegeven en zoek dan een van onderstaande opties

reset default settings

load default settings

reset to optimized defaults

load optimized defaults

Selecteer de optie en druk enter.

Druk dan F10 om het BIOS te verlaten en de laptop op te starten.

Lukt het nog niet, dan kan je de geheugentest uitvoeren zoals beschreven in de 2de link.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Het probleem is dat het scherm zwart blijft en ik dus in geen enkel menu kom. Dat is dus geen optie. F8, F10, F11, CTR-ALT-DEL doet het allemaal niet. Totaal geen response. Ik heb weinig tijd gehad afgelopen tijd en is het dus een beetje blijven liggen. Ik ga toch proberen de CMOS batterij te vervangen. HP Helpdesk is ook waardeloos...

alle suggesties zijn nog welkom natuurlijk...

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...