Ga naar inhoud

Ik weet niet wat ik moet nemen!!


Aanbevolen berichten

Hey iedereen!!!

Ik ga in augustus een laptop kopen. Alleen, ik ben aant twijfelen tussen apple en windows. Wat zijn de voordelen van Vista (en ook nadelen) en wat zijn de voordelen en nadelen van OS X?

Wie dit op een rijtje wil typen ben ik heel dankbaar! :)

op voorhand bedankt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 20
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ja ik ook :P

als het nu andersom was geweest had ik je wel wat kunnen vertellen :D

maja ik gebruik nu Vista, men laptop loopt er super warm van (maar ligt wss aan de configuratie :S) maar van de rest, ik heb al 3 keer getwijfeld of ik nu zo formateren en XP erop zou zetten, maar het toch iedere keer gekozen voor Vista :P

ik werk met 2gig ram en dat is ruim voldoende alleen ga ik binnenkort wss overgaan op 3 (32bit kan toch niet meer aan..)

verder vista ziet er NICE uit ! het heeft van die kleine extra'tjes die je wel mist als je terug op XP gaat werken, als je een bestand hernoemt zorgt hij altijd dat de extensie niet geselcteerd wordt (kei zalig als je veel files moet hernoemen, in mijn geval films en srt's dezelfde naam geven :))

het knipprogramma om screen te maken niet meer te missen :o

zo allemaal van die kleine dingen zorgen ervoor dat ik bij Vista blijf ook al suckte het int begin :P

ik heb nu wel last met SP1 maar dat zal wel aan mijn pc liggen, moet nog eens een clean install doen :)

hoop dat je hier wat aan hebt ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordelen van Vista : een compleet grafische verbetering t.o.v. Xp. Vista heeft een goede beveiliging d.m.v. het UAC (User Account Control). Tevens zijn er vele gemakkelijk opties verwerkt om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Tevens de vernieuwde "sluimerstand", waarbij je computer in een toestand van laag energiegebruik wordt gezet, is erg handig en snel.

Nadelen : Het is een zwaar OS. Minimaal 1 GB is nodig om het fatsoenlijk optimaal te laten draaien. Vista's UAC (zie boven) is voor velen ook een doorn in het oog, vanwege de meldingen. De fouten die bij Vista zijn gevonden, zijn nog niet allemaal verwerkt in SP1. Tevens zullen niet alle spellen / programma's al Vista-compatible zijn. In dat geval blijft Windows XP een oplossing.

Ik werk persoonlijk ook met Vista, en het is enkel wat gewenning, daarna werkt het als een goed OS.

Overigens is Linux ook nog een optie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet voor Apple gaan.

Je raakt er wel snel aan gewend maar ik vind Windows persoonlijk beter.

Ook al vraagt Vista heel wat van je pc zoals Darthia zegt.

En wat betreft de compactibileit in Vista valt ook goed mee....

Ik kan programma's draaien voor Windows 95 dus dat is niet het grootste probleem.

Grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb vroeger nog met Apple gewerkt en het beviel me wel... Het werkt allemaal heel erg intuïtief. Dit is echter ondertussen onder Windows ook zo.

Als je zware grafische toepassingen wil gebruiken, kan Apple een optie zijn.

Ik weet niet hoe het momenteel met compatibiliteit zit... Vroeger was dit een serieus probleem. Ik veronderstel dat dit ondertussen ook veel verbeterd is.

Momenteel gebruik ik Windows Vista op een Acer Laptop (Acer Aspire 7520).

Ik heb de indruk dat Vista nogal log is in vergelijking met Win XP. Het is dus wel even wennen. Van die Acer laptop ben ik tot op heden heel erg tevreden! Het toetsenbord is een zaligheid om op te werken (slaat heel erg zacht aan).

Ik heb deze laptop in januari aangeschaft en toen 780 € betaald. Kwestie dat je een richtprijs hebt. De laptop beschikt over een apart nummeric keypad. Dit vind ik een groot voordeel.

Ik hoor hier en daar negatieve geluiden over Acer maar heb daar zelf geen ervaring mee.

Je spreekt van HP. Wel, mijn broer heeft een HP laptop en is daar overigens heel erg tevreden over.

Nog een laatste tip die ik jou wil meegeven: persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om een laptop te kopen in een computerwinkel. Kijk ook eens hoelang deze winkel al meedraait in het circuit. Ik denk dat je in een gespecialiseerde PC-zaak nog altijd ietsje meer service krijgt dan in een grootwarenhuis. Laptops, aangeboden in een grootwarenhuis, zijn soms heel erg scherp geprijsd maar je moet dan eens goed kijken naar de specificaties.

Hun harde schijven draaien dan bijvoorbeeld aan een veel lagere snelheid (4200 toeren/min.) dan standaard. Dat zijn zaken waar je moet op letten.

Veel succes zou ik zeggen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk model? :)

ik heb al wel wat ervaring met HP ;)

ikzelf bezit een compaq (via school :D)

thuis hebben we een pavilion en kameraad van mij heeft (ben de naam kwijt) heel populair model tegenwoordig...

Ik wil een pavilion voor ongeveer 800 euro. Maar ik vrees ervoor dat de laptop die ik wil niet in de speciaalzaak zal zijn... :s Zo groot is die winkel ook weer niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.