Ga naar inhoud

Internetsecurity en Pc-onderhoud programma


Aanbevolen berichten

Op onze vaste computer en laptop hebben wij Kaspersky Internet Security staan. Nu heb ik mij laten vertellen dat het ook raadzaam is om een soort van 'schoonmaak' programma te installeren zodat de snelheid en functionaliteit (bijna) niet verloren gaat. Men sprak over Tune Up Utilities of Advanced System Optimizer. Ik heb al wat leeswerk verricht omtrent beide programma's maar daar wij (mijn echtgenoot en ik) nogal computerleken zijn, weten we niet goed wat we hiermee moeten beginnen ? Kunnen beide programma's (Kaspersky en één van de andere) samenwerken op de pc of werken ze elkaar tegen ? Hebben jullie tips of raad ? Onnodig kosten doen is ook niet aan de orde vinden we maar de dag van vandaag en zeker met tieners in huis, is het misschien nuttig om de computer(s) zo goed mogelijk proberen te beveiligen... ?!? Alvast bedankt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

De meerwaarde van dergelijke Tune Up-programma's en System Optimizers is minimaal en ze zijn zeker hun kostprijs niet waard. Naast je antivirusprogramma kan je best nog een betrouwbaar en gratis scanprogramma als Malwarebytes installeren. Dat kan je op geregelde tijdstippen je PC eens laten scannen naar (eventuele) malware. Ook CCleaner is een programma dat je voor het schoonhouden van de PC probleemloos kan installeren.

Downloaden en gebruiken van CCleaner doe je zo:

Download CCleaner hier. Installeer het (als je niet wilt dat Google Chrome op je PC als standaard-webbrowser wordt geïnstalleerd, moet je de 2 vinkjes wegdoen !!!) en start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op “Cleaner”. Klik achtereenvolgens op ‘Analyseren’ en na de analyse op 'Schoonmaken'. Klik vervolgens in de linkse kolom op “Register” en klik op ‘Scan naar problemen”. Als er fouten gevonden worden klik je op ”Herstel geselecteerde problemen” en ”OK”. Dan krijg je de vraag om een back-up te maken. Klik op “JA”. Kies dan “Herstel alle geselecteerde fouten”.

Soms is 1 analyse niet voldoende. Deze procedure mag je herhalen tot de analyse geen fouten meer aangeeft. Sluit hierna CCleaner terug af. Wil je dit uitgebreid in beeld bekijken, klik dan hier voor de handleiding.

Voor Malwarebytes doe je het volgende:

Download 51a46ae42d560-malwarebytes_anti_malware.pngMalwareBytes' Anti-Malware (website) en sla het op je bureaublad op.

Zorg dat er na de installatie een vinkje is geplaatst bij:

 • Update MalwareBytes' Anti-Malware
 • Start MalwareBytes' Anti-Malware
 • Je krijgt hier ook de keuze om de evaluatie versie van MBAM te gebruiken, indien je dit niet wilt vink dit dan uit.

Klik daarna op "Voltooien".

Indien een update gevonden wordt, zal die gedownload en geïnstalleerd worden.

 • Zodra het programma gestart is, ga dan naar het tabblad "Instellingen".
 • Vink hier aan: "Sluit Internet Explorer tijdens verwijdering van malware".
 • Ga daarna naar het tabblad "Scanner", kies hier voor "Snelle Scan".
 • Druk vervolgens op "Scannen" om de scan te starten.
 • Het scannen kan een tijdje duren, dus wees geduldig.
 • Wanneer de scan voltooid is, klik op OK, daarna "Bekijk Resultaten" om de resultaten te zien.
 • Zorg ervoor dat daar alles aangevinkt is, daarna klik op: "Verwijder geselecteerde".
 • Na het verwijderen zal een log openen en zal er gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten.
 • Herstart de computer indien nodig.

Bij elk gebruik van Malwarebytes moet je wel telkens updaten, zodat je de meest actuele database gebruikt.

En alle andere gemelde programma's mag je best vergeten ... weggegooid geld ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel voor deze snelle reactie en duidelijke uitleg (zeker voor een computerleek :top:) We zullen er meteen eens werk van maken. Ook het vinden van een goed antivirus/beveiligingsprogramma is niet vanzelfsprekend. De ene raadt Kaspersky aan, de andere Avast, Bullguard, Panda,...) Raak daar maar wijs uit ! :hmmmm:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.