Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
kape

CCleaner - Handleiding

  Aanbevolen berichten

  5a84811aa4ff7-CC_-_Button_Bureaublad.jpg

   

  Download CCleaner

   

  CCleaner is een handig en betrouwbaar cleaningprogramma, dat je o.m. helpt bij het opruimen van overbodige bestanden, registersleutels en restjes van downloads en nog andere toepassingen aan boord heeft. Hier beperken we ons tot het downloaden van dit programma.

  Download CCleaner via Filehippo.com. Kies daar voor "Download Latest Version" en je krijgt steeds de meest actuele versie van het programma aangeboden.

   

  5a84819830feb-CC_-_Download_Latest_Versi

   

  Volgend bestand wordt aangeboden om te downloaden.

   

  5a8481bf29796-CC_-_Downloadbestand_CC540

   

  Klik op "Bestand opslaan" om dit bestand naar uw ingestelde downloadmap te versturen. Beantwoord de vraag om het bestand uit te voeren met "JA".

   

  Indien de originele wizard aangeboden wordt in het Engels, kan je in de keuzelijst overschakelen naar het Nederlands.

   

  5a85143cca491-CC_-_Installatiescherm.jpg

   

  Klik op "Installeren" ... en dan begint het programma aan de installatie op je PC. Indien je de bijkomende installatie van Avast Free Antivirus niet wenst (indien je al een antivirusprogramma hebt is dit trouwens overbodig), haal je het vinkje weg voor "Yes, install Avast Free Antivirus".

   

  5a8591ff76ee9-CC_-_Installeren_Avast_Fre

   

   

  5a8514fd0deb1-CC_-_Installatie_Voltooid.

   

  Dit scherm wordt geprojecteerd nadat de installatie voltooid is. Nu kan je er meteen mee aan de slag als je op "CCleaner uitvoeren" klikt.

   

   

  GEBRUIK CCLEANER

   

  Indien je gekozen hebt voor "CCleaner uitvoeren" - nà het downloaden en installeren van CCleaner - ben je nu al aan het werk. Maar je kan ook kiezen voor het opstarten van CCleaner via het icoontje op het bureaublad.

   

  5a8516314b9a1-CC_-_Button_Bureaublad.jpg

   

  Via de eerste button Cleaner kunnen bestanden gecontroleerd en verwijderd worden.

   

  5a851658de2a0-CC_-_Button_Cleaner.jpg

   

  In de middenkolom van dit scherm kan je de instellingen van je scan aanpassen voor Windows-onderdelen en andere applicaties, via één van de twee tabbladen. Door aan- of uitvinken kan je bepaalde onderdelen toevoegen of verwijderen uit het scanproces van CCleaner. Voor de "normale" computergebruiker stellen we echter voor om de standaardinstellingen van CCleaner te gebruiken en geen individuele wijzigingen aan te brengen.

   

  5a8516e81ecd3-CC_-_Startpagina_Cleaner.j

   

  In een eerste stap kan je analyseren welke bestanden in aanmerking komen voor verwijdering, via de button "Analyseren". Indien je de gevonden bestanden wil verwijderen, kies je later voor "Schoonmaken".

   

  5a851bcc7dc88-CC_-_Analyseren.jpg

   

  Het programma vraagt of je de bestanden definitief wil verwijderen van je computer. Klik op "Doorgaan" als je hiermee akkoord bent. Ben je een vertrouwde gebruiker van CCleaner, kan je dit scherm uitschakelen door een vinkje te zetten bij "Dit bericht voortaan niet meer weergeven".

   

  5a85176d28178-CC_-_Vraag_permanent_verwi

   

  Indien je voor "Schoonmaken" hebt gekozen, krijg je een overzicht van de verwijderde bestanden. Eén of meerdere scans kunnen nodig zijn om alle bestanden te verwijderen.

   

  5a8540fb3abd9-CC_-_Resultaat_na_schoonma

   

  Indien alles verwijderd is, krijg je de melding "Schoonmaak voltooid" binnen het scherm.

   

  5a8517f669006-CC_-_na_volledige_schoonma

   

   

  Via de tweede button Register kan je overbodige vermeldingen in het register opzoeken en verwijderen.

   

  5a85181debd22-CC_-_Button_Register.jpg

   

  Klik onderaan op "Scannen op fouten" en CCleaner start zijn zoektocht in het register.

   

  5a8517af09e03-CC_-_Register_Scannen_naar

   

  De groene evolutiebalk geeft 100 % aan indien het volledige register is doorzocht en maakt een lijst met alle registersleutels die voor verwijdering in aanmerking komen.

   

  5a8517102edbb-CC_-_Resultaat_na_Scannen_

   

  Klik nu op "Herstel geselecteerde fouten ..." om de fouten in het register te herstellen.

   

  5a8518d2722e7-CC_-_Maken_Backup.jpg

   

  Op de vraag om de verwijderde items op te slaan in een backup antwoord je best met "JA". Deze backup kan altijd teruggezet worden, mocht er toch (uitzonderlijk) iets mis lopen met de verwijdering. De backup kan je opslaan op een door jezelf bepaalde locatie op de computer.

   

  5a85190bba853-CC_-_Opslaan_Backup_-_map_

   

  Na de vaststelling van de backup-locatie, klik je op "Herstel alle geselecteerde fouten". De correcties worden nu uitgevoerd door het programma.

   

  5a851927cb9e8-CC___herstel_alle_geselect

   

  Indien alle fouten hersteld zijn, krijg je de melding "Fout Hersteld".

   

  5a8519429f654-CC_-_Register_Fout_Herstel

   

  Herhaal de procedure van scannen en herstellen tot er geen fouten meer gevonden worden. Via de button "Sluiten" sluit je de registercleaning.

   

   

  Het programma CCleaner omvat nog twee extra onderdelen "Gereedschap" en "Opties", die echter geen rol spelen bij de opruiming van bestanden of registeringangen.

   

  5a851986c4d6a-CC_-_Button_Gereedschap.jp

   

  5a8519a2955d3-CC_-_Button_Opties.jpg

   

  In de middenkolom van "Opties" kan je wel de instellingen naar eigen keuze aanpassen. Bij de gratis versie kan je ervoor kiezen om de optie "Bewaking" uit te schakelen. Haal daarvoor de vinkjes weg voor "Systeembewaking inschakelen" en "Actieve bewaking inschakelen".

   

  5a859404e27ba-CC_-_Opties_Bewaking_Uitsc

   

  De melding "Actieve bewaking uitschakelen" verschijnt. Klik daar op "JA" en sluit CCleaner.

   

  5a85941b0ec90-CC_-_Actieve_bewaking_uits

   

  Aangepaste versie 15.02.2018

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.