Ga naar inhoud

Wireless Netwerk Gesniffed door IT studentjes wat voor apparatuur....


Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik woon achter een grote school. Wanneer ik mijn download checkte vorige week zag ik dat ik mijn download volume gekelderd was. Niet de eerste keer dat ik mijn volume gekelderd zie. Woon hier met 3 mensen waarvan er 2 het internet niet gebruiken. Vandaag dus nog maar een keer mijn WPA key nog een keer gereset naar ultrasterk passwoord minstens 8 tekens kleine letters, symbolen en hoofdletters inbegrepen Kan het nog wel sterker maken maar das zo vervelend telkens als ik bezoek krijg. Om een lang verhaal kort te maken ik vermoed dat over ijverige IT studentjes mijn network hebben liggen sniffen met signaal zoekende of versterkende apparatuur.

. Ik had geprobeerd met voor ons huis te gaan staan met mijn laptop en met een blackberry device en een iphone. Onze netwerk is buiten ons huis benaderbaar maar met een erg zwak signaal. Dat Doet mij dus concluderen dat wie mijn netwerk heeft afgescand een of andere versterker heeft gebruikt.

Alleen heb ik geen idee wat voor apparaten en hoe ze dit doen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Men kan met een richtantenne waarvan ik nog geen ervaring mee heb heel ver signaal opvangen tot wel 5 Km naargelang de richtantenne type.

De netwerksleutel veranderen is prima maar ik zou ook de router paswoord veranderen door een zeer moeilijk te achterhalen wachtwoord van meer dan 8 tekens.

Want als men de router paswoord weet dan weet men meteen ook welke sleutel je hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een goede antenne en de juiste apparatuur zijn afstanden van 10Km en meer mogelijk afhankelijk van de omgeving.

Je maakt gebruik van WPA, kun je ook gebruik maken van WPA 2?

Je kan ook filteren op het MAC adres, zo kunnen enkel door jou vermelde MAC adressen gebruik maken van je verbinding.

Ieder netwerk apparaat heeft een uniek MAC adres.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je binnen dit topic verder geen vragen of problemen meer hebt, mag je dit onderwerp afsluiten door een klik op de knop +Markeer als opgelost die je links onderaan kan terugvinden…zo blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Uiteraard kan je in geval van nieuwe/andere problemen steeds weer een nieuw topic openen…:top:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.